Έρχονται αλλαγές στη φορολόγηση των παροχών σε είδος

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται αλλαγές στη φορολόγηση των παροχών σε είδος
Τη σχετική προαναγγελία έκανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2020.

Στην τροποποίηση του καθεστώτος που διέπει τη φορολόγηση των παροχών σε είδος θα προχωρήσει η κυβέρνηση, επιφέροντας αλλαγές στο πλαίσιο που ισχύει την τελευταία πενταετία.

Στη σχετική προαναγγελία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2020.

Ο υπουργός αποκάλυψε πως με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στο Νοέμβριο, η κυβέρνηση απλουστεύει και απλοποιεί τον φορολογικό κώδικα, ενισχύει πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αναμορφώνει το πλαίσιο παροχών σε είδος, ενισχύει τη διαφάνεια στις συναλλαγές, εκσυγχρονίζει τις διατάξεις για τη φορολογική κατοικία και προωθεί την αποτελεσματικότερη στόχευση των ελέγχων και την υιοθέτηση άλλων έμμεσων τεχνικών σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος.

Στην έννοια των παροχών σε είδος που φορολογούνται ως εισόδημα από μισθωτή εργασία εντάσσεται κάθε παροχή σε είδος που χορηγείται στο μισθωτό, με εξαίρεση τις παροχές που αποβλέπουν αποκλειστικά στην κάλυψη δαπανών ή αποκατάσταση ζημιών του φυσικού προσώπου στα πλαίσια της εργασιακής του σχέσης και κατά την εκτέλεση της εργασίας του, οι οποίες ως εκ του είδους τους, βαρύνουν τον εργοδότη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider