Συνολικά 30.738 αιτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί για τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) στην ιστοσελίδα της.
Ο αριθμός των 30.738 αιτήσεων αντιστοιχεί σε 76.893 δικαιούχους.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, υποβλήθηκαν συνολικά 93.859 αιτήσεις, απορρίφθηκαν 6.072 , ακυρώθηκαν 9.069, ενώ οι αιτήσεις που είναι σε αναμονή ανήλθαν στις 47.677.
Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας www.epidomastegasis.gr.
Βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η δήλωση και αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου που θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος.
Η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία ώστε να υποδέχεται αιτήσεις ανά πάσα στιγμή, ενώ δικαιολογητικά (π.χ. πιστοποιητικό γέννησης, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου κτλ) υποβάλλονται στα Κέντρα Κοινότητας.
Η είσοδος στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXISnet. Στη συνέχεια πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ και εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.α.).
Το επίδομα ενοικίου κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα ανάλογα την σύνθεση του νοικοκυριού. Αν το ενοίκιο είναι μικρότερο, το επίδομα περιορίζεται ανάλογα.