Αλλαγές έρχονται στα Windows 10

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλαγές έρχονται στα Windows 10
Τι νέο έρχεται και πώς θα μοιάζει το μενού έναρξης.

Όψη αλλάζει στο μενού Έναρξης (Start Menu) των Windows 10 η Microsoft,  φρεσκάροντας το ντιζάιν του, ενώ παρουσιάζει και διάφορα νέα εργαλεία, τα οποία βρίσκονται προς στιγμήν σε δοκιμαστική περίοδο και θα ενταχθούν αργότερα στο λειτουργικό.

Όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός γίγαντας, την Τετάρτη «ανανεώνουμε το μενού «Έναρξη», υιοθετώντας μια πιο απλοποιημένη σχεδίαση που αφαιρεί τα χρώματα των λογότυπων της λίστας εφαρμογών εφαρμόζοντας ένα διαφανές φόντο, δίνοντας έμφαση στην ομοιομορφία».

insider

Ειδικότερα σύμφωνα με σχετικό blog post της η Microsoft πέρα από τις χρωματικές αντιθέσεις θα μειώσει και τον όγκο των γραμμάτων και των εικονιδίων. Κάπως έτσι το μενού θα δανείζεται τα χρώματα της επιφάνειας εργασίας και θα ενσωματώνεται καλύτερα στο ευρύτερο περιβάλλον. Οι αλλαγές στο μενού Έναρξης ταιριάζουν τόσο στο dark mode όσο και στο Light theme.

insider

Ωστόσο υπάρχει λύση και για όσους βαριούνται το άσπρο ή μαύρο φόντο. Αφού επιλέξουν το dark theme το μαύρο φόντο δηλαδή, και μετά μέσα από τις Ρυθμίσεις>Εξατομίκευση>Χρώμα (Setting>Personalization>Color) να επιλέξουν όποιο χρώμα προτιμούν όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα

Αναβαθμίζεται το Alt+Tab

Πέρα από την εμφάνιση βέβαια, η εταιρεία ανέφερε ότι θα αναβαθμιστεί και ο συνδυασμός Alt+Tab που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται από τους χρήστες για να εναλλάσσονται μεταξύ των ενεργών εφαρμογών.

Με την αναβάθμιση αυτή, όσοι χρησιμοποιούν τον πλοηγό Microsoft Edge θα μπορούν να βλέπουν σε σειρά όλες τις ενεργές καρτέλες που έχουν ανοίξει τον browser ή ακόμα και να επιλέγουν μεταξύ ποιων εξ' αυτών θέλουν να εναλλάσσονται. Συγκεκριμένα μέσα από τις Ρυθμίσεις>Σύστημα>Πολυδιεργασία (Settings>System>Multitasking).

insider

Επιπλέον οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να εξατομικεύσουν την taskbar, με το Xbox app να είναι καρφιτσωμένο για τους χρήστες του Xbox Live και το Your Phone app να είναι καρφιτσωμένο για τους χρήστες του Android

insider

Παράλληλα εισάγονται αλλαγές στο σύστημα ειδοποιήσεων, ενώ μεταξύ των νέων εργαλείων συγκαταλέγονται και νέες γραφικές απεικονίσεις συναρτήσεων και εξισώσεων στην αριθμομηχανή.

insider

Οι αλλαγές ανακοινώθηκαν την Τετάρτη και ήδη έχουν αποσταλεί οι beta εκδόσεις στα μέλη του προγράμματος δοκιμών των Windows 10.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider