4 καινοτόμα πράσινα υλικά συσκευασίας για e-shop

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
4 καινοτόμα πράσινα υλικά συσκευασίας για e-shop
Οι διαδικτυακές, όσο και οι αγορές με φυσική παρουσία, αλλάζουν διαρκώς. Ειδικότερα, το e-commerce έχει «αναστατώσει» την αγορά ζητώντας καθημερινά ολοένα και ταχύτερες παραδόσεις. Η ανάγκη παροχής εύκολων διαδικασιών και γρήγορων λύσεων, και συνεπώς η ανάγκη για περισσότερο αυτοματοποιημένες διαδικασίες και μηχανήματα αυξάνεται συνεχώς. Όλα αυτά κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την “πράσινη μετάβαση” των e-shops. Παρακάτω, θα δούμε κάποια προϊόντα που θα βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα κατά την συσκευασία και την αποστολή προϊόντων.

Οι διαδικτυακές, όσο και οι αγορές με φυσική παρουσία, αλλάζουν διαρκώς. Ειδικότερα, το e-commerce έχει «αναστατώσει» την αγορά ζητώντας καθημερινά ολοένα και ταχύτερες παραδόσεις. Η ανάγκη παροχής εύκολων διαδικασιών και γρήγορων λύσεων, και συνεπώς η ανάγκη για περισσότερο αυτοματοποιημένες διαδικασίες και μηχανήματα αυξάνεται συνεχώς. Όλα αυτά κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την “πράσινη μετάβαση” των e-shops. Παρακάτω, θα δούμε κάποια προϊόντα που θα βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα κατά την συσκευασία και την αποστολή προϊόντων.

Τέσσερα «πράσινα» υλικά συσκευασίας για e-shop

Τα μηχανήματα χάρτινης προστατευτικής συσκευασίας Ranpak, αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για αυτά, μπορούν να επιταχύνουν τις διαδικασίες και τη χρήση λιγότερων υλικών από ό,τι πριν.

Η HELLAGRO Α.Ε. μέσα από την αποκλειστική συνεργασία της με τη διεθνούς φήμης εταιρία Ranpak, τον πρώτο παραγωγό 100% βιώσιμων συσκευασιών με βάση το χαρτί παγκοσμίως, προσφέρει καινοτόμες λύσεις για την προστασία των προϊόντων με τρόπους που ωφελούν τις επιχειρήσεις, τους πελάτες και το περιβάλλον.

Τα μηχανήματα Ranpak παράγουν τα υλικά FillPak (για πλήρωση κενού), Geami (για περιτύλιξη), PadPak (για προστασία από κραδασμούς) και WrapPak (για διατήρηση της θερμοκρασίας ψυχρών και νωπών προϊόντων) προσφέροντας προστασία από κραδασμούς, χτυπήματα, γδαρσίματα, ακόμα και μεταβολές της θερμοκρασίας κατά τη μεταφορά των προϊόντων. Τα μηχανήματα καλύπτουν κάθε εφαρμογή, είτε αυτή απαιτεί χειροκίνητη λύση, είτε αυτόματη, ή ακόμα και ενσωμάτωση σε γραμμή παραγωγής.

Χαρτιά πλήρωσης κενού και περιτύλιξης

Η αποστολή των προϊόντων χωρίς φθορές είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα e-shops. Τα χαρτιά πλήρωσης κενού έρχονται να λύσουν αυτό το πρόβλημα, καθώς συμπληρώνουν τα κενά εμποδίζοντας την μετακίνηση των προϊόντων μέσα στα κουτιά, και άρα ελαχιστοποιούν τις φθορές.

Η HELLAGRO Α.Ε. διαθέτει τα ειδικά χαρτιά πλήρωσης κενού εντός χαρτοκιβωτίου FillPak™ και FillPak Go™, τα οποία χάριν στις εξαιρετικές τους ιδιότητες συμπληρώνουν τον ελεύθερο χώρο μέσα στο κουτί, σταθεροποιώντας τα προϊόντα στη θέση τους κατά τη μεταφορά. Τα FillPak™ και FillPak Go™ είναι 100% ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα, πληρώνουν τα κενά με αξιοπιστία, ενώ ταυτόχρονα η λειτουργία τους όπως και η τοποθέτησή τους είναι εύκολη και πρακτική.

Σημαντικό ρόλο στην αποφυγή της φθοράς των προϊόντων εντός τους κουτιού παίζει φυσικά και η περιτύλιξή τους. Τα χαρτιά περιτύλιξης της σειράς Geami® WrapPak® της Ranpak “αγκαλιάζουν” τα προϊόντα παρέχοντας προστασία από την τριβή με την επιφάνεια, ενώ αποτρέπουν παράλληλα τις ζημιές που προκαλούνται από κρούσεις προϊόντων που συσκευάζονται μαζί.

Προϊόντα για την προστασία εύθραυστων αντικειμένων

Οι επιστροφές προϊόντων λόγω καταστροφής κατά την μεταφορά είναι κάτι συνηθισμένο για τους ιδιοκτήτες των e-shops, καθώς οι μεταφορικές εταιρείες δεν δίνουν την δέουσα προσοχή. Ειδικά δε, σε περιπτώσεις πολύ εύθραυστων προϊόντων το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πλήρους καταστροφής του προϊόντος.

Το χαρτί Padpak® είναι ιδανικό για την μεταφορά τέτοιων προϊόντων καθώς απορροφά τους κραδασμούς, μειώνοντας κατά πολύ το σπάσιμο. Η τοποθέτησή των μηχανημάτων είναι εύκολη και πρακτική, ενώ είναι ιδανικά για αποθήκες e-shop μετρίου έως και πολύ μεγάλου μεγέθους.

Μονωτικά προϊόντα συσκευασίας από χαρτί

Θα μπορούσε το χαρτί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος για e-shops που διαχειρίζονται νωπά ή κατεψυγμένα προϊόντα; Μπορεί να σας φανεί παράλογο, αλλά η απάντηση είναι, ΝΑΙ!

Τα καινοτόμα προϊόντα WrapPak® Protector και RecyCold® (cool packs και climaliner™) αξιοποιούν στο έπακρο τις μονωτικές δυνατότητες του χαρτιού, καλύπτοντας τις ανάγκες όχι μόνο των e-shops, αλλά και καταστημάτων λιανικής ή αυτόματων γραμμών συσκευασίας.

To WrapPak® Protector είναι ένα μονωτικό χαρτί περιτύλιξης το οποίο “αγκαλιάζει” τα προϊόντα διατηρώντας σταθερή την θερμοκρασία τους. Είναι ιδανικό για συσκευασμένα λαχανικά & φρούτα, χυμούς φρούτων, κρέατα και κρεατοσκευάσματα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, έτοιμα γεύματα κλπ.

Τα προϊόντα της σειράς Recycold είναι ιδανικά για e-shops που διαχειρίζονται κατεψυγμένα και κρύα προϊόντα.

Το RecyCold® climaliner™ είναι ουσιαστικά μία χάρτινη θερμική επένδυση που τοποθετείται στο κουτί ή στην σακούλα διατηρώντας τη θερμοκρασία των προϊόντων σταθερή έως και 48 ώρες.

Τα RecyCold® cool packs είναι χάρτινες παγοκύστες, οι οποίες διαθέτουν ένα 100% βιοδιασπώμενο ψυκτικό gel, και χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προϊόντων που χρειάζονται ψύξη. Το τζελ των παγοκυστών μπορεί με ασφάλεια να απορριφθεί στη φύση ή να κομποστοποιηθεί μετά τη χρήση, ενώ η θήκη να απορριφθεί ως οικιακό απόβλητο.

Γιατί τα προϊόντα συσκευασίας Ranpak είναι ιδανικά για ένα e-shop

Tα προϊόντα της Ranpak διαθέτουν πιστοποίηση FSC (Forest Stewardship Council) και είναι πλήρως βιοδιασπώμενα και ανακυκλώσιμα.

Το 2022, οι “Βιώσιμες Χάρτινες Προστατευτικές Συσκευασίες Ranpak®” βραβεύτηκαν με το Silver βραβείο στα Packaging Awards 2022 στην κατηγορία “Innovation in Paper Packaging”, ενώ οι “Λύσεις Θερμικής Προστασίας Recycold®” βραβεύτηκαν το 2023 στην κατηγορία 7.1 Transit |Supply Chain Packaging αποσπώντας το Silver Award.

Εκτός από τα παραπάνω, διαθέτουν τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Μοναδική εμπειρία unboxing - Μια ευχάριστη έκπληξη για τους πελάτες σας.
  • Άκρως οικονομικά. Μειώνουν το κόστος μεταφοράς, χειρισμού και αποθήκευσης.
  • Διατηρούν ασφαλή τα προϊόντα κατά την μεταφορά.
  • Διατηρούν τη θερμοκρασία ευπαθών προϊόντων στα επιθυμητά επίπεδα.
  • Αυξάνουν την παραγωγικότητα των χειριστών.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider