Ανεβάζει τον πήχη για την ανακύκλωση η Coca-Cola- Στόχος τα "πράσινα" γυάλινα μπουκάλια μέχρι το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβάζει τον πήχη για την ανακύκλωση η Coca-Cola- Στόχος τα "πράσινα" γυάλινα μπουκάλια μέχρι το 2030
coca cola plastika
Η Coca-Cola Bottling Co. United αναλαμβάνει δράση για τη διεύρυνση της χρήσης να ανακυκλωμένου υλικού στα γυάλινα μπουκάλια.

Σε συνέργειες με όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα παραγωγής προχωρούν διεθνείς όμιλοι υιοθετώντας πιο φιλόδοξες στρατηγικές για την εκπλήρωση των στόχων της κυκλικής οικονομίας. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η κίνηση της Coca-Cola Bottling Co. United για διεύρυνση της χρήσης να ανακυκλωμένου υλικού στα γυάλινα μπουκάλια, η οποία αξιοποιώντας την υπάρχουσα συνεργασία της με την αμερικανική O-I Glass, θέτει ως στόχο μέχρι το 2030 σκοπεύει να χρησιμοποιεί 50% ανακυκλωμένο υλικό στα γυάλινα μπουκάλια της.

Το γυαλί είναι 100% ανακυκλώσιμο, καθιστώντας το ιδανικό υλικό συσκευασίας για την υποστήριξη μιας κυκλικής οικονομίας με μειωμένα απόβλητα. Το ανακυκλωμένο γυαλί είναι το κύριο συστατικό στην κατασκευή νέων γυάλινων μπουκαλιών και άλλων συσκευασιών και όσο περισσότερο χρησιμοποιείται σε κάθε παρτίδα, τόσο περισσότερη ενέργεια εξοικονομείται και οι εκπομπές μειώνονται.

Η επιχείρηση ανακύκλωσης της O-I βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εύρεση πηγών γυαλιού που απαιτούν ανακύκλωση, λέει ο Sammy Holaschutz, επικεφαλής της O-I Recycling Systems Development.

«Χρειαζόμαστε και άλλους στην αλυσίδα αξίας του γυαλιού - τους πελάτες μας, άλλες βιομηχανίες και σίγουρα καταναλωτές - για να συμβάλουν στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης γυαλιού», λέει ο Holaschutz. «Η δράση που έλαβε η Coca-Cola United για την προώθηση της ανακύκλωσης και της κυκλικότητας αποτελεί ισχυρό παράδειγμα».

Η Coca-Cola United είχε μια υπάρχουσα σχέση με την O-I, η οποία οδήγησε στη νέα συνεργασία, λέει η Tammy Stubbs, η διευθύντρια της Coca-Cola United Sustainability.

«Αρχίσαμε να εξετάζουμε όλα τα ανακυκλώσιμα προϊόντα μας και πού καταλήγουν», λέει. «Επικοινωνήσαμε με την O-I γιατί προμηθεύουν τα γυάλινα μπουκάλια μας και μάθαμε ότι έχουν μια ομάδα αφοσιωμένη στην αύξηση της ανακύκλωσης γυαλιού. Η ομάδα του O-I επικεντρώνεται στο λέιζερ στην εφαρμογή λύσεων που επιτρέπουν την ανακύκλωση και χρήση περισσότερου γυαλιού σε γυάλινες συσκευασίες».

Συνεργασίες όπως αυτή είναι ζωτικής σημασίας βήματα για την ενίσχυση της ποσότητας ανακυκλωμένου γυαλιού στο ρεύμα παραγωγής και τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, αναφέρουν οι εταιρείες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί τα πλαστικά μπουκάλια συνεχίζουν να κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας – Ποιο είναι το μέλλον τους στην Ελλάδα

Τι συμβαίνει όταν οδηγούνται προς ανακύκλωση τα λάθος υλικά

Η συστηματική ανακύκλωση είναι θέμα επικοινωνίας, υποστηρίζει νέα μελέτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider