WE SEA MORE II: Με σύμμαχο την τεχνολογία και την καινοτομία στη μάχη για καθαρές θάλασσες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WE SEA MORE II: Με σύμμαχο την τεχνολογία και την καινοτομία στη μάχη για καθαρές θάλασσες
seamore
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Polygreen και Nestlé Ελλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους και συλλέγουν 2,7 τόνους αποβλήτων από παραλίες της Αττικής.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το WE SEA MORE II, το πρωτοπόρο πρόγραμμα των Polygreen και Nestlé Ελλάς που βασίζεται σε καινοτόμες τεχνολογίες και έχει ως στόχο την ανίχνευση, καταγραφή και συλλογή των απορριμμάτων στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Μέσα σε μόλις πέντε ημέρες συλλέχθηκαν περισσότεροι από 2,7 τόνοι αποβλήτων από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, με τους πολίτες και τους επισκέπτες των παραλιών του Αγίου Νικολάου (μικρό Καβούρι) και της Β’ Πλαζ Βούλας να ανταποκρίνονται με θέρμη στο ανοιχτό κάλεσμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

WE SEA MORE PHOTO 2

Tο WE SEA MORE ΙΙ πραγματοποιήθηκε τις πρώτες 15 ημέρες του Ιουνίου, με επίκεντρο τον καθαρισμό που έγινε μεταξύ 7-11 Ιουνίου στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος, ενώ η διαχείριση των αποβλήτων θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουλίου. Στόχος της δράσης ήταν η χαρτογράφηση των αποβλήτων με καινοτόμες μεθόδους τόσο στην επιφάνεια και τον βυθό της θάλασσας, όσο και στην ακτή, καθώς και η μετέπειτα συλλογή και ανακύκλωση τους, με το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την UcanDrone και την Divers’ World να δίνουν το «παρών» και να συνδράμουν από την πλευρά τους στην αποτελεσματική υλοποίηση της δράσης.

WE SEA MORE INFOGRAPHIC 2

Οι εθελοντικές προσπάθειες των στελεχών της Polygreen, της Nestlé Ελλάς και των δημοτών, αλλά και οι δράσεις των συνεργαζόμενων φορέων οδήγησαν στη συλλογή και απομάκρυνση από ακτή και βυθό 2.718 κιλών αποβλήτων, εκ των οποίων το 39% προήλθε από πλαστικά απορρίμματα, το 17% από ύφασμα και το 16% από scrap (αλουμίνιο και μέταλλο).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυκλική Οικονομία: Πρεμιέρα για την POLYGREEN στην Ελλάδα

Evogreen: Η νέα δύναμη στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας έχει Ελληνο-Αραβικές ρίζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider