Χρυσές δουλειές αναμένεται να κάνουν οι εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσές δουλειές αναμένεται να κάνουν οι εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων
metal
Η ζήτηση για ανακυκλώσιμα υλικά αναμένεται να εκτοξευθεί λόγω της επιτάχυνσης των πολιτικών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η ζήτηση για ανακυκλώσιμα υλικά αναμένεται να εκτοξευθεί λόγω της επιτάχυνσης των πολιτικών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο και μαζί με αυτήν θα ενισχυθεί και η δραστηριότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανακύκλωσης.

Η Chiho Environmental Group, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων στον κόσμο, υποστηρίζει ότι η αυξανόμενη ζήτηση για scrap πρόκειται να ενισχυθεί καθώς η παγκόσμια στρατηγική για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής γίνεται πιο σφιχτή.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εταιρεία εκτιμά ότι η ζήτηση για ανακυκλώσιμα υλικά αυξάνεται καθώς οι κυβερνήσεις υιοθετούν ένα πλήθος μέτρων για την επίτευξη των στόχων μηδενικών εκπομπών, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι αλυσίδες εφοδιασμού να επιδιώκουν να προμηθευτούν καθαρότερα υλικά. Η τάση αυτή ενισχύεται καθώς η βιομηχανική ανάκαμψη από την πανδημία αυξάνει τις τιμές μετάλλων.

«Έχουμε περάσει από δύο παγκόσμιους πολέμους, δύο μεγάλα οικονομικά σοκ. Τώρα έχουμε μια πανδημία και βλέπουμε μία από τις σημαντικότερες αυξήσεις της ζήτησης για ανακύκλωση μετάλλων », δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ραφαέλ Σουχάν σε συνέντευξή του.

Η Chiho αναμένει ότι οι όγκοι απορριμμάτων χάλυβα και τα ποσοστά ανακύκλωσης για αλουμίνιο θα διπλασιαστούν τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια στην Κίνα, η οποία αναμένεται ότι θα είναι η μεγαλύτερη αγορά ανακυκλωμένων υλικών, καθώς και ο μεγαλύτερος καταναλωτής δήλωσε ο Σουχάν.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider