Sustainability
22-02-2017 | 16:39

Η Lidl Ελλάς αναδεικνύεται ξανά Κορυφαίος Εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Newsroom
Μοιράσου το
Η Lidl Ελλάς αναδεικνύεται ξανά Κορυφαίος Εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη

To 2020 ήταν μια από τις πιο ιδιαίτερες χρονιές των τελευταίων δεκαετιών. Τόσο σε ατομικό όσο σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο όλος ο πλανήτης αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που όρισε η πανδημία. Άλλοι με μεγαλύτερη δυσκολία και κάμποσα πισωγυρίσματα και άλλοι πιο εύκολα κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους στη νέα πραγματικότητα. Υπήρχαν, όμως, άνθρωποι και εταιρείες που όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν αρνητικά από την πανδημία αλλά κατάφεραν για μια ακόμη χρονιά να βραβευτούν για αυτό που τόσα χρόνια τις κάνει να ξεχωρίζουν. 

Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η Lidl Ελλάς, η οποία βραβεύεται για 5η συνεχόμενη χρονιά ως Κορυφαίος Εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute. Το βραβείο αυτό το παίρνουν εταιρείες-εργοδότες που υποστηρίζουν τους εργαζομένους τους, που προσφέρουν αμοιβές άνω του μέσου όρου της αγοράς και παροχές, διαθέτουν εταιρική κουλτούρα, ενώ ταυτόχρονα δίνουν ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης στο εργατικό τους δυναμικό. 

Οι εταιρίες που λαμβάνουν την πιστοποίηση Top Employer βάζουν τους εργαζομένους τους στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης τους και εξασφαλίζουν για εκείνους ένα υποδειγματικό περιβάλλον εργασίας. Τη φετινή χρονιά, το Top Employers Institute εντόπισε και βράβευσε πάνω από 1.600 κορυφαίους εργοδότες από 120 χώρες.

insider

Πάμε να δούμε αναλυτικά, ποια είναι τα σημεία που οδήγησαν τη Lidl Ελλάς στην συγκεκριμένη βράβευση:

1. H στρατηγική επένδυση σε θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των εργαζομένων. Με προσεκτικά βήματα, συνοχή και συνέχεια, ώστε όλες οι ομάδες εργαζομένων να έχουν στη διάθεσή τους τόσο τα εργαλεία όσο και τις ευκαιρίες: από online συστήματα εκπαίδευσης για τους εργαζομένους στα καταστήματα και τις αποθήκες, μέχρι προγράμματα ανάπτυξης ηγετών νέας γενιάς και πρόσβαση στην πλατφόρμα του LinkedIn Learning.

2. H συνεχής επένδυση στην ευημερία των εργαζομένων. Ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι μέλημα της εταιρίας να εξασφαλίσει την υγεία και την ασφάλειά τους.

3. Tο digitalization των HR διαδικασιών και οι νέοι τρόποι εργασίας, γεγονός που επιτεύχθηκε με την άμεση μετάβαση σε μία συνθήκη εξ αποστάσεως εργασίας – και γρήγορης προσαρμογής.

Παρά τις συνεχείς διακρίσεις και τα βραβεία η Lidl Eλλάς δεν επαναπαύεται. Για αυτό, η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα επενδύσει περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων της, και πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα και δράσεις ευημερίας για τους εργαζομένους της.

insider

Ακόμη προγραμματίζει νέες προσλήψεις σε μία πληθώρα θέσεων εργασίας σε καταστήματα, logistics centers και γραφεία, ενδυναμώνοντας περαιτέρω την παρουσία της στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου και διατηρώντας σταθερούς μισθούς στο ακέραιο, οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδα άνω του μέσου όρου της αγοράς. Μέλημα της εταιρίας είναι άλλωστε να ενισχύσει το αίσθημα της εργασιακής ασφάλειας, ακόμη και σε συνθήκες αβεβαιότητας.

Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα, η εταιρία έθεσε ως βασική προτεραιότητα τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων, ειδικά αυτών στην πρώτη γραμμή. Γι’ αυτό κι διατηρεί ενεργή 24ωρη γραμμή υποστήριξης, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες έχει δώσει πάνω από 6.000.000€ και στους 6.400 εργαζομένους της σε επιπρόσθετες παροχές, υπό τη μορφή διατακτικών τροφίμων.

Οι μελλοντικοί στόχοι

Με το βλέμμα στο μέλλον, η Lidl Ελλας θέτει δύο προτεραιότητες για το 2021: Τα θέματα Diversity and Inclusion και το πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης. Ας τα δούμε, αναλυτικότερα.

Αναφορικά με θέματα Diversity & Inclusion, στην εταιρία υπάρχουν 40% γυναίκες σε επίπεδο Μελών της Διοίκησης, 66% γυναίκες στο σύνολο του εργατικού δυναμικού, με ίσο μισθό με τους άνδρες συναδέλφους τους σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα. Η εταιρία εστιάζει πλέον στην περαιτέρω ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων εξέλιξης εντός της εταιρείας.

Τέλος, ετοιμάζει ένα πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης για απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα. Στόχος είναι η στήριξη των νέων ανθρώπων ώστε να ενταχθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας υψηλές απολαβές και γρήγορη εξέλιξη.

Είναι εμφανές, πως η Lidl Ελλάς έχει βάλει τις βάσεις για να κερδίζει για χρόνια το συγκεκριμένο βραβείο αποδεικνύοντας εμπράκτως πως οι άνθρωποί της αποτελούν το επίκεντρο της εταιρικής στρατηγικής της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.