Tip of the Day

Θερινό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα e-ΕΦΚΑ: Από Δευτέρα οι αιτήσεις

16-05-2025 | 13:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα e-ΕΦΚΑ: Από Δευτέρα οι αιτήσεις
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σε λειτουργία τίθεται από τη Δευτέρα 19/05/2025 στις 09:00 το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2025 του e-ΕΦΚΑ, τόσο για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, όσο και για τα παιδιά με αναπηρία.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα αφορά σε έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ των ενταχθέντων Φορέων, Τομέων, Κλάδων και Λογαριασμών που χορηγούσαν αυτή την παροχή, καθώς και παιδιά εργαζομένων του Φορέα και για τις πέντε κατασκηνωτικές περιόδους:

Α) Για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, τα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:

-η 1η κατασκηνωτική περίοδος ( 15/6/2025-29/6/2025)
-η 2η κατασκηνωτική περίοδος ( 2/7/2025 – 16/7/2025)
-η 3η κατασκηνωτική περίοδος ( 18/7/2025- 01/08/2025)
-η 4η κατασκηνωτική περίοδος ( 03/08/2025-17/8/2025)
-η 5η κατασκηνωτική περίοδος ( 18/8/2025- 01/09/2025)

Ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αποκλίσεις των ανωτέρω ημερομηνιών και διάρκειας ανά κατασκηνωτική επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση το χρονικό διάστημα διαμονής δεν μπορεί να ξεπεράσει τις δέκα πέντε ημέρες (15).

Β) Για τα παιδιά με αναπηρία, τα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:

-η 1η κατασκηνωτική περίοδος ( 24/6/2025-03/07/2025),
-η 3η κατασκηνωτική περίοδος ( 14/7/2025 – 23/7/2025),
-η 4η κατασκηνωτική περίοδος ( 28/7/2025- 06/08/2025),
-η 5η κατασκηνωτική περίοδος ( 11/08/2025-20/8/2025) και
-η 6η κατασκηνωτική περίοδος ( 25/08/2025-03/09/2025)

Ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αποκλίσεις των ανωτέρω ημερομηνιών ανά κατασκηνωτική επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση το χρονικό διάστημα διαμονής δεν μπορεί να ξεπεράσει τις δέκα ημέρες (10).

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων των ενταχθέντων Φορέων, Τομέων, Κλάδων και Λογαριασμών στον e-ΕΦΚΑ, όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες καταστατικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2025.

Ειδικότερα :

-οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΑΞΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & Συνταξιούχοι του Τομέα τ. ΤΥΔΚΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι των Β΄, Γ΄ και Δ΄ Περιφερειακών Διευθύνσεων του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΤΑ-ΤΣΑΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΠΔΑ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΘ, οι συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΣ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΟΑΕΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ , οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΠΔΕ, και οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΑΠΙΤ, οι άμεσα συνταξιούχοι λόγω θανάτου του ή των γονέων τους ηλικίας 6-16 ετών, των ως άνω Φορέων υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν κάνουν χρήση της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2025.

-παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων και υπαλλήλων του Οργανισμού με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω.

-παιδιά ηλικίας 6-16 ετών δικαιούχων υπαλλήλων και συνταξιούχων υπαλλήλων του e- ΕΦΚΑ, ήτοι υπάλληλοι: του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του Τομέα τ. ΤΥΔΚΥ, του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, του τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, του τ. ΟΓΑ, και οι υπάλληλοι του ΕΤΕΑΕΠ.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέχρι την 31/5/2025, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς του TAXIS και οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι 5 κατασκηνώσεις με σειρά προτεραιότητας.

O συνολικός αριθμός των προσφερόμενων θέσεων στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2025 ανέρχεται συνολικά στις 36.000 θέσεις για όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους.

Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης για συγκεκριμένη επιχείρηση και κατασκηνωτική περίοδο οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν με βάση την οικογενειακή κατάσταση και το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΑΑΔΕ μέσω αυτόματης διαδικασίας.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμα την Τρίτη 10/6/2025, οπότε όσοι έχουν υποβάλει αίτηση θα λάβουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει με τις οδηγίες για την εκτύπωση της κάρτας κατασκηνωτή, η οποία πρέπει να υπογραφεί και να παραδοθεί κατά την άφιξη στην κατασκήνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:17

Τσεχία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία από το 2027

20:13

Παπαστεργίου: Στο Pharos AI Factory χτίζουμε λύσεις ΤΝ με ελληνικό αποτύπωμα και ευρωπαϊκά πρότυπα

19:59

Τουλάχιστον 14 νεκροί στην Ινδία από πυρκαγιά σε κτίριο

19:41

Δήμας: Ανθεκτικές υποδομές και στρατηγικοί διάδρομοι στο επίκεντρο για το διεθνές εμπόριο

19:26

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά την πολιτική αναταραχή στη Βρετανία

19:23

ΗΠΑ: Ο Ρούμπιο θα επισκεφθεί ΗΑΕ, Κουβέιτ και Μπαχρέιν μετά τη συμφωνία με το Ιράν

19:15

Η Μεγάλη Βρετανία πληρώνει το κόστος της πολιτικής αστάθειας

19:07

Κώτσηρας: Διαρκής μέριμνα για ασφαλείς και αξιόπιστες μετακινήσεις με το Μετρό

19:02

Πυροσβεστική: 115 συλλήψεις από την αρχή του έτους για πυρκαγιές

19:00

«Τρέχει» placement για 6 εκατ. μετοχές Cenergy - Υπερκάλυψη κατά 3 φορές

18:49

Λάιεν: Η Μολδαβία έχει ολοκληρώσει το 93% των μεταρρυθμίσεων του σχεδίου ανάπτυξης της ΕΕ

18:40

Υπεγράφη Σύμβαση Παραχώρησης για την αξιοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

18:38

Λίβανος: Το εκτιμώμενο κόστος των ζημιών από τον πόλεμο ανέρχεται σε 1,38 δισ. δολάρια

18:28

Συμφωνία Chevron - Microsoft για την τροφοδοσία data center στο Τέξας

18:26

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων

18:20

Πιερρακάκης: «Το Υπερταμείο μετονομάζεται σε Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο - Μπορεί να έχει ρόλο καταλύτη στην ανάπτυξη»

18:18

Η σύνοδος ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου επαναξιολογείται μετά την παραίτηση Στάρμερ

18:13

Γαλλία: Δύο παιδιά βρέθηκαν νεκρά μέσα σε ένα όχημα εν μέσω καύσωνα

18:02

Δένδιας: Η προστασία του περιβάλλοντος εντάσσεται στην ευρύτερη αποστολή των ΕΔ

17:56

Βρετανία: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για εκλογές», λέει ο Μπέρναμ

17:55

Κλείνουν οι θερινές παιδικές κατασκηνώσεις στην Κριμαία λόγω ελλείψεων στα καύσιμα

17:54

Χρηματιστήριο: «Πανηγυρική» επιστροφή πάνω από τις 2.500 μονάδες

17:50

Αβραμόπουλος: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για το Qatargate - «Η υπόθεση δεν με αφορούσε ποτέ»

17:39

Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Η συνταγματική αναθεώρηση δεν νοείται ως υποχώρηση από θεσμικά και κοινωνικά κεκτημένα

17:36

Νεμπής: «Δεν μπορεί να υπάρξει AI-ready οικονομία χωρίς AI-ready τηλεπικοινωνιακές υποδομές»

17:33

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας διευρύνει τη συνεργασία της με την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης

17:28

Το λάθος που κρατά πίσω τους πραγματικά φιλόδοξους ανθρώπους

17:26

Σε συζήτηση για το κτηματολόγιο θα συμμετάσχει την Τρίτη ο Κ. Μητσοτάκης

17:18

Ρωσία: Αγώνας για να περιοριστεί η αναστάτωση στα καύσιμα μετά τις ουκρανικές επιθέσεις στην Κριμαία

17:11

Wall Street: Νευρικότητα στους δείκτες με το βλέμμα στο Ορμούζ