Tip of the Day

Θερινό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα e-ΕΦΚΑ: Από Δευτέρα οι αιτήσεις

16-05-2025 | 13:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα e-ΕΦΚΑ: Από Δευτέρα οι αιτήσεις
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σε λειτουργία τίθεται από τη Δευτέρα 19/05/2025 στις 09:00 το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2025 του e-ΕΦΚΑ, τόσο για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, όσο και για τα παιδιά με αναπηρία.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα αφορά σε έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ των ενταχθέντων Φορέων, Τομέων, Κλάδων και Λογαριασμών που χορηγούσαν αυτή την παροχή, καθώς και παιδιά εργαζομένων του Φορέα και για τις πέντε κατασκηνωτικές περιόδους:

Α) Για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, τα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:

-η 1η κατασκηνωτική περίοδος ( 15/6/2025-29/6/2025)
-η 2η κατασκηνωτική περίοδος ( 2/7/2025 – 16/7/2025)
-η 3η κατασκηνωτική περίοδος ( 18/7/2025- 01/08/2025)
-η 4η κατασκηνωτική περίοδος ( 03/08/2025-17/8/2025)
-η 5η κατασκηνωτική περίοδος ( 18/8/2025- 01/09/2025)

Ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αποκλίσεις των ανωτέρω ημερομηνιών και διάρκειας ανά κατασκηνωτική επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση το χρονικό διάστημα διαμονής δεν μπορεί να ξεπεράσει τις δέκα πέντε ημέρες (15).

Β) Για τα παιδιά με αναπηρία, τα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:

-η 1η κατασκηνωτική περίοδος ( 24/6/2025-03/07/2025),
-η 3η κατασκηνωτική περίοδος ( 14/7/2025 – 23/7/2025),
-η 4η κατασκηνωτική περίοδος ( 28/7/2025- 06/08/2025),
-η 5η κατασκηνωτική περίοδος ( 11/08/2025-20/8/2025) και
-η 6η κατασκηνωτική περίοδος ( 25/08/2025-03/09/2025)

Ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αποκλίσεις των ανωτέρω ημερομηνιών ανά κατασκηνωτική επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση το χρονικό διάστημα διαμονής δεν μπορεί να ξεπεράσει τις δέκα ημέρες (10).

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων των ενταχθέντων Φορέων, Τομέων, Κλάδων και Λογαριασμών στον e-ΕΦΚΑ, όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες καταστατικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2025.

Ειδικότερα :

-οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΑΞΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & Συνταξιούχοι του Τομέα τ. ΤΥΔΚΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι των Β΄, Γ΄ και Δ΄ Περιφερειακών Διευθύνσεων του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΤΑ-ΤΣΑΥ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΠΔΑ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΘ, οι συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΣ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΟΑΕΕ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, οι ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ , οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΠΔΕ, και οι ενεργοί ασφαλισμένοι & συνταξιούχοι του τ. ΤΑΠΙΤ, οι άμεσα συνταξιούχοι λόγω θανάτου του ή των γονέων τους ηλικίας 6-16 ετών, των ως άνω Φορέων υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν κάνουν χρήση της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2025.

-παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων και υπαλλήλων του Οργανισμού με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω.

-παιδιά ηλικίας 6-16 ετών δικαιούχων υπαλλήλων και συνταξιούχων υπαλλήλων του e- ΕΦΚΑ, ήτοι υπάλληλοι: του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του Τομέα τ. ΤΥΔΚΥ, του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, του τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, του τ. ΟΓΑ, και οι υπάλληλοι του ΕΤΕΑΕΠ.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέχρι την 31/5/2025, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς του TAXIS και οι γονείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι 5 κατασκηνώσεις με σειρά προτεραιότητας.

O συνολικός αριθμός των προσφερόμενων θέσεων στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2025 ανέρχεται συνολικά στις 36.000 θέσεις για όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους.

Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης για συγκεκριμένη επιχείρηση και κατασκηνωτική περίοδο οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν με βάση την οικογενειακή κατάσταση και το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΑΑΔΕ μέσω αυτόματης διαδικασίας.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα είναι διαθέσιμα την Τρίτη 10/6/2025, οπότε όσοι έχουν υποβάλει αίτηση θα λάβουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει με τις οδηγίες για την εκτύπωση της κάρτας κατασκηνωτή, η οποία πρέπει να υπογραφεί και να παραδοθεί κατά την άφιξη στην κατασκήνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:33

Πετρέλαιο: Κοντά στα 90 δολ. το Brent μετά το πλήγμα των Χούθι σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

10:14

Ανεβαίνουν χρυσός, ασήμι εν αναμονή του πληθωρισμού ΗΠΑ

09:44

ΔΕΔΔΗΕ: «Οι επενδύσεις έχουν υπερπενταπλασιαστεί και οι δαπάνες πρόληψης έχουν πολλαπλασιαστεί»

09:41

Η Γερμανία «ξεμένει» από νέους

09:40

Για μια θέση στον ήλιο: Πόσο στοιχίζει το να δεις την έκλειψη σε τσάρτερ

09:11

Τραμπ: «Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινα βρισκόταν σε μεγαλύτερο κίνδυνο»

09:08

ΔΥΠΑ: Έως 18/8 οι αιτήσεις για το Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 1000 ανέργων πτυχιούχων

09:00

Παπαθανάσης: Πάνω από 1 δισ. ευρώ το πακέτο της ΔΕΘ - «Δεν θα υπάρξει ύφεση» μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

08:51

ΤUI: «Βουτιά» 27% στα λειτουργικά κέρδη λόγω πτώσης των κρατήσεων

08:30

Πάρκο Ελληνικού: 14 στοιχεία για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης

08:29

Σεισμός στην Κολομβία: Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 250, η αναζήτηση επιζώντων συνεχίζεται

08:23

FT: O Βανς ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει τα πλήγματα εναντίον τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα

08:18

Έξαρση συλλοίμωξης γρίπης Α με Covid 19 στην Πάρο - Κρούσματα σε Ίο, Νάξο και άλλα Κυκλαδονήσια

08:16

Πάει για επταψήφιο ποσό ένα από τα πρώτα ρολόγια F.P. Journe

08:11

Πώς αμείβεται η αργία του Δεκαπενταύγουστου

08:04

Κυκλική οικονομία: Η αγορά των 888 δισ. δολαρίων έως το 2030 - Η μεγάλη απόσταση της Ελλάδας από την Ευρώπη

07:59

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την ανατολική θάλασσα

07:52

Από τον αποχαιρετισμό στον Στέλιο Ράμφο έως την αγωνία για την Κολομβία

07:51

ΔΟΕ: Η ανεργία των νέων αυξήθηκε πέρυσι σε παγκόσμια κλίμακα

07:36

Θέλουμε περιφέρειες του «εγώ» ή του «εμείς»;

07:33

Ακριβός πλανήτης, φθηνότερο ελληνικό ράφι;

07:23

72 δόσεις: Στο «ρελαντί» οι αιτήσεις - Περιορισμένη μέχρι στιγμής η ανταπόκριση στη ρύθμιση

07:12

Global X: Βλέπει συνέχεια στο ράλι του Χρηματιστηρίου - Ανοίγει ο δρόμος για τις 2.900 μονάδες

07:04

Οι τράπεζες πάνε Ολυμπιακούς - Το κρίσιμο 10ήμερο για Vivartia και Fairfax - Oι Τούρκοι που «ψηφίζουν» ελληνικά νησιά

23:58

Οι ΗΠΑ άνοιξαν πυρ κατά πλοίου που παραβίαζε τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών

23:53

Πρωταθλητής Ευρώπης για τέταρτη φορά ο Τεντόγλου - Συγχαρητήρια Μητσοτάκη

23:48

Ισραήλ και Βενεζουέλα αποκαθιστούν τις προξενικές σχέσεις

23:37

Αποχωρεί από την Apple μετά από 25 χρόνια η επικεφαλής του Apple Pay

23:21

Η αβεβαιότητα για το Ορμούζ «κοκκίνισε» τη Wall Street - Απώλειες για τις Big Tech

23:01

Αφγανιστάν: Περίπου 2,4 εκατομμύρια κορίτσια στερούνται τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση