Tip of the Day

Τρόποι για να περικόψετε τις δαπάνες στην επιχείρησή σας

17-01-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρόποι για να περικόψετε τις δαπάνες στην επιχείρησή σας

Οι επιχειρήσεις συχνά προβαίνουν σε έξοδα τα οποία είναι περιττά και συντελούν στη διόγκωση του λειτουργικού κόστους. Υπάρχουν κάποιες λιγότερο «προφανείς» σπατάλες, τις οποίες η διοίκηση μπορεί να περιορίσει ή να καταργήσει χωρίς να πλήξει άλλους νευραλγικούς τομείς όπως είναι οι μισθοί ή τα προγράμματα ασφάλισης.

Μέλη του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Forbes προτείνουν συγκεκριμένες στρατηγικές, οι οποίες στοχεύουν κυρίως στην ορθή διαχείριση των εξόδων. Μία από αυτές είναι ο προϋπολογισμός μηδενικής βάσης (ZBB). Ο ZBB παρέχει ορατότητα κόστους και εφόσον υιοθετηθεί ως τρόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας και αποτελέσει μέρος της οργανωσιακής κουλτούρας, ο αντίκτυπος του μπορεί να είναι σημαντικός όσον αφορά στη μείωση του λειτουργικού κόστους, ιδίως των πωλήσεων και των γενικών εξόδων.

Ένα άλλο μέλος του συμβουλίου αναφέρεται στην εστίαση στις τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις οι οποίες επιτρέπουν να καταρτιστεί μια λίστα δαπανών κατά σειρά προτεραιότητας και να ληφθούν πιο εύκολα οι αποφάσεις για ενδεχόμενες περικοπές.

Ακόμη, ένας από τους ευκολότερους τρόπους συγκράτησης των εξόδων είναι η σαφήνεια στις επιχειρηματικές δαπάνες, η οποία επιτυγχάνεται με ακριβή καταγραφή και αξιολόγησή τους. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιεί πολλά προγράμματα λογισμικού που θα μπορούσαν να ενοποιηθούν σε ένα προϊόν ή συστήματα που σπαταλούν πολύ ενέργεια.

Το ίδιο ισχύει και με τους προμηθευτές οι οποίοι μπορούν να «ενοποιηθούν» ώστε να υπάρχει και η δυνατότητα μεγαλύτερων εκπτώσεων. Οι επιχειρήσεις πρέπει να εξετάζουν το εάν αξιοποιούν στο έπακρον τις εσωτερικές τους δυνάμεις και αν κάνουν περιττά έξοδα αναθέτοντας σε εξωτερικούς συνεργάτες δραστηριότητες που μπορούν να επιτελεστούν εντός του οργανισμού.

Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική αλλά η καλύτερη μέθοδος για την εξάλειψη της σπατάλης είναι να εξετάσει ποιες από τις διαδικασίες δεν προσθέτουν αξία στο τελικό προϊόν.

Η υιοθέτηση συστημάτων νέας τεχνολογίας αποδεικνύεται πάντα πιο αποτελεσματική. Αλλά το κόστος του λογισμικού, της ενσωμάτωσης, της εκπαίδευσης και της αλλαγής σε μια ροή εργασίας μπορεί να είναι υψηλό για αυτό πρέπει να αξιολογηθεί η χρησιμότητά της σε βάθος χρόνου.

Στην αγορά υπάρχουν αρκετά εργαλεία διαχείρισης δαπανών και marketing όπως είναι τα SEO, το SEM, τα οποία οι διοικήσεις των επιχειρήσεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν αν θέλουν να ακολουθήσουν πιο τυποποιημένες διαδικασίες.

Με πληροφορίες από το Forbes

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: «Παίζει το παιχνίδι του Μητσοτάκη»

23:40

Σε 24ωρη επιφυλακή λόγω κακοκαιρίας ο δήμος Αθηναίων

23:28

Ρεκόρ γ' τρίμηνου για τη Saleforce με καθαρά κέρδη 2,09 δισ. δολάρια

23:16

Νέα κέρδη στη Wall Street - Τα στοιχήματα για μείωση επιτοκίων υπερακόντισαν τη Microsoft

23:02

Κέρδη για το πετρέλαιο στην σκιά των διαβουλεύσεων για ειρήνη στην Ουκρανία

22:49

Χατζηδάκης: Δεν αργεί η ανακοίνωση των μέτρων για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας

22:35

Κακοκαιρία: Έκτακτη διυπουργική υπό Κεφαλογιάννη - Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου

22:22

Τζέφρι Έπστιν: Στο «φως» φωτογραφίες και βίντεο από το νησί του

22:09

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ ασήμι και χαλκός - Κέρδη για τον χρυσό

21:58

Μαρινάκης για Τσίπρα: Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας

21:46

Intralot: Απέκτησε 6,7 εκατ. μετοχές ο Soohyung Kim

21:34

PeopleCert: Πάνω από 4 φορές υπερκάλυψη στη νέα έκδοση ομολόγου 300 εκατ. ευρώ

21:22

Γουίτκοφ και Κούσνερ ενημέρωσαν τον Τραμπ μετά την «παραγωγική» συνάντηση με τον Πούτιν

21:11

Καλαφάτης: Τα Κέντρα Αριστείας είναι πηγή καινοτόμων και εξειδικευμένων λύσεων

20:59

Πού θα κατευθύνει η Aktor τα 140 εκατ. ευρώ του ομολογιακού δανείου

20:48

Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

20:47

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον Ιταλό Υπουργό Οικονομικών στη Ρώμη

20:39

Βουλγαρία: Αποσύρθηκε ο προϋπολογισμός του 2026

20:30

«Παγωμένη» διπλωματία: Η Μόσχα μπλοκάρει - Η Ουάσιγκτον περιμένει απαντήσεις

20:27

Φιντάν: Oι επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα είναι «πολύ τρομακτικές»

20:17

Σδούκου: Οι αγρότες θα δουν μέσα στο μήνα τα χρήματα στους λογαριασμούς τους

20:09

Μητσοτάκης: Έχουμε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και γι’ αυτό μειώνουμε φόρους

20:02

Το ΝΑΤΟ απαντά στον Πούτιν: Δεν πάμε πουθενά - Είμαστε εδώ για να μείνουμε

19:59

Η Γερμανία αναπτύσσει αντιαεροπορικά συστήματα Arrow απέναντι στη ρωσική απειλή

19:45

Τσίπρας: Να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο κίνημα - Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο πολιτικό Big Bang

19:33

Κέρδη στις ευρωαγορές - Άλμα 7% για την Stellantis

19:29

Υεμένη: Απελευθερώθηκαν οι ναυτικοί του Eternity C

19:25

Συνάντηση Παπασταύρου - Μπέργκαμ στις ΗΠΑ για ενεργειακά deals: Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο

19:20

Κικίλιας: Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία

19:08

Βιολογία: Οι χάρτες των ανθρώπινων γονιδίων στερούνται παγκόσμιας εκπροσώπησης