Tip of the Day

Τρόποι για να περικόψετε τις δαπάνες στην επιχείρησή σας

17-01-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρόποι για να περικόψετε τις δαπάνες στην επιχείρησή σας

Οι επιχειρήσεις συχνά προβαίνουν σε έξοδα τα οποία είναι περιττά και συντελούν στη διόγκωση του λειτουργικού κόστους. Υπάρχουν κάποιες λιγότερο «προφανείς» σπατάλες, τις οποίες η διοίκηση μπορεί να περιορίσει ή να καταργήσει χωρίς να πλήξει άλλους νευραλγικούς τομείς όπως είναι οι μισθοί ή τα προγράμματα ασφάλισης.

Μέλη του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Forbes προτείνουν συγκεκριμένες στρατηγικές, οι οποίες στοχεύουν κυρίως στην ορθή διαχείριση των εξόδων. Μία από αυτές είναι ο προϋπολογισμός μηδενικής βάσης (ZBB). Ο ZBB παρέχει ορατότητα κόστους και εφόσον υιοθετηθεί ως τρόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας και αποτελέσει μέρος της οργανωσιακής κουλτούρας, ο αντίκτυπος του μπορεί να είναι σημαντικός όσον αφορά στη μείωση του λειτουργικού κόστους, ιδίως των πωλήσεων και των γενικών εξόδων.

Ένα άλλο μέλος του συμβουλίου αναφέρεται στην εστίαση στις τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις οι οποίες επιτρέπουν να καταρτιστεί μια λίστα δαπανών κατά σειρά προτεραιότητας και να ληφθούν πιο εύκολα οι αποφάσεις για ενδεχόμενες περικοπές.

Ακόμη, ένας από τους ευκολότερους τρόπους συγκράτησης των εξόδων είναι η σαφήνεια στις επιχειρηματικές δαπάνες, η οποία επιτυγχάνεται με ακριβή καταγραφή και αξιολόγησή τους. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιεί πολλά προγράμματα λογισμικού που θα μπορούσαν να ενοποιηθούν σε ένα προϊόν ή συστήματα που σπαταλούν πολύ ενέργεια.

Το ίδιο ισχύει και με τους προμηθευτές οι οποίοι μπορούν να «ενοποιηθούν» ώστε να υπάρχει και η δυνατότητα μεγαλύτερων εκπτώσεων. Οι επιχειρήσεις πρέπει να εξετάζουν το εάν αξιοποιούν στο έπακρον τις εσωτερικές τους δυνάμεις και αν κάνουν περιττά έξοδα αναθέτοντας σε εξωτερικούς συνεργάτες δραστηριότητες που μπορούν να επιτελεστούν εντός του οργανισμού.

Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική αλλά η καλύτερη μέθοδος για την εξάλειψη της σπατάλης είναι να εξετάσει ποιες από τις διαδικασίες δεν προσθέτουν αξία στο τελικό προϊόν.

Η υιοθέτηση συστημάτων νέας τεχνολογίας αποδεικνύεται πάντα πιο αποτελεσματική. Αλλά το κόστος του λογισμικού, της ενσωμάτωσης, της εκπαίδευσης και της αλλαγής σε μια ροή εργασίας μπορεί να είναι υψηλό για αυτό πρέπει να αξιολογηθεί η χρησιμότητά της σε βάθος χρόνου.

Στην αγορά υπάρχουν αρκετά εργαλεία διαχείρισης δαπανών και marketing όπως είναι τα SEO, το SEM, τα οποία οι διοικήσεις των επιχειρήσεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν αν θέλουν να ακολουθήσουν πιο τυποποιημένες διαδικασίες.

Με πληροφορίες από το Forbes

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:35

Η Golden Age Capital απέκτεισε πλειοψηφική συμμετοχή στη Moving Doors

15:34

Νέα ψηφιακή γενιά υπηρεσιών ΤΜΕΔΕ Portfolio

15:26

Παπαθανάσης: Συμβόλαιό μας για μια ισχυρή, σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα το ΕΣΠΑ 2021-2027

15:18

Σι Τζινπίνγκ: Τα στενά του Ορμούζ «πρέπει να μείνουν ανοικτά»

15:17

Deal 17 δισ. δολαρίων στις κατασκευές - Η QXO εξαγόρασε την TopBuild

15:15

Πώς να κάνεις digital declutter και να πάρεις πίσω τον έλεγχο της καθημερινότητάς σου

15:09

Συνάντηση Παπασταύρου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Masdar

15:09

Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

15:03

Anthropic: Σκοπεύει «να βάλει στο τραπέζι» τους κινδύνους του AI μοντέλου, Mythos

14:57

Bloomberg: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα αεροπορικά καύσιμα από Κομισιόν

14:57

Βουλή: Ομόφωνα εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας την άρση ασυλίας Αθανασίου και Χατζηβασιλείου

14:53

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν την Τετάρτη οι αιτήσεις για τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας

14:46

Κορωνησία Άρτας: Το νησάκι του Αμβρακικού με την ιδιαίτερη ομορφιά

14:42

Μαρινάκης: Χωρίς κομματική πειθαρχία η ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας

14:38

ΗΠΑ, Φιλιππίνες και Ιαπωνία άρχισαν τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια - Επικρίσεις από Κίνα

14:30

Γερμανία: Διασφαλισμένη η προμήθεια καυσίμων διαβεβαιώνει ο Μερτς

14:27

Στάρμερ: Παρουσιάζεται σήμερα στο κοινοβουλίο για την υπόθεση Μάντελσον

14:24

Από τη Θεσσαλονίκη το «ντεμπούτο» της αλυσίδας ένδυσης Mohito στην Ελλάδα

14:06

Στα 861.241 άτομα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι της ΔΥΠΑ τον Μάρτιο

13:58

Ιστορικό deal στην Ιαπωνία: Η Mitsubishi Heavy Industries θα εξάγει πολεμικά πλοία στην Αυστραλία

13:55

GSI: Αθήνα και Λευκωσία ζητούν χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ – Κρίσιμο τεστ βιωσιμότητας για την διασύνδεση

13:48

Στουρνάρας: Πολύ πάνω του στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα του 2025

13:40

CURA και ΤΙΤΑΝ: Συνεργασία για τη δοκιμή τεχνολογίας τσιμέντου μειωμένου άνθρακα

13:35

Κίνα: Ανησυχία για τη «αναχαίτιση διά της βίας» από τις ΗΠΑ του ιρανικού πλοίου

13:31

Η ΕΕ στηρίζει τους Παλαιστίνιους - Παραμένουν οι εσωτερικές διαφωνίες για τη στάση έναντι του Ισραήλ

13:13

Κτηματολόγιο: Στην τελική ευθεία ένα έργο δεκαετιών – Μετρήσιμη πρόοδος και ψηφιακή αναβάθμιση

13:01

Πώς θωρακίζεται το σήμα Made in Greece στα χειροτεχνικά και βιομηχανικά προϊόντα

12:58

Νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Αθανάσιος Καββαδάς

12:55

Η Visa ανοίγει τον δρόμο για αγορές με τεχνητή νοημοσύνη για επιχειρήσεις παγκοσμίως

12:50

Μελέτη 3 πανεπιστημίων φανερώνει κίνδυνο δηλητηρίασης αν παυσίπονα χρόνιου πόνου ληφθούν με άλλα φάρμακα