Tip of the Day

Τρόποι για να περικόψετε τις δαπάνες στην επιχείρησή σας

17-01-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρόποι για να περικόψετε τις δαπάνες στην επιχείρησή σας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Οι επιχειρήσεις συχνά προβαίνουν σε έξοδα τα οποία είναι περιττά και συντελούν στη διόγκωση του λειτουργικού κόστους. Υπάρχουν κάποιες λιγότερο «προφανείς» σπατάλες, τις οποίες η διοίκηση μπορεί να περιορίσει ή να καταργήσει χωρίς να πλήξει άλλους νευραλγικούς τομείς όπως είναι οι μισθοί ή τα προγράμματα ασφάλισης.

Μέλη του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Forbes προτείνουν συγκεκριμένες στρατηγικές, οι οποίες στοχεύουν κυρίως στην ορθή διαχείριση των εξόδων. Μία από αυτές είναι ο προϋπολογισμός μηδενικής βάσης (ZBB). Ο ZBB παρέχει ορατότητα κόστους και εφόσον υιοθετηθεί ως τρόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας και αποτελέσει μέρος της οργανωσιακής κουλτούρας, ο αντίκτυπος του μπορεί να είναι σημαντικός όσον αφορά στη μείωση του λειτουργικού κόστους, ιδίως των πωλήσεων και των γενικών εξόδων.

Ένα άλλο μέλος του συμβουλίου αναφέρεται στην εστίαση στις τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις οι οποίες επιτρέπουν να καταρτιστεί μια λίστα δαπανών κατά σειρά προτεραιότητας και να ληφθούν πιο εύκολα οι αποφάσεις για ενδεχόμενες περικοπές.

Ακόμη, ένας από τους ευκολότερους τρόπους συγκράτησης των εξόδων είναι η σαφήνεια στις επιχειρηματικές δαπάνες, η οποία επιτυγχάνεται με ακριβή καταγραφή και αξιολόγησή τους. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιεί πολλά προγράμματα λογισμικού που θα μπορούσαν να ενοποιηθούν σε ένα προϊόν ή συστήματα που σπαταλούν πολύ ενέργεια.

Το ίδιο ισχύει και με τους προμηθευτές οι οποίοι μπορούν να «ενοποιηθούν» ώστε να υπάρχει και η δυνατότητα μεγαλύτερων εκπτώσεων. Οι επιχειρήσεις πρέπει να εξετάζουν το εάν αξιοποιούν στο έπακρον τις εσωτερικές τους δυνάμεις και αν κάνουν περιττά έξοδα αναθέτοντας σε εξωτερικούς συνεργάτες δραστηριότητες που μπορούν να επιτελεστούν εντός του οργανισμού.

Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική αλλά η καλύτερη μέθοδος για την εξάλειψη της σπατάλης είναι να εξετάσει ποιες από τις διαδικασίες δεν προσθέτουν αξία στο τελικό προϊόν.

Η υιοθέτηση συστημάτων νέας τεχνολογίας αποδεικνύεται πάντα πιο αποτελεσματική. Αλλά το κόστος του λογισμικού, της ενσωμάτωσης, της εκπαίδευσης και της αλλαγής σε μια ροή εργασίας μπορεί να είναι υψηλό για αυτό πρέπει να αξιολογηθεί η χρησιμότητά της σε βάθος χρόνου.

Στην αγορά υπάρχουν αρκετά εργαλεία διαχείρισης δαπανών και marketing όπως είναι τα SEO, το SEM, τα οποία οι διοικήσεις των επιχειρήσεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν αν θέλουν να ακολουθήσουν πιο τυποποιημένες διαδικασίες.

Με πληροφορίες από το Forbes

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:43

Ουγγαρία: Η ΥΠΕΞ Ανίτα Όρμπαν επικρίνει τη Ρωσία για τις επιθέσεις drones στην Υπερκαρπαθία

21:38

Nvidia: Πλησιάζει αποτίμηση 6 τρισ. δολαρίων - Εκτόξευση 20% της μετοχής σε επτά ημέρες

21:23

Απορρίφθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο το αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης του Ράτκο Μλάντιτς

21:06

Στάρμερ σε Στρίτινγκ: Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος στο πολιτικό χάος

20:59

Revolut: Εξετάζει τη δημιουργία μονάδα ιδιωτικής τραπεζικής σε Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

20:41

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Συνοριοφυλακής Μάικλ Μπανκς

20:33

Τραμπ: Η Κίνα συμφώνησε να αγοράσει 200 αεροσκάφη Boeing

20:18

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μαρινάκης όπως φαίνεται ανέλαβε συνήγορος του κ. Γεωργιάδη»

20:05

Ιράκ: Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Άλι αλ Ζαΐντι

20:03

Χωρίς ρεύμα η Κούβα - Εξετάζει πρόταση βοήθειας 100 εκατ. δολ. των ΗΠΑ

19:51

ΑΔΜΗΕ: Στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την ΑΜΚ του 1 δισ. ευρώ

19:43

Τραμπ: Ο Σι δεν θα στείλει όπλα στο Ιράν - Προσέφερε βοήθεια για τα Στενά του Ορμούζ

19:33

Η σημασία του έργου GREGY για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας

19:28

Αισιοδοξία στις ευρωαγορές σε αυστηρώς πολιτικό φόντο

19:03

Πληθωρισμός: Η «καμπάνα» από το Βέλγιο που ήχησε σε όλη την Ευρωζώνη

18:57

ΔΑΑ: Σε διαπραγμάτευση από την Παρασκευή οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ

18:44

Υπουργική συνάντηση Ελλάδας-Σερβίας-Βόρειας Μακεδονίας-Βουλγαρίας για την Ενέργεια αύριο στην Αθήνα

18:26

Βρετανία: Ο Στάρμερ έχει την στήριξη του υπουργικού συμβουλίου, δηλώνει η υπουργός Παιδείας

18:05

Το Ισραήλ κινείται νομικά κατά των NYT μετά από άρθρο περί εκτεταμένης σεξουαλικής βίας κατά Παλαιστινίων κρατουμένων

17:57

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μια «ανάσα» από τις 2.300 ο Γενικός Δείκτης, με τραπεζικό άλμα

17:56

Helleniq Energy: Συγκρίσιμα EBITDA 293 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο - Στα 140 εκατ. τα καθαρά κέρδη

17:46

Γκάλι (ΑΚΤΩΡ LNG): «Κλειδί οι υποδομές και η σταθερότητα για την ενεργειακή ασφάλεια»

17:35

ΗΠΑ: Ξεκίνησε ο νέος γύρος συνομιλιών Λιβάνου - Ισραήλ με στόχο την εδραίωση της εκεχειρίας

17:24

Ρωσία: «Η Ευρώπη δεν είναι κατάλληλη να μεσολαβήσει στη σύγκρουση στην Ουκρανία»

17:15

«Πράσινο φως» στην επένδυση παραγωγής γαλλίου από το υπ. Ανάπτυξης

17:08

Μπέσεντ: Ο Τραμπ θα μιλήσει περισσότερο για την Ταϊβάν μέσα «στις επόμενες ημέρες»

17:06

Επέστρεψε στην κερδοφορία η Klarna στο πρώτο τρίμηνο - Πάνω από 1 δισ. ο τζίρος

17:00

Wall Street: Το ράλι της Cisco ωθεί τον Dow ξανά πάνω από τις 50.000 μονάδες

16:57

Τουρκία: Απέπλευσε για τη Γάζα ο τρίτος κατά σειρά στολίσκος Global Sumud

16:54

Μακρόν: «Δείγμα της ρωσικής υποκρισίας οι τελευταίες επιθέσεις κατά της Ουκρανίας»