Tip of the Day

Τρόποι για να περικόψετε τις δαπάνες στην επιχείρησή σας

17-01-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τρόποι για να περικόψετε τις δαπάνες στην επιχείρησή σας

Οι επιχειρήσεις συχνά προβαίνουν σε έξοδα τα οποία είναι περιττά και συντελούν στη διόγκωση του λειτουργικού κόστους. Υπάρχουν κάποιες λιγότερο «προφανείς» σπατάλες, τις οποίες η διοίκηση μπορεί να περιορίσει ή να καταργήσει χωρίς να πλήξει άλλους νευραλγικούς τομείς όπως είναι οι μισθοί ή τα προγράμματα ασφάλισης.

Μέλη του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Forbes προτείνουν συγκεκριμένες στρατηγικές, οι οποίες στοχεύουν κυρίως στην ορθή διαχείριση των εξόδων. Μία από αυτές είναι ο προϋπολογισμός μηδενικής βάσης (ZBB). Ο ZBB παρέχει ορατότητα κόστους και εφόσον υιοθετηθεί ως τρόπος επιχειρηματικής δραστηριότητας και αποτελέσει μέρος της οργανωσιακής κουλτούρας, ο αντίκτυπος του μπορεί να είναι σημαντικός όσον αφορά στη μείωση του λειτουργικού κόστους, ιδίως των πωλήσεων και των γενικών εξόδων.

Ένα άλλο μέλος του συμβουλίου αναφέρεται στην εστίαση στις τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις οι οποίες επιτρέπουν να καταρτιστεί μια λίστα δαπανών κατά σειρά προτεραιότητας και να ληφθούν πιο εύκολα οι αποφάσεις για ενδεχόμενες περικοπές.

Ακόμη, ένας από τους ευκολότερους τρόπους συγκράτησης των εξόδων είναι η σαφήνεια στις επιχειρηματικές δαπάνες, η οποία επιτυγχάνεται με ακριβή καταγραφή και αξιολόγησή τους. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιεί πολλά προγράμματα λογισμικού που θα μπορούσαν να ενοποιηθούν σε ένα προϊόν ή συστήματα που σπαταλούν πολύ ενέργεια.

Το ίδιο ισχύει και με τους προμηθευτές οι οποίοι μπορούν να «ενοποιηθούν» ώστε να υπάρχει και η δυνατότητα μεγαλύτερων εκπτώσεων. Οι επιχειρήσεις πρέπει να εξετάζουν το εάν αξιοποιούν στο έπακρον τις εσωτερικές τους δυνάμεις και αν κάνουν περιττά έξοδα αναθέτοντας σε εξωτερικούς συνεργάτες δραστηριότητες που μπορούν να επιτελεστούν εντός του οργανισμού.

Κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική αλλά η καλύτερη μέθοδος για την εξάλειψη της σπατάλης είναι να εξετάσει ποιες από τις διαδικασίες δεν προσθέτουν αξία στο τελικό προϊόν.

Η υιοθέτηση συστημάτων νέας τεχνολογίας αποδεικνύεται πάντα πιο αποτελεσματική. Αλλά το κόστος του λογισμικού, της ενσωμάτωσης, της εκπαίδευσης και της αλλαγής σε μια ροή εργασίας μπορεί να είναι υψηλό για αυτό πρέπει να αξιολογηθεί η χρησιμότητά της σε βάθος χρόνου.

Στην αγορά υπάρχουν αρκετά εργαλεία διαχείρισης δαπανών και marketing όπως είναι τα SEO, το SEM, τα οποία οι διοικήσεις των επιχειρήσεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν αν θέλουν να ακολουθήσουν πιο τυποποιημένες διαδικασίες.

Με πληροφορίες από το Forbes

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:35

Ματσάδο: Ο Νικολάς Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει

11:24

SpaceX: Έτοιμη για την (πιθανώς) μεγαλύτερη IPO όλων των εποχών

11:13

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

11:08

Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη από τις 11:00 έως τις 17:00

11:00

Γενετικοί έλεγχοι και αριθμός απογόνων ανά δότη - Ο κίνδυνος γενετικών παθήσεων

10:49

Ρωσία: Δύο νεκροί στην πόλη Σαράτοφ από ουκρανικό πλήγμα με drone

10:45

Γερμανία: Επέκρινε την απόφαση του Ισραήλ να εγκρίνει κατασκευή νέων νέων οικιστικών μονάδων στη Δυτική Όχθη

10:35

Ιράν: Έθεσε υπό κράτηση τα 18 μέλη του πληρώματος του τάνκερ που συνελήφθη στον κόλπο του Ομάν

10:31

Τραμπ: Στέλνει τον Στιβ Γουίτκοφ στη Γερμανία για συζητήσεις με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες

10:19

Αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο διαγωνισμό για κλιματισμό στους συρμούς του Μετρό

10:10

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση των αγροτών μετά την πρόσκληση του Μητσοτάκη για συνάντηση στο Μαξίμου

09:55

Βρετανία: Σε ιστορικό υψηλό 1,29 δισ. λιρών το συνολικό χρέος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

09:26

Route 2025: Η επένδυση 70 εκατ. ευρώ που έκανε τον ΔΑΑ το πρώτο πράσινο αεροδρόμιο στην Ευρώπη

09:22

Η Ελλάδα κόμβος και για την μεταφορά και υγροποίηση διοξειδίου του άνθρακα

09:08

Ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η «ομηρία» από χρέη

08:45

Σχέδιο Επιβίωσης - 9 προτάσεις για την επόμενη μέρα του Πρωτογενούς τομέα

08:39

Η κλιματική αλλαγή επιβαρύνει την ψυχική υγεία - Τι είναι το «κλιματικό άγχος»

08:28

Διπλάσιες οι συντάξεις του Δημοσίου σε σύγκριση με του ιδιωτικού τομέα - Στα 1.504 ευρώ το μέσο ποσό τον Νοέμβριο

08:21

Σούπερ μάρκετ: Πληρώσαμε 9,5 δισ. ευρώ για τρόφιμα στο δεκάμηνο

08:08

ΕΕΣΥΠ: Νέος διαγωνισμός για την αξιοποίηση της μαρίνας Καλαμαριάς – «Προσκλητήριο» για τη mega yacht Πατρών

08:00

Ταμείο Ανάκαμψης: Πράσινο φως στην αναθεώρηση – Σκληρές προθεσμίες για τα έργα και τα ορόσημα

23:58

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά της αεροασφάλειας και ανάμειξη στις εκλογές

23:52

Η Σίφνος ανάμεσα στα 58 νέα μέλη του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO

23:44

WFP: Οι μερίδες τροφίμων στο Σουδάν θα πρέπει να μειωθούν λόγω ελλείψεων στη χρηματοδότηση

23:35

Η Λάρνακα ορίζεται Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2030

23:24

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street - Σχεδόν 2% κάτω ο Nasdaq

23:08

WSJ: Γουόρς και Χάσετ οι δύο επικρατέστεροι για την προεδρία της Fed

23:00

Tether: Προσφορά εξαγοράς της Γιουβέντους από την Exor - Επενδύει 1 δισ. ευρώ

22:47

Γάζα: Οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν από ασθένειες και μολύνσεις μετά από πλημμύρες

22:38

ΟΗΕ: Υπέρ του τερματισμού των εχθροπραξιών στην ΛΔ του Κονγκό τάχθηκε η Ελλάδα