INSIDE OUT

Ανάσταση ιδιωτικά για τους πολιτικούς αρχηγούς - Υπέρ Τραμπ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Breitbart

Μαρία Νταλιάνη
17-04-2025 | 07:56
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανάσταση ιδιωτικά για τους πολιτικούς αρχηγούς - Υπέρ Τραμπ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Breitbart

Πάσχα εκτός της Αθήνας για τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι από Μεγάλη Παρασκευή ετοιμάζονται για επαφή με την φύση, τον τόπο καταγωγής και τους ψηφοφόρους τους. Ο Πρωθυπουργός, θα παραστεί στην ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης στην Μητρόπολη Αθηνών και τη Μεγάλη Παρασκευή αναχωρεί για την αγαπημένη Τήνο. Εκεί, λίγο πριν την Καρδιανή, στο μόνιμο καταφύγιό του μπροστά σ’ ένα αληθινά άγριο τοπίο, θα απολαύσει ιδιωτικές στιγμές με την οικογένεια. Σε νησί των Κυκλάδων, τη Φολέγανδρο, και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος με τη σύζυγό του Τατιάνα. Από το νησί κατάγεται η μητέρα του και υπάρχει κι ένα σπιτάκι.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα πάει κι αυτός όπως πάντα, στην πατρίδα του τη Λαμία, το ίδιο και ο Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης στη Θεσσαλονίκη. Στην Καλαμάτα ο Αλέξης Χαρίτσης της Νέας Αριστεράς, στο Κιλκίς ο Π. Νατσιός της Νίκης.

Στην Αθήνα, -αν δεν το μετανιώσει τελευταία στιγμή- θα μείνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Ενώ την πρώτη του Ανάσταση στη Μητρόπολη Αθηνών ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Τα σχέδια της σταρ της εποχής Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι άγνωστα- σίγουρα κάτι θα έχει σκεφτεί για να καταπλήξει τα πλήθη.

Ειδήσεις

Μεγάλη Παρασκευή εν αναμονή της Ανάστασης και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς αυτή μπορεί να έρθει νωρίτερα από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης S&P.

Η Ανάσταση όμως ήρθε έτσι κι αλλιώς νωρίτερα φέτος, μετά την ανακοίνωση και αποστολή στην ΕΕ, του χάρτη με τον Ελληνικό Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό.

Αυτοί είμαστε λοιπόν. Μια χώρα παστέλ, με αρκετή θάλασσα τριγύρω, και πολλά μικρά και μεγάλα νησάκια ανάμεσα.

Ο χάρτης ενθουσίασε τους πάντες. Το προηγούμενο βράδυ τους έκανα ασκήσεις θάρρους στο Μαντείο, καθώς μερικοί, ιδιαίτερα οι καθηγητές, είχαν τρομερό άγχος για τις αντιδράσεις της Τουρκίας.

Ο χάρτης γέμισε συγκίνηση τον βουλευτή Α’ Αθηνών Άγγελο Συρίγο, ο οποίος δεν άφησε καμία πρόσκληση ΜΜΕ χωρίς ανταπόκριση.

Όπως εξήγησε είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται η ελληνική θέση στο διεθνές σκηνικό, με τα νησιά να ασκούν πλήρη επήρεια. Ακόμα και το μικροσκοπικό Καστελόριζο και η νήσος Στρογγύλη. Γενικά υπήρξε τόσο μεγάλη συγκίνηση που η Ελλάδα τόλμησε να στείλει στην ΕΕ τα όριά της, που ακόμα και η γκρίνια γιατί θα έπρεπε τα πράγματα να αποτυπωθούν έτσι από το 2011, μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Η συγκίνηση ήταν τόσο μεγάλη, που ουδείς σκέφτηκε να πει και μια καλή κουβέντα στην ΕΕ και τις υπηρεσίες της που μας «ανάγκασαν» να καταρτίσουμε και να στείλουμε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό, ενώ είχαν αρχίσει να πέφτουν πρόστιμα επειδή είχαμε καθυστερήσει τόσο πολύ να το κάνουμε.

Οι δικαιολογίες ήταν πως η Ελλάδα έχει μεγάλο μήκος ακτογραμμής και γι’ αυτό οι διαδικασίες μεταξύ των υπουργείων Περιβάλλοντος, και Εξωτερικών κράτησαν περισσότερο. Ίσως να φταίει και ο ΝΟΚ που παρέσυρε κάπως τις υπηρεσίες του Χωροταξίας και Περιβάλλοντος τα τελευταία χρόνια, κι έδωσαν εκεί όλες τους τις δυνάμεις.

Στον χάρτη απεικονίζονται οι ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, ενώ τα χωρικά ύδατα φτάνουν έως τα 6 ναυτικά μίλια. Για τυχόν επέκτασή τους η Τουρκία διατηρεί πάντα στο τραπέζι την απειλή casus belli.

Ιερώνυμος στο Breitbart News

Εκκλησιαστική τολμηρή διπλωματία στο φουλ από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος έδωσε μια αναπάντεχη συνέντευξη στο αμερικανικό Breitbart News χαρακτηρίζοντας θετική εξέλιξη την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, και επικροτώντας τις κινήσεις του για οικονομικά και πολιτιστικά θέματα. Ο Τραμπ οδηγεί τον κόσμο μακριά από την ριζοσπαστική τρέλα, τόνισε ο Μακαριώτατος, ο οποίος είναι ο τρίτος Έλληνας που δίνει συνέντευξη στο αγαπημένο ΜΜΕ του αμερικανού Προέδρου μετά τον Πρωθυπουργό και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ιδιαίτερα εξήρε την στάση του απέναντι στα ζητήματα φύλου. «Στην Ελλάδα ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δεν έχει γίνει αποδεκτός από μεγάλο μέρος της κοινωνίας», τονίζει. «Πιστεύουμε στην ανθρώπινη ελευθερία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ακραίες ενέργειες και διαδηλώσεις ή ακτιβισμό που προκαλεί σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εξαναγκάζουμε τους πολιτικούς να ψηφίσουν κάτι με το οποίο διαφωνούν ριζικά. Όλα αυτά έχουν σοκάρει τον μέσο πολίτη τα προηγούμενα χρόνια. Μετά ήρθε η νίκη του Τραμπ και ο πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα και παρατηρήσαμε ότι πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες και ηγέτες της ΕΕ άρχισαν να επαναλαμβάνουν το ίδιο επιχείρημα».

Συμβουλές

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν δίστασε να δώσει και μερικές συμβουλές στον κ. Τραμπ.

«Με πολλούς τρόπους, τον επαινώ και πιστεύω ότι ωφελεί τον κόσμο», συνεχίζει ο αρχιεπίσκοπος. «Αλλά χρειάζεται επίσης μερικές φορές να επιδεικνύει λίγη αυτοσυγκράτηση. Οι άνθρωποι φοβούνται ότι αν τα πράγματα πάνε στραβά, μπορεί να επιστρέψουμε σε σκληρές εποχές. Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να έχει επίγνωση των αναγκών του μέσου ανθρώπου και παίζει καλά αυτόν τον ρόλο. Αλλά επίσης, θέλω να του υπενθυμίσω ότι η Εκκλησία είναι μια δύναμη που μπορεί πάντα να προσφέρει στήριξη και δύναμη στους ανθρώπους. Πάντα θαύμαζα τους προγόνους μας που έλεγαν ότι αν θέλουμε να προχωρήσουμε γρήγορα, πρέπει να προχωρήσουμε αργά και σταθερά. Παρακολουθώ στενά τον πρόεδρο Τραμπ, είναι πολύ δραστήριος. Χρειαζόμαστε πολλές αλλαγές, αλλά όχι βιαστικές. Βήμα-βήμα πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλει θετικά στον κόσμο».

Καλό Πάσχα!

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ισραήλ: Εξουδετέρωσε υψηλόβαθμο διοικητή της Χαμάς στη Γάζα

23:27

Πλεύρης: Πολύ σημαντικό ότι πλέον στην Ευρώπη υπάρχει αντίληψη της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής

23:16

Ερντογάν: Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν απέχει πολύ

22:49

ΗΠΑ: Το υπ. Υποθέσεων Βετεράνων προγραμματίζει τη μείωση θέσεων εργασίας στον τομέα των υγειονομικών υπηρεσιών

22:17

Τασούλας: Επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα για την 82η επέτειο Μνήμης του Ολοκαυτώματος

21:48

Διάσωση 24 αλλοδαπών νότια του Ταίναρου με συνδρομή της Frontex

21:29

Έντονη ανησυχία των ξενοδόχων της Μαγνησίας απ' τη συνέχιση των αγροτικών μπλόκων

21:18

Βρετανία: Το Λονδίνο επέβαλε κυρώσεις σε διοικητές των παραστρατιωτικών ΔΤΥ στο Σουδάν

20:58

Έλληνες αστρονόμοι ανατρέπουν θεμελιώδη παραδοχή για τον τρόπο που τρέφονται οι μαύρες τρύπες

20:54

Σκρέκας: Η ΝΔ είναι σήμερα πόλος έλξης για όλους τους πολίτες

20:49

Ουκρανία: Κατηγορεί τη Μόσχα ότι έπληξε σήμερα με drone τουρκικό φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

20:42

Ολομέλεια προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος: Να θεσπιστεί κοινός Κώδικας Δεοντολογίας δικαστών - δικηγόρων

20:37

Αγαπηδάκη: Αυξημένος ο προϋπολογισμός για την υγεία το 2026 με 600 εκατ. ευρώ επιπλέον

20:27

Συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης Γαλλίας-Κύπρου

20:09

Τζιτζικώστας: Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια της αδράνειας

19:56

Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν 4 κινητά τηλέφωνα

19:45

Βουλή: Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες

19:41

Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ επανεξελέγη στην ηγεσία του CSU

19:36

Χαρακόπουλος: Με τους αγρότες δεν είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα

19:23

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών που στέλνουν στο Μαξίμου

19:10

Ρίσκο για τις αγορές το αυξημένο κόστος ζωής – Από τη Wall Street στο Χρηματιστήριο Αθηνών

19:05

Συρία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες και ένας διερμηνέας σκοτώθηκαν σε επίθεση του ΙΚ στην Παλμύρα

18:45

Πετραλιάς: Μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου απ' την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων την επόμενη 4ετία

18:18

Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

18:10

Κεφαλογιάννη: Ο ελληνικός τουρισμός αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σε ισχυρό τροχό ανάπτυξης

17:41

Μαρινάκης προς αγρότες: Ναι σε διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους

17:25

Τσουκαλάς: Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αφήνει καμία σκιά ενώ ο κ. Μητσοτάκης παίζει κρυφτό

17:00

Τα SOS της ρύθμισης για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Τα κριτήρια και ποιοι θα ωφεληθούν

16:47

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

16:41

Λευκορωσία: Αποφυλακίστηκαν 123 πολιτικοί κρατούμενοι