INSIDE OUT

Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του νέου ΠΑΣΟΚ - Ποιος παίρνει τι, ποιος μένει εκτός, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου - Οικονομολόγοι στου Τσίπρα

Μαρία Νταλιάνη
21-10-2024 | 07:12
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του νέου ΠΑΣΟΚ - Ποιος παίρνει τι, ποιος μένει εκτός, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου - Οικονομολόγοι στου Τσίπρα

Μετά το εντατικό τεστ συναισθηματικής και ψυχικής κοπώσεως, στο οποίο υπεβλήθησαν το σαββατοκύριακο οι Πασόκοι, έφτασε η στιγμή για το νέο ξεκίνημα του κόμματος υπό τον αναβαπτισμένο στις εσωκομματικές εκλογές Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος είχε σειρά συναντήσεων με τους Παύλο Γερουλάνο και Άννα Διαμαντοπούλου, δηλαδή τον τρίτο και την τέταρτη κατά την πρόσφατη αναμέτρηση, και συζήτησε μαζί τους τους ρόλους που επιθυμεί να αναλάβουν στην επόμενη φάση. Στον Γερουλάνο πρότεινε ν’ αναλάβει τη θέση του Α’ Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στη Βουλή, και στην Διαμαντοπούλου αυξημένα καθήκοντα στον στρατηγικό σχεδιασμό. Και στους δύο πρότεινε την συμμετοχή στο Πολιτικό Κέντρο, το νέο μικρό κι ευέλικτο όργανο του κόμματος που θα συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα επί παντός.

Εκτός η Νάντια

Από τα σχέδια του Νίκου Ανδρουλάκη απουσιάζει η βουλευτής δυτικού τομέα Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τον Μιχάλη Κατρίνη που θα βρεθεί με καλό χαρτοφυλάκιο στον ανασχηματισμό των κοινοβουλευτικών τομεαρχών. Στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής παραμένει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Στο νέο όργανο θα μετέχουν οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου (Σπυρόπουλος, Γλαβίνας, Μουρελάτου, Τσόγκας, Καρχιμάκης, Μαρκογιαννάκη) αλλά και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ο οποίος τερμάτισε δεύτερος (για 850 ψήφους) στην εσωκομματική εκλογή. Για εκπρόσωπος Τύπου προορίζεται ο εργατολόγος Κ. Τσουκαλάς. Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επίσης παραμένει ως μεταβατικός Γραμματέας του κόμματος. Ερωτηματικό το πόσο ολιγομελές θα είναι το νέο Όργανο, καθώς εάν προστεθούν οι της Βουλής, ο αριθμός γίνεται βαρύ διψήφιο. Γραμματέας της ΚΟ προορίζεται ο Δ. Μπιάγκης, βουλευτής Κερκύρας.

Και στο βάθος Συνέδριο

Φυσικά το Πολιτικό Κέντρο θα είναι ένα μεταβατικό όργανο, καθώς το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί ο οδικός χάρτης προς το Συνέδριο, ή τα Συνέδρια. Άνευ απροόπτου θα γίνει ένα Καταστατικό κι ένα τακτικό, στο οποίο και θα καταγραφούν οι κομματικοί συσχετισμοί που προέκυψαν μετά τις εσωκομματικές. Αυτονόητο πως θα προκύψει νέα Κεντρική Επιτροπή και εκλεγμένο Πολιτικό Κέντρο μετά το συνέδριο.

Κηδείες γάμοι και μνημόσυνα

Το Σαββατοκύριακο ήταν αξέχαστο για τα κορυφαία στελέχη και τα μέλη του κόμματος, αλλά από την άλλη πλευρά ήταν και μια αφορμή να ξαναθυμηθούν τι τους ενώνει και να ξανασυναντηθούν μερικοί μετά από χρόνια.

Καταρχήν η κηδεία της οικονομολόγου Βάσως Παπανδρέου

στην οποία παρέστη το όλον ΠΑΣΟΚ: από τον Πρόεδρο Κώστα Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση, μέχρι τον Χρήστο Παπουτσή και τον Κώστα Λαλιώτη.

Στη συνέχεια τα συναισθήματα άλλαξαν απότομα, καθώς σειρά είχε ο γάμος του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα με την Γεωργία Πολυτάνου στη Θήβα

Ο γάμος ήταν κλασικός ελληνικός. Υπέροχη λεπτομέρεια η επιλογή της ανθοδέσμης και του στολισμού στα χρώματα της fall season- ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα.

Και τέλος, χθες, πάλι όλοι μαζί, στο μνημόσυνο της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά

Μάλιστα, στο μνημόσυνο παρέστη και ο νεόνυμφος Χάρης Δούκας, που είχε την ευκαιρία να τα πει και λίγο με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα δεν βλέπω να κάνει μήνα του μέλιτος ο Δήμαρχος.

Τους μάζεψε όλους

Κι ενώ στο ΠΑΣΟΚ η κινητικότητα χτυπάει κόκκινο, κι ο Ανδρουλάκης τρέχει να κρατήσει ζεστό το μομέντουμ που δημιούργησε η εσωκομματική εκλογή, έντονη κινητικότητα υπάρχει και στα αριστερά του φάσματος.

Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, δια του Ινστιτούτου που έχει ιδρύσει, υποδέχεται κορυφαία στελέχη να μιλήσουν για την οικονομία. Η εκδήλωση είναι ζυγισμένη προσεκτικά: δύο προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και δύο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση έχει σίγουρα ενδιαφέρον καθώς θα προσθέσει υλικό στους προβληματισμούς περί ενιαίας κεντροαριστεράς, όπου το τοπίο αυτή την στιγμή μόνο ζυγισμένο δεν είναι. Από την μια ο σπαρασσόμενος με εμφύλιο ΣΥΡΙΖΑ κι από την άλλη το ΠΑΣΟΚ που αγωνιά για να πάρει κεφάλι και να δημιουργήσει θετικό ρεύμα στην κοινωνία.

Ο Στέφανος περιοδεύει

Κι ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ οι παλιοί μέτοχοι, αν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτή την γλώσσα, αγωνίζονται για να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο το ρεύμα του Κασσελάκη, ο ίδιος ο Στέφανος ξεκίνησε να περιοδεύει ανά την Ελλάδα απευθυνόμενος στη βάση του κόμματος με την βοήθεια τοπικών βουλευτών.

Έδεσσα, Καστοριά και Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη. Εννοείται πως έκανε και τζόκινγκ δίπλα στη λίμνη της Καστοριάς, αλλά Τάιλερ και Φάρλι γιοκ.

«Όλη μου η προσπάθεια είναι να είμαι υποψήφιος (όπως κάθε πολίτης που έχει το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι) για να επιστρέψει η Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη πλέον δεν είναι προσωπική. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Αφού πιστεύουν ότι θα χάσω, ας μου επιτρέψουν να χάσω» είναι το μήνυμα του προς κάθε κατεύθυνση.

Το σίριαλ στον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά συνεχίζεται.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:07

Πρόταση Μακρόν για δημιουργία αποστολής για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ μετά τον πόλεμο

09:01

WSJ: Οι ΗΠΑ θα πουλήσουν επιπλέον όπλα και πυρομαχικά αξίας 7 δισ. δολαρίων στα ΗΑΕ

08:57

Μοτοδυναμική: Αύξηση πωλήσεων 9,5% το 2025 - Πρόταση για μέρισμα €0,14 ανά μετοχή

08:40

Πλημμύρες: Πρακτικός οδηγός πρόληψης και προστασίας για το σπίτι

08:35

Σύνοδος Κορυφής: Ζητά άμεσα εργαλειοθήκη στοχευμένων μέτρων από την Κομισιόν και συνεργασία με κράτη - Όλα τα συμπεράσματα

08:33

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην πρωτεύουσα του Ιράν - Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ

08:22

Οι πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι κάθε χώρας

08:12

Νίκος Καραμούζης: Ανησυχεί για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, βλέπει νέο κύμα εξαγορών στην ελληνική αγορά

08:07

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και τα σύνορα της ΕΕ

08:01

Eurobank: Ώθηση από Βουλγαρία, ρίσκο από λιανική

07:52

Πλαίσιο: Ποιο είναι και πού στοχεύει το επενδυτικό σχέδιο «Πλαίσιο Marketplace» άνω των 68 εκατ. ευρώ

07:50

Σύνοδος Κορυφής: Ανθεκτική η οικονομία της Ευρωζώνης αλλά χρειάζεται προσοχή στους κινδύνους

07:42

Δικαστικά Μέγαρα: Τι συμβαίνει με τα 3 ΣΔΙΤ των 300 εκατ. ευρώ - «Εκτός» η Θεσσαλονίκη

07:38

Χωρίς «φρένα» η έξοδος των ασφαλισμένων - 18.636 αιτήσεις συνταξιοδότησης τον Ιανουάριο

07:29

Φον ντερ Λάιεν: Ανάγκη για δράση με «άμεσα μέτρα ανακούφισης» για τις τιμές στην ενέργεια

07:21

Ένας ξυλοκόπος κουνάει την κερασιά - Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε λέει ο Πιερρ - Ποιες βελόνες κουνήθηκαν τον Μάρτιο

07:10

Τα μηνύματα της Λαγκάρντ - Ο ενεργειακός βομβαρδισμός - Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τα «νερά» της ΕΥΔΑΠ

07:04

Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Μεγαλύτερη ευελιξία για μέτρα σε καύσιμα και ενέργεια

00:28

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ο Μπόρις Βούτσιτς

00:17

Σύνοδος Κορυφής: Καλεί την Κομισιόν να προτείνει μέτρα για την ενεργειακή ασφάλεια

23:56

Ιταλία: Πέθανε ο ιδρυτής της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσι

23:45

ΜΚΟ: Σε ιστορικό χαμηλό ο βαθμός ελευθερίας στις ΗΠΑ

23:34

Τέσσερις στους 10 Γάλλους ακυρώνουν διακοπές σε χώρες της Μέσης Ανατολής

23:23

Περιφέρειας Αττικής: 301 έργα 2,5 δισ. ευρώ έως το 2028

23:12

Λευκορωσία: Απελευθέρωσε 250 κρατούμενους - Οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε άρση κυρώσεων

23:01

Το 65% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Τραμπ θα διατάξει χερσαία επίθεση στο Ιράν

22:50

Σε χαμηλό 1,5 μήνα ο χρυσός με απώλειες 4,3% - Πτωτικό «7 στα 7»

22:38

Δανία και Ιταλία ζητούν ενισχυμένους ελέγχους συνόρων υπό το φόβο μεταναστευτικού κύματος

22:27

«Κόκκινο 2x2» στη Wall Street - Μάζεψαν τις απώλειες οι δείκτες

22:14

Συνάντηση Γ. Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα