INSIDE OUT

Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του νέου ΠΑΣΟΚ - Ποιος παίρνει τι, ποιος μένει εκτός, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου - Οικονομολόγοι στου Τσίπρα

Μαρία Νταλιάνη
21-10-2024 | 07:12
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του νέου ΠΑΣΟΚ - Ποιος παίρνει τι, ποιος μένει εκτός, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου - Οικονομολόγοι στου Τσίπρα

Μετά το εντατικό τεστ συναισθηματικής και ψυχικής κοπώσεως, στο οποίο υπεβλήθησαν το σαββατοκύριακο οι Πασόκοι, έφτασε η στιγμή για το νέο ξεκίνημα του κόμματος υπό τον αναβαπτισμένο στις εσωκομματικές εκλογές Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος είχε σειρά συναντήσεων με τους Παύλο Γερουλάνο και Άννα Διαμαντοπούλου, δηλαδή τον τρίτο και την τέταρτη κατά την πρόσφατη αναμέτρηση, και συζήτησε μαζί τους τους ρόλους που επιθυμεί να αναλάβουν στην επόμενη φάση. Στον Γερουλάνο πρότεινε ν’ αναλάβει τη θέση του Α’ Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στη Βουλή, και στην Διαμαντοπούλου αυξημένα καθήκοντα στον στρατηγικό σχεδιασμό. Και στους δύο πρότεινε την συμμετοχή στο Πολιτικό Κέντρο, το νέο μικρό κι ευέλικτο όργανο του κόμματος που θα συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα επί παντός.

Εκτός η Νάντια

Από τα σχέδια του Νίκου Ανδρουλάκη απουσιάζει η βουλευτής δυτικού τομέα Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τον Μιχάλη Κατρίνη που θα βρεθεί με καλό χαρτοφυλάκιο στον ανασχηματισμό των κοινοβουλευτικών τομεαρχών. Στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής παραμένει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Στο νέο όργανο θα μετέχουν οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου (Σπυρόπουλος, Γλαβίνας, Μουρελάτου, Τσόγκας, Καρχιμάκης, Μαρκογιαννάκη) αλλά και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ο οποίος τερμάτισε δεύτερος (για 850 ψήφους) στην εσωκομματική εκλογή. Για εκπρόσωπος Τύπου προορίζεται ο εργατολόγος Κ. Τσουκαλάς. Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επίσης παραμένει ως μεταβατικός Γραμματέας του κόμματος. Ερωτηματικό το πόσο ολιγομελές θα είναι το νέο Όργανο, καθώς εάν προστεθούν οι της Βουλής, ο αριθμός γίνεται βαρύ διψήφιο. Γραμματέας της ΚΟ προορίζεται ο Δ. Μπιάγκης, βουλευτής Κερκύρας.

Και στο βάθος Συνέδριο

Φυσικά το Πολιτικό Κέντρο θα είναι ένα μεταβατικό όργανο, καθώς το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί ο οδικός χάρτης προς το Συνέδριο, ή τα Συνέδρια. Άνευ απροόπτου θα γίνει ένα Καταστατικό κι ένα τακτικό, στο οποίο και θα καταγραφούν οι κομματικοί συσχετισμοί που προέκυψαν μετά τις εσωκομματικές. Αυτονόητο πως θα προκύψει νέα Κεντρική Επιτροπή και εκλεγμένο Πολιτικό Κέντρο μετά το συνέδριο.

Κηδείες γάμοι και μνημόσυνα

Το Σαββατοκύριακο ήταν αξέχαστο για τα κορυφαία στελέχη και τα μέλη του κόμματος, αλλά από την άλλη πλευρά ήταν και μια αφορμή να ξαναθυμηθούν τι τους ενώνει και να ξανασυναντηθούν μερικοί μετά από χρόνια.

Καταρχήν η κηδεία της οικονομολόγου Βάσως Παπανδρέου

στην οποία παρέστη το όλον ΠΑΣΟΚ: από τον Πρόεδρο Κώστα Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση, μέχρι τον Χρήστο Παπουτσή και τον Κώστα Λαλιώτη.

Στη συνέχεια τα συναισθήματα άλλαξαν απότομα, καθώς σειρά είχε ο γάμος του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα με την Γεωργία Πολυτάνου στη Θήβα

Ο γάμος ήταν κλασικός ελληνικός. Υπέροχη λεπτομέρεια η επιλογή της ανθοδέσμης και του στολισμού στα χρώματα της fall season- ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα.

Και τέλος, χθες, πάλι όλοι μαζί, στο μνημόσυνο της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά

Μάλιστα, στο μνημόσυνο παρέστη και ο νεόνυμφος Χάρης Δούκας, που είχε την ευκαιρία να τα πει και λίγο με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα δεν βλέπω να κάνει μήνα του μέλιτος ο Δήμαρχος.

Τους μάζεψε όλους

Κι ενώ στο ΠΑΣΟΚ η κινητικότητα χτυπάει κόκκινο, κι ο Ανδρουλάκης τρέχει να κρατήσει ζεστό το μομέντουμ που δημιούργησε η εσωκομματική εκλογή, έντονη κινητικότητα υπάρχει και στα αριστερά του φάσματος.

Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, δια του Ινστιτούτου που έχει ιδρύσει, υποδέχεται κορυφαία στελέχη να μιλήσουν για την οικονομία. Η εκδήλωση είναι ζυγισμένη προσεκτικά: δύο προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και δύο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση έχει σίγουρα ενδιαφέρον καθώς θα προσθέσει υλικό στους προβληματισμούς περί ενιαίας κεντροαριστεράς, όπου το τοπίο αυτή την στιγμή μόνο ζυγισμένο δεν είναι. Από την μια ο σπαρασσόμενος με εμφύλιο ΣΥΡΙΖΑ κι από την άλλη το ΠΑΣΟΚ που αγωνιά για να πάρει κεφάλι και να δημιουργήσει θετικό ρεύμα στην κοινωνία.

Ο Στέφανος περιοδεύει

Κι ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ οι παλιοί μέτοχοι, αν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτή την γλώσσα, αγωνίζονται για να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο το ρεύμα του Κασσελάκη, ο ίδιος ο Στέφανος ξεκίνησε να περιοδεύει ανά την Ελλάδα απευθυνόμενος στη βάση του κόμματος με την βοήθεια τοπικών βουλευτών.

Έδεσσα, Καστοριά και Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη. Εννοείται πως έκανε και τζόκινγκ δίπλα στη λίμνη της Καστοριάς, αλλά Τάιλερ και Φάρλι γιοκ.

«Όλη μου η προσπάθεια είναι να είμαι υποψήφιος (όπως κάθε πολίτης που έχει το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι) για να επιστρέψει η Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη πλέον δεν είναι προσωπική. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Αφού πιστεύουν ότι θα χάσω, ας μου επιτρέψουν να χάσω» είναι το μήνυμα του προς κάθε κατεύθυνση.

Το σίριαλ στον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά συνεχίζεται.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:53

HSBC: Έχασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη πρώτου τριμήνου λόγω αυξημένων πιστωτικών ζημιών

08:46

Στάρμερ και Μακρόν καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον των ΗΑΕ

08:42

Γιατί και πού «μετακομίζουν» οι πλούσιοι;

08:30

OPEC: «Βαρέλια χωρίς διαδρομή» - Γιατί η αύξηση παραγωγής δεν ρίχνει τις τιμές καυσίμων

08:28

Υπό πίεση η κατάπαυση πυρός μετά τις ανταλλαγές πυρών ΗΠΑ-Ιράν στα Στενά του Ορμούζ

08:24

Έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Κίνα - 21 νεκροί, 61 τραυματίες

08:22

Η Ρωσία απειλεί με μαζική πυραυλική επίθεση το Κίεβο αν παραβιαστεί η κατάπαυση πυρός

08:11

Unilever: Η κίνηση ματ στην Ελλάδα στη σκιά του big deal με τη McCormick

08:06

Τα τετ α τετ του Μητσοτάκη με «αντάρτες», η διάψευση Καστανίδη για επαφές με Τσίπρα, ο εκπομπάρχης Κασσελάκης

08:00

Natura: Πού ανοίγει χώρος για επενδύσεις και τι σημαίνει για τη δόμηση και τις χρήσεις γης

07:48

Τέλος στο «χρέος χωρίς όριο»: Πώς μπαίνει πλαφόν στα καταναλωτικά δάνεια

07:33

Άρον - άρον προς τη σύνταξη πριν την αλλαγή ορίων ηλικίας - Από γυναίκες η πλειοψηφία των αιτήσεων

07:26

ΣΕΦ - ΚΑΕ Ολυμπιακός: Ποια κατασκευαστική θα κάνει το ενεργειακό «λίφτινγκ» της «κόκκινης» μπασκετικής αρένας

07:20

Η επόμενη μέρα των ελληνικών τραπεζών στον Stoxx Banks

07:12

Προς παράταση των μέτρων στήριξης - Προ των πυλών επιδότηση στο diesel και τον Ιούνιο

07:08

Πάμε με όσα έχουμε - Οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ - «Ουδέν σχόλιον» το σχόλιο

00:15

Ουάσινγκτον: Επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο - Εκκενώθηκε η αίθουσα Τύπου

23:57

Ιράν: Σε κίνδυνο η ζωή της νομπελίστριας Ναργκίς Μοχαμαντί

23:53

Πιερρακάκης: «Στοχευμένα και προσωρινά μέτρα στήριξης - Η Ευρώπη διαθέτει ισχυρά θεμέλια»

23:45

Σουηδία: 23 περαστικοί έχουν σκοτωθεί σε ένοπλες επιθέσεις συμμοριών από το 2023

23:34

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία θα τηρήσει την διήμερη κατάπαυση του πυρός»

23:22

Κώτσηρας: Εργαλείο ενίσχυσης για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το φορολογικό νομοσχέδιο

23:05

Πιέσεις στην Wall Street στη «σκιά» της αναταραχής στη Μέση Ανατολή

22:56

Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας η Αστυπάλαια - Παράταση για Πάτμο

22:40

Ουκρανία: Έρευνες σε δεκάδες στρατιωτικούς αξιωματούχους που θεωρούνται ύποπτοι για διαφθορά

22:27

«Άλμα» 6% για το πετρέλαιο μετά το ιρανικό χτύπημα στα ΗΑΕ

22:12

Χρυσοχοΐδης: «Να διαμορφώσουμε όλοι μαζί την κουλτούρα οδικής ασφάλειας»

21:58

Νάγκελ για επιτόκια: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης τον Ιούνιο λόγω πληθωρισμού

21:51

Αυστρία: Διαρροή χημικών από αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σάλτσμπουργκ

21:36

Απώλειες 2% για τον χρυσό λόγω ισχυρού δολαρίου και Μέσης Ανατολής