INSIDE OUT

Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του νέου ΠΑΣΟΚ - Ποιος παίρνει τι, ποιος μένει εκτός, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου - Οικονομολόγοι στου Τσίπρα

Μαρία Νταλιάνη
21-10-2024 | 07:12
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του νέου ΠΑΣΟΚ - Ποιος παίρνει τι, ποιος μένει εκτός, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου - Οικονομολόγοι στου Τσίπρα

Μετά το εντατικό τεστ συναισθηματικής και ψυχικής κοπώσεως, στο οποίο υπεβλήθησαν το σαββατοκύριακο οι Πασόκοι, έφτασε η στιγμή για το νέο ξεκίνημα του κόμματος υπό τον αναβαπτισμένο στις εσωκομματικές εκλογές Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος είχε σειρά συναντήσεων με τους Παύλο Γερουλάνο και Άννα Διαμαντοπούλου, δηλαδή τον τρίτο και την τέταρτη κατά την πρόσφατη αναμέτρηση, και συζήτησε μαζί τους τους ρόλους που επιθυμεί να αναλάβουν στην επόμενη φάση. Στον Γερουλάνο πρότεινε ν’ αναλάβει τη θέση του Α’ Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στη Βουλή, και στην Διαμαντοπούλου αυξημένα καθήκοντα στον στρατηγικό σχεδιασμό. Και στους δύο πρότεινε την συμμετοχή στο Πολιτικό Κέντρο, το νέο μικρό κι ευέλικτο όργανο του κόμματος που θα συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα επί παντός.

Εκτός η Νάντια

Από τα σχέδια του Νίκου Ανδρουλάκη απουσιάζει η βουλευτής δυτικού τομέα Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τον Μιχάλη Κατρίνη που θα βρεθεί με καλό χαρτοφυλάκιο στον ανασχηματισμό των κοινοβουλευτικών τομεαρχών. Στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής παραμένει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Στο νέο όργανο θα μετέχουν οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου (Σπυρόπουλος, Γλαβίνας, Μουρελάτου, Τσόγκας, Καρχιμάκης, Μαρκογιαννάκη) αλλά και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ο οποίος τερμάτισε δεύτερος (για 850 ψήφους) στην εσωκομματική εκλογή. Για εκπρόσωπος Τύπου προορίζεται ο εργατολόγος Κ. Τσουκαλάς. Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επίσης παραμένει ως μεταβατικός Γραμματέας του κόμματος. Ερωτηματικό το πόσο ολιγομελές θα είναι το νέο Όργανο, καθώς εάν προστεθούν οι της Βουλής, ο αριθμός γίνεται βαρύ διψήφιο. Γραμματέας της ΚΟ προορίζεται ο Δ. Μπιάγκης, βουλευτής Κερκύρας.

Και στο βάθος Συνέδριο

Φυσικά το Πολιτικό Κέντρο θα είναι ένα μεταβατικό όργανο, καθώς το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί ο οδικός χάρτης προς το Συνέδριο, ή τα Συνέδρια. Άνευ απροόπτου θα γίνει ένα Καταστατικό κι ένα τακτικό, στο οποίο και θα καταγραφούν οι κομματικοί συσχετισμοί που προέκυψαν μετά τις εσωκομματικές. Αυτονόητο πως θα προκύψει νέα Κεντρική Επιτροπή και εκλεγμένο Πολιτικό Κέντρο μετά το συνέδριο.

Κηδείες γάμοι και μνημόσυνα

Το Σαββατοκύριακο ήταν αξέχαστο για τα κορυφαία στελέχη και τα μέλη του κόμματος, αλλά από την άλλη πλευρά ήταν και μια αφορμή να ξαναθυμηθούν τι τους ενώνει και να ξανασυναντηθούν μερικοί μετά από χρόνια.

Καταρχήν η κηδεία της οικονομολόγου Βάσως Παπανδρέου

στην οποία παρέστη το όλον ΠΑΣΟΚ: από τον Πρόεδρο Κώστα Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση, μέχρι τον Χρήστο Παπουτσή και τον Κώστα Λαλιώτη.

Στη συνέχεια τα συναισθήματα άλλαξαν απότομα, καθώς σειρά είχε ο γάμος του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα με την Γεωργία Πολυτάνου στη Θήβα

Ο γάμος ήταν κλασικός ελληνικός. Υπέροχη λεπτομέρεια η επιλογή της ανθοδέσμης και του στολισμού στα χρώματα της fall season- ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα.

Και τέλος, χθες, πάλι όλοι μαζί, στο μνημόσυνο της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά

Μάλιστα, στο μνημόσυνο παρέστη και ο νεόνυμφος Χάρης Δούκας, που είχε την ευκαιρία να τα πει και λίγο με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα δεν βλέπω να κάνει μήνα του μέλιτος ο Δήμαρχος.

Τους μάζεψε όλους

Κι ενώ στο ΠΑΣΟΚ η κινητικότητα χτυπάει κόκκινο, κι ο Ανδρουλάκης τρέχει να κρατήσει ζεστό το μομέντουμ που δημιούργησε η εσωκομματική εκλογή, έντονη κινητικότητα υπάρχει και στα αριστερά του φάσματος.

Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, δια του Ινστιτούτου που έχει ιδρύσει, υποδέχεται κορυφαία στελέχη να μιλήσουν για την οικονομία. Η εκδήλωση είναι ζυγισμένη προσεκτικά: δύο προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και δύο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση έχει σίγουρα ενδιαφέρον καθώς θα προσθέσει υλικό στους προβληματισμούς περί ενιαίας κεντροαριστεράς, όπου το τοπίο αυτή την στιγμή μόνο ζυγισμένο δεν είναι. Από την μια ο σπαρασσόμενος με εμφύλιο ΣΥΡΙΖΑ κι από την άλλη το ΠΑΣΟΚ που αγωνιά για να πάρει κεφάλι και να δημιουργήσει θετικό ρεύμα στην κοινωνία.

Ο Στέφανος περιοδεύει

Κι ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ οι παλιοί μέτοχοι, αν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτή την γλώσσα, αγωνίζονται για να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο το ρεύμα του Κασσελάκη, ο ίδιος ο Στέφανος ξεκίνησε να περιοδεύει ανά την Ελλάδα απευθυνόμενος στη βάση του κόμματος με την βοήθεια τοπικών βουλευτών.

Έδεσσα, Καστοριά και Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη. Εννοείται πως έκανε και τζόκινγκ δίπλα στη λίμνη της Καστοριάς, αλλά Τάιλερ και Φάρλι γιοκ.

«Όλη μου η προσπάθεια είναι να είμαι υποψήφιος (όπως κάθε πολίτης που έχει το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι) για να επιστρέψει η Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη πλέον δεν είναι προσωπική. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Αφού πιστεύουν ότι θα χάσω, ας μου επιτρέψουν να χάσω» είναι το μήνυμα του προς κάθε κατεύθυνση.

Το σίριαλ στον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά συνεχίζεται.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:56

Σφοδρή χιονοθύελλα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ: Έκλεισαν αεροδρόμια - Χωρίς ρεύμα 660.000 νοικοκυριά

19:40

Συρία: Τέσσερις νεκροί από επίθεση του ISIS - Οι ΗΠΑ αποχωρούν πλήρως σε 1 μήνα

19:24

Σκάνδαλο Έπστιν: Συνελήφθη ο Πίτερ Μάντελσον

19:08

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά το κομφούζιο με τους δασμούς Τραμπ

18:52

Bloomberg: Μνηστήρες για την εξαγορά της PayPal

18:36

Η Σλοβακία διακόπτει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία

18:20

Ουγγρικό βέτο μπλόκαρε το 20ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας - «Είναι οπισθοδρόμηση»

18:04

«Έχει σφυγμό» η γερμανική οικονομία - Τόνωση για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη

17:48

Στη Σούδα το USS Gerald R. Ford

17:32

Drones του Κιέβου έπληξαν μονάδα άντλησης πετρελαίου του αγωγού Ντρούζμπα

17:16

Η Ουάσινγκτον προτρέπει τους Αμερικανούς στο Μεξικό να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια

17:00

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Σε ποια κατηγορία ανήκετε - Πόσο πέφτει δόση και οφειλή

16:48

Κόκκινα ταμπλό στη Wall Street από τη σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ

16:35

Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζoυμε τα παπούτσια μας με υγρά μαντηλάκια

16:24

Eli Lilly: Κυκλοφόρησε το Zepbound με όλες τις δόσεις του μήνα σε μία πένα

16:10

Ο Τραμπ απειλεί με «πολύ πιο υψηλούς δασμούς» όσες χώρες «παίξουν» με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

15:57

Σε ΚΥΣΟΙΠ και τηλεδιάσκεψη για Ουκρανία την Τρίτη ο Μητσοτάκης

15:43

Ελ Μέντσο: Ποιος ήταν ο νονός των καρτέλ ναρκωτικών - Ο πιο καταζητούμενος άνδρας στο Μεξικό

15:31

Μακρόν: Αυξάνουμε την πίεση στη Ρωσία - Να προχωρήσουμε με το νέο πακέτο κυρώσεων

15:20

Dominos' Pizza: Άλμα 6,4% στα έσοδα δ' τριμήνου - Στα 1,54 δισ. δολάρια

15:08

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα ξαναπάω στη Νίκαια - Λάθος που δεν μήνυσα τον γιατρό»

14:54

Η Μόσχα προτείνει στην Σερβία την κατασκευή πυρηνικού σταθμού ρωσικής τεχνολογίας

14:41

Επενδύσεις 53 δισ. ευρώ σε ΕΕ και ΗΠΑ από Enel έως το 2028

14:28

Ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει εκτάσεις άνω των 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον νότο

14:14

Η Gilead αποκτά την Arcellx σε deal 7,8 δισ. δολαρίων

14:01

Τσιάρας: Διασφάλιση ανθεκτικότητας και στήριξη των Ευρωπαίων αγροτών για βιώσιμη ανάπτυξη

13:47

Γκουτέρες: «Το κράτος δικαίου συνθλίβεται από τον νόμο του ισχυρότερου» σε όλο τον κόσμο

13:33

Το Ευρωκοινοβούλιο «φρέναρε» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

13:22

Μερτς για πόλεμο στην Ουκρανία: «Η Ρωσία του Πούτιν ότι έχει φτάσει στο βαθύτερο επίπεδο βαρβαρότητας»

13:11

Η Ινδία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν