INSIDE OUT

Καλά νέα για το «πακέτο ΔΕΘ» - «Ναυαγός» στη Μύκονο ο Κασσελάκης

08-08-2024 | 07:19
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Καλά νέα για το «πακέτο ΔΕΘ» - «Ναυαγός» στη Μύκονο ο Κασσελάκης

«Ψήνονται» καλά νέα για το πακέτο της ΔΕΘ, καθώς δημιουργούνται προϋποθέσεις το «καλάθι» των εξαγγελιών του πρωθυπουργού να είναι πιο «γεμάτο».

Το «μυστικό» έχει να κάνει με τους φόρους. Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες βεβαιώθηκαν φόροι κοντά στα 4,4 δισ. ευρώ – από 3,8 δισ. ευρώ ήταν το 2023.

Μένει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δηλώσεων για να μπορέσει να γίνει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τα μέτρα. Σε προτεραιότητα είναι η στήριξη των ευάλωτων.

Οι διακοπές στον ΣΥΡΙΖΑ

Τι ήθελαν να σχολιάσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το σχέδιο της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν καταλαβαίνει από θερινές διακοπές; Μπούμερανγκ τους γύρισε, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να βγαίνει στην αντεπίθεση.

Με αφορμή την αποστροφή του λόγου του υπ. Υγείας ότι το «δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι μόνο το κρατικό σύστημα, είναι και το ιδιωτικό», ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι «το διακηρυγμένο σχέδιο της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας» δεν καταλαβαίνει από καλοκαιρινές διακοπές.

Είναι ύπουλη η δήλωση Γεωργιάδη, σημείωσαν και μίλησαν για ανομολόγητη πρόθεση.

«Καρφιά» για Μύκονο και Πολάκη

Άλλο που δεν ήθελε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να «καρφώσει» τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Είναι δίκαιο να γυρνάω τα νοσοκομεία, για να δω τα προβλήματα και να βρω λύσεις στις χρόνιες ελλείψεις -και θα βρω- και να διαβάζω αυτή την ανάρτηση από έναν άνθρωπο, που έναν μήνα τώρα κάνει διακοπές στη Μύκονο, έχοντας αφήσει τους εργαζόμενούς του απλήρωτους και χωρίς το δώρο τους;» αναρωτήθηκε. Έναν μήνα; «Ναυαγός» είναι, δεν κάνει διακοπές...

Αλλά ο Άδωνις δεν έμεινε σε αυτό. Σχολίασε δηκτικά αποστροφή του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για κωμωδία με τον Πολάκη στην Κουμουνδούρου.

«Είναι κωμικό ένας αρχηγός που δεν τολμά να διαγράψει από το κόμμα του τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος εδώ και μέρες κατηγορεί ως κλέφτρα την βουλευτή του κα Αθηνά Λινού και κάνει ότι δεν το βλέπει, να ισχυρίζεται ότι θα απέλυε Υπουργό του…».

Στο μεταξύ ο Πολάκης συνεχίζει τις επιθέσεις στη Λινού, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πως δεν άκουσαν.

Απλήρωτοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός του Άδωνι, τα «συντροφικά» μαχαιρώματα στον Στ. Κασσελάκη συνεχίζονται από τους απλήρωτους στην «Αυγή».
Ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της «Αυγής» Άγγελος Τσέκερης, ανέβασε ένα post στα social media συνοδευόμενο από φωτογραφία του «ΟΚ!» με Κασσελάκη – Τάιλερ στη Μύκονο.

Η φωτογραφία συνοδεύει κείμενο με την απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων.

«Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην ιστορική εφημερίδα Η ΑΥΓΗ εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την ηθικά, πολιτικά και εργασιακά απαξιωτική στάση του βασικού μετόχου, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, της διοίκησης και της διεύθυνσης της εφημερίδας που όλο το τελευταίο διάστημα και υπό καθεστώς μεθοδευμένης οικονομικής ασφυξίας, το οποίο συνόδευσε το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας, δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία, ως όφειλαν, για την επίλυση του προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν» αναφέρει αρχικά.

«Και οι εμπαιγμοί πάνω στις πλάτες των εργαζομένων συνεχίζονται, την ώρα που παράνομα για ακόμα μια φορά δεν μας έχει καταβληθεί ούτε ο μισθός του Ιουλίου ούτε και το επίδομα αδείας όταν φεύγουμε με την εγκεκριμένη άδειά μας», καταλήγοντας: «Οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ δεν κάνουν διακοπές, απεργούν».

Άλλος για Χίο τράβηξε

Ο Μιχάλης Κατρίνης στη Χίο, ο Παύλος Γερουλάνος στη Ζάκυνθο, η Νάντια Γιαννακοπούλου στην Τήνο. Καλοκαιρινές περιοδείες των υποψηφίων στα νησιά, με το ΠΑΣΟΚ να μην παίζει ακόμη σε δημοσκοπήσεις αλλά στις στοιχηματικές.
Δούκας με διαφορά προηγείται, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί. Αναμενόμενο η Νάντια Γιαννακοπούλου να είναι με διαφορά πίσω.

Τώρα αν επισκεπτόμενη την Τήνο ζήτησε από την Παναγιά να κάνει το θαύμα της, δεν το ξέρουμε.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:00

Η Άνδρος «συστήνεται» δυναμικά στη βρετανική αγορά​​​​​​​​​​​​

08:52

Στους 14 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία

08:45

Apple: Οι Στιβ Τζομπς και Τιμ Κουκ σε αριθμούς

08:44

Γιατί ο Νίκος Καραμούζης ποντάρει στην αγορά βιολογικών τροφίμων

08:40

Ακαθάριστα: Τι πρέπει να ξέρετε για καθαρισμό, δήλωση και πρόστιμα

08:28

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν χαιρετίζει την «υποστήριξη» της Ρωσίας στη «διπλωματία»

08:24

ΑΠΕ: «Φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι» και επιτάχυνση έργων - Τι φέρνει το νομοσχέδιο για τη RED III

08:23

Ξεκινά η πρώτη διάσκεψη για μετάβαση από ορυκτά καύσιμα - Το παράδειγμα της Ελλάδας

08:21

«Βγήκε» ο διαγωνισμός για την προμήθεια/λειτουργία 1.000 καμερών για παραβάσεις του ΚΟΚ

08:16

Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν - «Οικονομικό πυρηνικό όπλο το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ»

08:11

Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση απόλυσης και πώς επιδρά η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

08:01

Ακίνητα: Πόσο πωλούνται οι βίλες σε Κρήτη, Ιόνιο, Πελοπόννησο - Ποιες περιοχές ξεχωρίζουν

07:58

Καύσιμα: Η Ελλάδα εμφανίζεται «φθηνή» στην Ευρωζώνη, αλλά ακριβή στον κόσμο - Το παιχνίδι με τους δείκτες

07:47

Ανεβαίνει το θερμόμετρο - Ανδρουλάκης VS Τσίπρας και «σφήνα» Καρυστιανού

07:44

«Στα σκαριά» νέα μεγάλη ΣΔΙΤ αποβλήτων 200 εκατ. σε Στερεά Ελλάδα - Εύβοια

07:31

Uni Systems: Οι νέοι πυλώνες ανάπτυξης, οι εξαγορές και η αυτόνομη εισαγωγή στο ΧΑ

07:22

Τι σημαίνει το «πλαφονάρισμα» στα καταναλωτικά δάνεια

07:20

Αγώνας δρόμου για τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης: Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και «Σπίτι μου ΙΙ»

07:11

Ελεγκτικό «σαφάρι» για φοροδιαφυγή και απάτες στο ΦΠΑ - Στο μικροσκόπιο οι μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ

07:06

Η 4η αναβάθμιση - Μπορεί και περισσότερα από 4 δισ. - Οι εργοστασιακές ρυθμίσεις της αγοράς πληροφορικής

23:58

«Το παράκανε»: Ο Τραμπ απαιτεί από το ABC την απόλυση Τζίμι Κίμελ

23:45

Νιγηρία: Τουλάχιστον 29 νεκροί εξαιτίας επίθεσης ενόπλων στην πολιτεία Ανταμάουα

23:32

Uni Systems: Αυξημένα κατά 22% τα EBITDA το 2025 - Στα 268 εκατ. ευρώ ο τζίρος

23:20

Ο Τραμπ υπέρ της ιδέας να μετονομαστεί σε "NICE" η αστυνομία μετανάστευσης

23:07

Φρέσκα ρεκόρ αλλά με επιφυλακτικότητα στην Wall Street

22:53

Κέρδη σχεδόν 3% για το πετρέλαιο με φόντο την αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή

22:40

Δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ για τη λήψη μέτρων Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη

22:27

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 30 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας

22:20

Απώλειες 1% για τον χρυσό αναμένοντας αποφάσεις κεντρικών τραπεζών

22:12

ΗΠΑ: Για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ και οπλοκατοχή διώκεται ο Κόουλ Τόμας Άλεν