INSIDE OUT

Ευχές, αποχαιρετισμοί, προσλήψεις και γαλαντομίες στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής υπό την παρούσα σύνθεση – Στην επόμενη ποιος ξέρει;

12-04-2023 | 07:17
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ευχές, αποχαιρετισμοί, προσλήψεις και γαλαντομίες στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής υπό την παρούσα σύνθεση – Στην επόμενη ποιος ξέρει;

Συγκίνηση, ευχές, προσλήψεις της τελευταίας στιγμής, ένταση σε άδεια έδρανα, και αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα στο τέλος, είχε η τελευταία συνεδρίαση της Βουλής με την παρούσα σύνθεση. Φυσικά τα μεγάλα φινάλε είναι πάντα απρόβλεπτα.

«Μόνο για εσάς που είστε ΠΑΣΟΚ» είπε σε αναπάντεχα παιγνιδιάρικη διάθεση ο προεδρεύων Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος καλώντας την Τόνια Αντωνίου ως υποψήφια στο Νότιο Τομέα, να ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας. Η Τόνια, που ανήκει σε διαφορετική εσωκομματική ομάδα ξαφνιάστηκε, αλλά όχι τόσο, καθώς ξεκίνησε να κοιτάει τα χαρτιά της, συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει την τροπολογία, ζήτησε ένα λεπτό, το πήρε, κατέβηκε στα έδρανα και ξανανέβηκε στο βήμα, υπό το προστατευτικό βλέμμα του Οδυσσέα. Αυτοί είναι οι πασόκοι κύριοι.

Στο φλεγόμενο Νότο

Υπενθυμίζεται ότι η Αντωνίου κατεβαίνει στο Νότιο τομέα όπου την μοναδική έδρα είχε πάρει η αείμνηστη Φώφη. Με την απογραφή, οι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ελπίζουν για δύο έδρες, τις οποίες εκτός της Τόνιας, διεκδικούν οι κ.κ. Παύλος Χρηστίδης και Στέφανος Ξεκαλάκης.

Στη φλεγόμενη Αρκαδία

Από το συνολικό πακέτο των υποψηφίων, εκτός του ψηφοδελτίου Επικρατείας, απομένουν να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι στις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς και Ευρυτανίας, και στις τριεδρικές Αρκαδίας και Λακωνίας. Πάντως ο Κωσταντινόπουλος χθες, εκτός από αγάπη στην Τόνια, έστειλε και αγάπη συνολικά στο κίνημα λέγοντας στο τέλος: Καλή Ανάσταση και φώτιση σε όλους μας, κυρίως για να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ! Παρ’ ότι ασυνήθιστο ως ευχή, έγινε απολύτως αποδεκτό ακόμα και από τον παριστάμενο υπουργό Μάκη Βορίδη που χαμογέλασε. Ο Οδυσσέας ήταν αντιπρόεδρος της Βουλής την τετραετία Μητσοτάκη- γεγονός που θα θυμάται με νοσταλγία σε κάθε περίπτωση.

Της τελευταίας στιγμής

Μεταξύ των νομοτεχνικών τελευταίας στιγμής, λίγο πριν κλείσει τις εργασίες της η Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών ανάγνωσε τα κείμενα λέγοντας δυο κουβέντες. Πιο ενδιαφέρουσα η ρύθμιση για εξαίρεση από την απαγόρευση προσλήψεων σειράς εργαζομένων, όπως οι εποχικοί πυροσβέστες, εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες, διδακτικό κι ερευνητικό προσωπικό, προσλήψεις στον Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και άλλες σχετικές με τα Τέμπη.

Ευθύνες

Η αντιπαράθεση για την τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση βάζει πάγο στο κόμμα Κασιδιάρη (την ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), ήταν έντονη το πρωί, αλλά ξεθύμανε αργότερα καθώς οι περισσότεροι βουλευτές τρέχουν ήδη για τον δικό τους σταυρό στις εκλογικές τους Περιφέρειες. Ευθύνες για την δυνατότητα του Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική εκστρατεία από τις φυλακές, απέδωσε στην κυβέρνηση ο Γιώργος Καμίνης, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Θα μπορούσε ουσιαστικά να είχε αποτρέψει τον έγκλειστο των φυλακών Δομοκού να απευθύνει διαγγέλματα στον ελληνικό λαό προφασιζόμενος ότι επικοινωνεί στο τηλέφωνο με τους δικηγόρους του ή με τους οικείους του, οι ομιλίες του να αποτυπώνονται, να επενδύονται στη συνέχεια με εικόνα και να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Πώς ανέχτηκε η κυβέρνηση αυτό το πράγμα; Γιατί ακόμα ο διευθυντής των φυλακών Δομοκού παραμένει στη θέση του;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμίνης, ο οποίος αποχαιρέτησε την Βουλή.

Παρά τα προσπάθειές του ο πρόεδρος Ανδρουλάκης δεν βρήκε ποτέ χρόνο για να συζητήσει το ενδεχόμενο καθόδου του σε εκλογική περιφέρεια, όπως λένε τα αγαπημένα παπαγαλάκια της πόλης.

Κάθε λέξη του Συντάγματος

Παραθέτω την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για να μην ψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση, όπως ακριβώς την κατέθεσε ο νομικός Τζανακόπουλος. «Ο στόχος είναι να μείνουν εκτός Βουλής με συνταγματικό τρόπο, και όχι με ακροβασίες και ερασιτεχνισμούς. Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη άποψη. Κόμμα το οποίο έχει βουλευτή καταδικασμένο δε θα πρέπει να ανακηρύσσεται ενόψει των εκλογών. Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική ρύθμιση, η οποία δεν θέτει και συνταγματικά προβλήματα».

Much Ado About Nothing

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε για την στάση του συνολικά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Μάκης Βορίδης, δανειζόμενος το Σαιξπηρικό «Πολύ κακό για το Τίποτα». Ο υπουργός γενικά πήρε πάνω του το όλο θέμα, και δεν δίστασε να κοντραριστεί – αλλά σε χαμηλούς τόνους- με όλα τα κόμματα της αριστεράς για την στάση τους. «Ο μαχητικός αντιφασισμός ακόμα θα εμάχετο εάν δεν υπήρχε ο Σαμαράς να δεχτεί την εισήγηση, που έστειλε την Χρυσή αυγή στην φυλακή» ανέφερε εμφατικά.

Διμέτωπος του ΚΚΕ

Κατά και της κυβερνητικής τροπολογίας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε το ΚΚΕ. Όπως σημείωσε ο βουλευτής Γιάννης Δελής, η ρύθμιση που έχει ήδη ψηφιστεί «εισάγει απαράδεκτες γενικεύσεις για συμμετοχή στις εκλογές που θα κρίνεται από τον Άρειο Πάγο, δίνοντας τη δυνατότητα να κάνει έναν ιδιότυπο έλεγχο στα εσωτερικά των κομμάτων». Ο βουλευτής χαρακτήρισε προσπάθεια αντιπερισπασμού την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ , γιατί «έχει απαράδεκτες προϋποθέσεις και στηρίζεται στον αντιτρομοκρατικό νόμο που στοχοποιεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:58

Riviera Tower: Έχει φτάσει στον 42ο όροφο - Ο υψηλότερος πράσινος οικιστικός ουρανοξύστης στη Μεσόγειο

19:44

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 24 έως 27 Φεβρουαρίου

19:32

Με 5,05% η Quest στην Fourlis

19:21

Γαλλία: Τηλεδιάσκεψεις κορυφής για Ουκρανία και Αρκτική την επόμενη εβδομάδα

19:18

Νέο ρεκόρ στις ευρωαγορές με αμερικανικό «αέρα»

19:04

«Σε επιφυλακή» ο στρατός του Ισραήλ όσον αφορά τις εξελίξεις στο Ιράν

18:58

Η Ακρίτας διαγράφεται από το ΧΑ στις 6 Μαρτίου

18:54

Παπαθανάσης: Νέες δράσεις για ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων με πόρους ΕΣΠΑ

18:47

Προχωρά η συνεργασία ΤΕΡΝΑ και UKRHYDROENERGO στην Ουκρανία - Η δήλωση Θεοχάρη

18:47

ΔΑΜ: Eπιτάχυνση σε εξειδίκευση, προσκλήσεις και εντάξεις - «Τρέχει» και το Ταμείο Δανείων

18:35

Αγαπηδάκη: Η δημόσια υγεία γίνεται πράξη εκεί που τη χρειάζονται περισσότερο

18:25

Στην Κίνα θα ταξιδέψει ο Τραμπ από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου

18:21

Εβδομάδα αυξημένου volatility στο ΧΑ - Μικρές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη

18:20

Η Ουγγαρία αποδεσμεύει 1,8 εκατ. βαρέλια αργού από τα στρατηγικά της αποθέματα

18:19

Τραμπ για δασμούς: Ντροπή η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου - «Χαστούκι» 175 δισ. δολαρίων για ΗΠΑ

18:13

Προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από e-ΕΦΚΑ

17:59

Η Νovo Nordisk ενισχύει το Δ.Σ της με δυο βετεράνους της φαρμακοβιομηχανίας

17:54

«Καμία πρόοδος στο εδαφικό ζήτημα στις συνομιλίες με Ρωσία», λέει ο Ζελένσκι

17:49

Μαρινάκης: «Η αυτοδυναμία είναι η μόνη επιλογή που εξασφαλίζει σταθερότητα και πρόοδο»

17:42

Προειδοποίηση ΤτΕ για κακόβουλη χρήση του ονόματος του Γιάννη Στουρνάρα

17:29

ΑΑΔΕ: Μέχρι 31/3 η αδειοδότηση εισαγωγέων για τον Μηχανισμό Συνοριακής Προσαρμογής Άνθρακα (CBAM)

17:19

Τραμπ: «Εξετάζω περιορισμένο στρατιωτικό χτύπημα στο Ιράν»

17:10

«Μπλόκο» στους δασμούς Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο

17:01

Νέος ΝΟΚ 2026: Τι αλλάζει σε δόμηση, μπόνους, άδειες και αξίες ακινήτων

16:54

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

16:51

Κέρδη στην Wall Street μετά το δικαστικό «στοπ» στους δασμούς Τραμπ

16:35

Eurobank: Να γίνει κεντρικός στόχος η βελτίωση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας

16:35

Παπασταύρου: «Πολύπλευρος ο ρόλος της Ελλάδας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική της Ευρώπης»

16:31

Αυξήθηκε 2% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της ΥΠΑ τον Ιανουάριο 2026

16:31

«Ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία σε περίπτωση συμφωνίας με Ρωσία»