INSIDE OUT

Η Κυριακή του Ανδρουλάκη, Φαραντούρης-Δαγούμας μια σχέση με παρελθόν, Το Τείχος του γαλάζιου βουλευτή

06-05-2022 | 07:36
Μοιράσου το

Καταρχήν χαιρετίζω τις χθεσινές ανακοινώσεις Κυριάκου. Η αγαπημένη μου είναι αυτή με το έως 600άρι στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Η αλήθεια είναι πως η αλητεία του Πούτιν, πέρα από το ανθρωπιστικό, με χτύπησε βάναυσα, καθώς οι πελάτες μου κάπως αραίωσαν τελευταία. Εγώ φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να ρίξω τις τιμές. Καλά, για δόσεις και λοιπά ποταπά, δεν τα συζητώ καν. Αυτά είναι για τους πληβείους. Οπότε χαιρετίζω τα μέτρα, και τις ουρές που ελπίζω να συρρεύσουν στο Μαντείο. Δεν πιστεύω με το 600αρι να πληρώσετε το ρεύμα, ε;

Η μεγάλη Κυριακή του Νίκου

Ο Ανδρουλάκης μέχρι τώρα την έβγαλε, αυτή την γλυκιά σκόνη, πως τη λένε να δεις, ζάχαρη, (εγώ μόνο μέλι). Την έβγαλε ζάχαρη, υπό την έννοια ότι τέσσερις μήνες μετά την εκλογή, ζει ακόμα τ’ όνειρο. Όμως η ζάχαρη τελειώνει, καθώς έρχεται η ώρα των πράξεων και των αποτελεσμάτων. Κυριακή λοιπόν 8 Μαΐου θα πρέπει να ανοίξουν 4 κάλπες στις οργανώσεις του Κινήματος Αλλαγής και να ψηφίσουν για: Τοπικές, Νομαρχιακές, Συνέδρους και όνομα κόμματος. Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές, Πέμπτη βράδυ, το μόνο απτό είναι η παραίτηση της παλιάς καραβάνας Μαρίας Παπαγεωργίου από την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης.

Χάος

Ας πούμε ότι αυτό είναι το λιγότερο. Για ν’ ανοίξουν οι κάλπες θα πρέπει να υπάρχουν εφορευτικές επιτροπές. Θα πρέπει να υπάρχουν ψηφοδέλτια. Tablet. Και φυσικά, στελέχη που ξέρουν να χειριστούν τα tablet, για την πιστοποίηση όσων πάνε να ψηφίσουν. Η οργάνωση των εκλογών είναι το πρώτο κρας τεστ του Νίκου και του μηχανισμού του και θα κριθεί και από αυτό. Μπορεί να καταπλήξει τα πλήθη και την Κυριακή το πρωί, ν’ ανοίξουν οι οργανώσεις με εφορευτικές επιτροπές, tablet, ψηφοδέλτια, τάξη και ασφάλεια. Μπορεί;

Ο Γαπ είν’ αλλού

Και ειδικότερα στην Πάτρα. Ελάχιστα ασχολήθηκε με τα των εκλογών και του Συνεδρίου, αφήνοντας τους Γαπικούς να βράζουν στο ζουμί τους. Ο Γαπ είναι αλλού και το απολαμβάνει.

Καλεσμένος του Πανεπιστημίου Πατρών απηύθυνε χαιρετισμό στο Συνέδριο με θέμα «Ο Εθελοντισμός στην Κοινωνία, για Αλληλεγγύη, Ευημερία, και Αειφορία». Ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία του "Εργαστηρίου Δημοκρατίας", ενός προγράμματος μη τυπικής εκπαίδευσης με συμμετοχικές, καινοτόμες, ολιστικές και διαδραστικές προσεγγίσεις στη μάθηση, με όλα τα σύγχρονα εργαλεία διδασκαλίας.

Περισσότερα για τους φαν εδώ: democracylabs.org

Η βαθιά εκτίμηση Φαραντούρη σε Δαγούμα

Η εκτίμηση της Κουμουνδούρου για την ηγεσία της ΡΑΕ που τοποθετήθηκε από την «χούντα» Μητσοτάκη με πρόταση του Χατζηδάκη, είναι μεγάλη. Αυτό φάνηκε και από την τοποθέτηση του Νίκου Φαραντούρη καθηγητή και συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα στην Επιτροπή Σοφών (think tank) στον Σκάι (Πορτοσάλτε) για θέματα Ενέργειας.

«Αντιπαρέρχομαι κάποια σχόλια από κυβερνητικό βουλευτή, ότι η ΡΑΕ πίεσε την ΔΕΗ ανταποκρινόμενη σε πιέσεις ιδιωτών παρόχων προκειμένου να επιβάλει κι αυτή ρήτρα» είπε ο κ. Φαραντούρης. «Πιστεύω ότι η ΡΑΕ μπορεί να κάνει καλά την δουλειά της, και προεξάρχει της ΡΑΕ ένας καλός συνάδελφος του ΠΑΠΕΙ».

Τι εννοεί

Ο κυβερνητικός βουλευτής, που δεν πιστεύει ο σύμβουλος του Αλέξη, είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Ο καλός συνάδελφος του ΠΑΠΕΙ είναι ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, ο κ. Αθανάσιος Δαγούμας.

Φωτό από την ημέρα υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Κέντρο ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Επικ. Καθηγητής Αθανάσιος Δαγούμας , αριστερά ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ενέργεια Καθηγητής Νικόλαος Φαραντούρης, παρουσία του Αντιπροέδρου της ΡΑΕ Αν. Καθηγητή Δημητρίου Ψυχογιού.

Στενή συνεργασία ΡΑΕ-Φαραντούρη

Οι σχέσεις των δύο ανδρών εκτός από σεβασμού, και εκτίμησης είναι και στενής συνεργασίας. Μιλάω για το αγγλόφωνο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MSc in Energy Strategy Law & Economics του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΠΕΙ. Το Μνημόνιο που υπεγράφη 29 Ιουνίου 2021 μεταξύ ΡΑΕ και ΠΑΠΕΙ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, «τη συνεργασία σε ακαδημαϊκές και επιστημονικές δράσεις, το σχεδιασμό κοινών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, τη συνεργασία μεταξύ στελεχών της ΡΑΕ και ερευνητικών ομάδων και διδασκόντων του Μεταπτυχιακού στην Ενέργεια, την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων και τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την υποστήριξη ερευνητικών δραστηριοτήτων πεδίου, διπλωματικών εργασιών και διδακτορικών διατριβών σε θέματα τα οποία εμπίπτουν στη θεματική περιοχή του δικαίου και των οικονομικών της ενέργειας και την εν γένει συνεργασία τόσο μεταξύ τους όσο και από κοινού με ερευνητικά κέντρα, ακαδημαϊκούς φορείς και φορείς καινοτομίας σε Ελλάδα και εξωτερικό».

14 επιστολές ΡΑΕ προς ΔΕΗ

Τον Αύγουστο του ’21 η ΔΕΗ βάζει κι εκείνη ρήτρα στα συμβόλαιά της. «Αυτή η ενέργεια είναι παράνομη και καταχρηστική, αδιαφανής και δυσανάλογη, υπάρχει πρωτόδικη απόφαση» τόνισε ο σύμβουλος του Προέδρου Αλέξη στην Ενέργεια. Στο στόχαστρό του μόνο και πάντα η ΔΕΗ. Στην ίδια συνέντευξη δεν αποκάλυψε τι ειπώθηκε στην ενημέρωση που έκανε η ΡΑΕ στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον ίδιο και τον Σωκράτη Φάμελλο επικαλούμενος το οφ δη ρέκορντ.

Ούτε εάν ενημέρωσε για τις 14 επιστολές που απέστειλε η ΡΑΕ στην ΔΕΗ από το Νοέμβριο του 2020, ζητώντας επίμονα να βάλει και η ΔΕΗ ρήτρα στα συμβόλαιά της. Η εποπτική αρχή ζητούσε μετ’ επιτάσεως από την ΔΕΗ να βάλει κι αυτή ρήτρα, ώστε να είναι συγκρίσιμη με τους άλλους παρόχους αλλιώς, πρόστιμο. Λογικά όμως ο κ. Φαραντούρης θα τα ξέρει αυτά και θα έχει ενημερώσει ως σύμβουλος και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Έξω απ’ το κάδρο

Σε ό,τι αφορά τα υπερκέρδη των παρόχων ο σύμβουλος υποστήριξε πως το βάρος του υπολογισμού τους είναι στην Πολιτεία και τις αρχές της, αφήνοντας σταθερά έξω από κάθε κάδρο ευθυνών την ΡΑΕ. Περίεργο. Αφού σχεδιάζουν το μεταπτυχιακό και διδακτορικές διατριβές ακόμα και για τα «οικονομικά της ενέργειας», και η ΡΑΕ ως αρμόδια Αρχή έχει όλα τα στοιχεία, τόσο δύσκολο ήταν να βρουν αν υπάρχουν υπερκέρδη, και που βρίσκονται; Κι ας τα ανακοινώσει ο Τσίπρας βρε αδελφέ!

Νέοι γαλάζιοι βουλευτές

Επιστρέφοντας στον Μάιο των κομματικών Συνεδρίων χαιρετίζω την ιδέα να μιλήσουν στους 5.000 και βάλε Συνέδρους της ΝΔ, οι νέοι σε ηλικία γαλάζιοι βουλευτές. Πρόκειται για τους Δερμετζόπουλο, Κεφάλα, Κεφαλογιάννη, Κυρανάκη, Μπίζιου, Λιάκο, και Μελά, (αν ξέφυγε κανείς εδώ είμαστε και την Δευτέρα παιδιά).

Ένας από αυτούς, έχει στο γραφείο του κομματάκι από το Τείχος του Βερολίνου για το οποίο λέει ότι είναι η μεγαλύτερη νίκη του καπιταλισμού, επί του κομμουνισμού: Κομμουνιστές έχτισαν το Τείχος δαπανώντας υπέρογκα ποσά, ενώ καπιταλιστές το γκρέμισαν και βγάζουν 20 ευρώ πουλώντας κάθε πετραδάκι του.

Ποιος είναι;

Η απάντηση την Δευτέρα

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:43

ΗΠΑ: Οι pro-life ακτιβιστές θέλουν «να αναγνωριστούν στο έμβρυο ίσα δικαιώματα»

23:35

ΔΝΤ: Πτωτική αναθεώρηση για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ - Θα αποφύγει την ύφεση

23:29

ΗΠΑ: Απέρριψαν τουρκικό αίτημα για εμπορική κατοχύρωση του όρου «Turkaegean»

23:19

Αίγυπτος: Πρώτη επίσκεψη του εμίρη του Κατάρ στο Κάιρο, έπειτα από χρόνια διπλωματικής ρήξης

23:09

Εκτοξεύτηκε πάνω από τις 820 μονάδες ο Dow Jones - Πάνω από 3% τα κέρδη για S&P 500 και Nasdaq 

22:52

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά ΕΕ: Σιωπηλή στις μαξιμαλιστικές και παράνομες θέσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο

22:28

Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών στο πετρέλαιο παρά την ημερήσια άνοδο 3,2%

22:10

Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Προσπάθεια περιορισμού» της Ρωσίας οι υποψηφιότητες ένταξης σε Ουκρανία και Μολδαβία

21:45

ΗΠΑ: Πέρασε το πιο σημαντικό νομοσχέδιο των τελευταίων δεκαετιών για τον περιορισμό της οπλοκατοχής

21:33

Ρεύμα: Καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής έως την 1η Ιουλίου 2023 - Ελεύθερη η αλλαγή προμηθευτή

21:17

Χρυσός: Κέρδη για την συνεδρίαση, απώλειες για την εβδομάδα - Χειρότερη εβδομάδα 12μήνου ο χαλκός

21:07

Disney και Alaska Airlines θα πληρώνουν τα ταξιδιωτικά έξοδα των υπαλλήλων τους που αναζητούν πρόσβαση σε άμβλωση

21:05

Μόσιαλος: Το νέο εμβόλιο Covid έχει νόημα μόνο αν αντιμετωπίζει την υπο-παραλλαγή Β5

21:00

Δένδιας: Η εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας - ΗΑΕ στη συνάντηση με τον Εμιρατινό ΥΠΕΞ

20:53

Μακρόν: Η άμβλωση είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα για τις γυναίκες

20:50

Revoil: Δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2021 λόγω σωρευμένων ζημιών

20:30

Μπάιντεν: Οργή για την απαγόρευση των αμβλώσεων - H υγεία των γυναικών βρίσκεται σε κίνδυνο

20:21

ΟΗΕ: Τρομερό πλήγμα για τα δικαιώματα των γυναικών η απαγόρευση της άμβλωσης στις ΗΠΑ

20:11

JPMorgan Chase: Η τράπεζα θα καλύπτει τα ταξιδιωτικά έξοδα των εργαζομένων της για άμβλωση

20:02

«Αλήθειες και ψέματα» από την Λαγκάρντ, στο κρίσιμο ραντεβού της Σίντρα

19:50

ΤΑΙΠΕΔ: Τέσσερις υποψήφιοι επενδυτές για τον τουριστικό λιμένα Κέρκυρας

19:44

Μπέρμποκ: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την πείνα ως όπλο στοχεύοντας τα σιλό της Ουκρανίας

19:44

Τζανάκης: Η 4η δόση ωφελεί τους άνω των 60 ετών

19:26

Μπ. Τζόνσον: «Μεγάλη οπισθοδρόμηση» η απόφαση των ΗΠΑ για την άμβλωση - Tριντό: «Φρικιαστική» απόφαση

19:12

Δένδιας: Τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ θα ενημερώσει για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

19:06

ΗΠΑ: Αντιδράσεις στην απόφαση του που ανατρέπει τον νόμο για το δικαίωμα στην άμβλωση

18:52

Ο Βασίλειος Γούναρης αναλαμβάνει νέος Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

18:48

Ευρωαγορές: Αποχαιρέτησαν την εβδομάδα με ισχυρό ράλι - Κέρδη 2,6% ο Stoxx 600

18:38

Καραμανλής: Τρία μεγάλα έργα γίνονται πραγματικότητα στη Λέσβο

18:32

Έρευνα: Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα στους θανάτους από ναρκωτικά