INSIDE OUT

Τι έδωσε ο Στουρνάρας στον Ανδρουλάκη – Το email του Κυριάκου και η καρδιά του Μαξίμου

02-02-2022 | 07:31
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Τ’ άλλαξε όλα ξεκινώντας από τις κουρτίνες. Ξέρετε τι λένε, (οι κοινοί θνητοί φυσικά, εμένα δεν μ’ αγγίζουν αυτά): πως καταλαβαίνεις αν ένα σπίτι είναι ιδιοκτησία ή νοικιασμένο; Από τις κουρτίνες. Αν είναι ακριβές, με ιδιαίτερο ύφασμα, πλούσιες πτυχώσεις κλπ. είναι ιδιοκτησία. Ποιος πάει για ακριβές κουρτίνες αν είναι στο νοίκι; Οπότε αντιλαμβάνομαι απόλυτα την ψυχολογία της αγαπημένης Ευαγγελίας Λιακούλη. Με το που μπήκε στο άντρο Κεγκέρογλου άλλαξε ΚΑΙ τις κουρτίνες. Δεν θέλει τίποτα να της θυμίζει τον Βασίλη. Είναι σαφές νομίζω. Επίσης, δεν αισθάνεται περαστική.

Τραπέζι 10 επί 20

Σε βαρύτιμο γενικά σκηνικό βρέθηκε χθες και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρουλάκης. Τόσο βαρύτιμο, που ειλικρινά, οι κουρτίνες δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο. Το τραπέζι μόνο που κάθισε, απέναντι στο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα είναι δέκα επί είκοσι. Χρειάζονταν μικρόφωνα για ν’ ακουστούν. Καταλαβαίνετε. Από την μια πλευρά, ο Νίκος, ο Πρόεδρος, Σκανδαλίδης και ο συνεργάτης επί των οικονομικών Κολλιόπουλος. Έλειπε ο Σαχινίδης. Από την άλλη, ο Διοικητής, οι δύο Υποδιοικητές, τέσσερις ανώτεροι Διευθυντές με τους συνεργάτες τους, δηλαδή το βαρύ πυροβολικό της ΤτΕ.

Το δώρο του Γιάννη

Ο Διοικητής που έχει παλιά γνωριμία με το Νίκο, προκάλεσε αίσθηση, όταν πρόσφερε ειδική έκδοση της ΤτΕ για τον αείμνηστο Τάσο Μπάνο. Το δώρο προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση στον Κατρίνη που διετέλεσε συνεργάτης του. Ακολούθησε ενημέρωση μπεν χουρ. Ρωτήσανε, απαντήσανε και ξανά μανά. Ο Ανδρουλάκης ξεκίνησε δυναμικά. Βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε να κάνουμε πολιτική με βάση αντικειμενικά στοιχεία και μόνο εσείς μπορείτε να μας τα δίνεται, είπε, με το γνωστό κοφτό ύφος. Έκανε δηλαδή σαφές ότι θέλει να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, και υποσχέθηκε ότι δεν θα βασίζει τις πολιτικές του, σε εκτιμήσεις. Ενδιαφέρον. Θα το δούμε στην πράξη όταν παρουσιάσει πχ τις προτάσεις του στα δημοσιονομικά.

Να τα κάνουμε κι εμείς αυτά

Στο τέλος, Στουρνάρας και Ανδρουλάκης περπάτησαν μόνοι τους στους διαδρόμους. Δεν κατάφερα ν’ ακούσω τι ειπώθηκε. Ίσως σχολίασαν την σκευωρία Νοβάρτις και την αφωνία του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή. Ίσως και όχι. Πάντως εντός της ενημέρωσης, για το δημογραφικό και την πολιτική στέγης δεν συζήτησαν. Άρα την δήλωση για την αύξηση στις τιμές των ακινήτων και των ενοικίων που δημιουργούν πρόβλημα στα νέα ζευγάρια, την έκανε ασχέτως. Ήταν όμως χρήσιμη. «Να τα κάνουμε κι εμείς αυτά εδώ, τα έχουν ανάγκη τα ελληνόπουλα για να κάνουν νέες οικογένειες, να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό» είπε λέξη προς λέξη ο Πρόεδρος Νίκος αναφερόμενος στο μοντέλο Πορτογαλίας. Έτσι αποκάλυψε και τις σκέψεις του για το πρόβλημα.

Τα δίχτυα

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος, που έκανε επίσκεψη μπεν χουρ στη Θεσσαλονίκη, επισκέπτονταν μεταξύ άλλων μονάδα κατασκευής διχτυών. Και πολύ καλά έκανε, την είχα δει κι εγώ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η εταιρεία Δίοπας στη Μηχανιώνα, έχει οργανώσει εθελοντική εκπαίδευση σε ανέργους, ιδιαίτερα άνεργες γυναίκες στην κατασκευή διχτυών.

Μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια μέσω της συγκεκριμένης δράσης έχουν προσληφθεί τουλάχιστον 20 γυναίκες από την περιοχή, που αποτελούν το ¼ του συνόλου των εργαζομένων της εταιρείας. Επίσης έχει στείλει στο εξωτερικό 28 τόνους διχτυών για ανακύκλωση, ενώ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιχθυολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης-ΑΠΘ δημιούργησαν το καινοτόμο εργαλείο COATFISH. Πρόκειται για καταπληκτική αντιρρυπαντική επικάλυψη σε δίχτυα. Έτσι δεν συσσωρεύεται πάνω τους βιομάζα. Το θέμα μπορεί να αποβεί μοιραίο κατά την ανύψωση των διχτυών και να παραμείνουν στο βυθό αποτελώντας Ghost Net. Το τελευταίο μου το είπε ο Ποσειδώνας.

You ‘ve got mail

Την πιο ρομαντική κίνηση επιφύλαξε ο Πρωθυπουργός στους βουλευτές του χθες. Έστειλε σε όλους ένα ηλεκτρονικό περιστέρι ευχαριστώντας προσωπικά έναν έναν, για τον αγώνα και την μαχητική παρουσία κατά τη διάρκεια συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έκπληκτοι οι γαλάζιοι είδαν το email του Κυριάκου. Τώρα πόσοι απάντησαν, θα σας γελάσω.

Μυστικός επισκέπτης

Κλείνω εκμυστηρευόμενη την τρομάρα που πήρα τα χαράματα με ψιλόλιγνη φιγούρα που τριγυρνούσε στην περιοχή μου. Εν τω μεταξύ τέτοια εποχή στους Δελφούς έρχονται μόνο Αμερικανοί με γερό πορτοφόλι, εκλιπαρώντας για επενδύσεις. Όμως αυτός κάτι μου θύμιζε. Μου έλυσε την απορία σμήνος άγριων μελισσών του Πολύδροσου. Είναι ο Γρηγόρης, που έφερε τεχνολογικό υλικό στα παιδιά του δημοτικού των χωριών. Παιδιά και δάσκαλοι ενθουσιάστηκαν. Τις προάλλες ένας γλάρος τον είδε με έναν απινιδωτή στην Κάλυμνο. Καλοσύνη στο mute από την καρδιά του Μαξίμου.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:45

Γερμανία: «Στρατός τρολ» υπό ρωσική καθοδήγηση υποστήριζε την AfD

23:30

Τα απομνημονεύματα της Μελάνια Τραμπ θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο

23:17

Wall Street: Κέρδη μετά τον πληθωρισμό - Ράλι 654 μονάδων για τον Dow Jones

23:00

Ξέσπασε γερμανοτουρκικός «πόλεμος» για το ντονέρ

22:49

Κρεμλίνο: «Πράκτορας του εξωτερικού» η ρωσόφωνη BILD

22:35

Κικίλιας: Η πυρκαγιά στα Καλύβια Θορικού τέθηκε υπό έλεγχο σε 20 λεπτά

22:24

Πετρέλαιο: Τρίτη σερί εβδομάδα απωλειών για το αμερικανικό αργό

22:20

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Γ. Αντετοκούνμπο: Δεν το πίστευα ότι θα φτάσω σε αυτό το σημείο

22:15

Βέλγιο: Τρεις Τσετσένοι φυλακίστηκαν ως ύποπτοι για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες

21:45

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Τελετή Έναρξης: Η έντονη βροχόπτωση έχει οδηγήσει σε αποχωρήσεις θεατών

21:36

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Δύσκολο το «τελευταίο μίλι» στην μάχη κατά του πληθωρισμού

21:29

Χρυσός: Άνοδος την Παρασκευή, αλλά δεύτερη ομάδα απωλειών για τα futures

21:09

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το ψηφιακό σχολείο

20:54

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης

20:42

Κομισιόν: Πρώτη δόση 1,5 δισ. στην Ουκρανία από «παγωμένα» ρωσικά assets

20:22

Πόθεν έσχες: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του συστήματος ελέγχου

20:20

ΗΠΑ: Πολιτικές προεκτάσεις στα ερωτήματα του FBI για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

20:09

Ασθενής σεισμική δόνηση 4.6 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης

19:53

Η Φινλανδία υποψιάζεται ότι ρωσικό πλοίο παραβίασε τον θαλάσσιό της χώρο

19:43

Εβροφάρμα: Καταβάλλει μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή

19:33

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Αυγούστου

19:25

Κέρδη για τις ευρωαγορές καθώς το παγκόσμιο selloff εξασθενεί

19:10

ΥΠΕΘΟ - ΑΑΔΕ: Έως τις 26/9 οι δηλώσεις φόρου πλοίων β' κατηγορίας

19:00

Ακαθάριστα οικόπεδα: Έκκληση από τους δήμους στο «και πέντε» - «Βροχή» οι καταγγελίες

18:47

Attica Βank - Παγκρήτια: Έγκριση σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης από τα ΔΣ

18:43

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Κρήτη το Σάββατο - Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

18:33

Καναδάς: Ο καιρός φρενάρει τη γιγαντιαία δασική πυρκαγιά

18:23

Ο πρίγκιπας Χάρι θα λάβει ένα ιλιγγιώδες ποσό μόλις κλείσει τα 40

18:18

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 3 Σεπτεμβρίου ξεκινά η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου

18:09

Εθνική Τράπεζα: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ