INSIDE OUT

Inside Out: Ανασχηματισμό και ο Αλέξης! - Κι αν είχε πάρει ο Κυριάκος;

03-09-2021 | 07:37
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Επιτέλους ο Τσίπρας που όλοι αγαπήσαμε. «Το έκτρωμα που φέρατε σήμερα θα ξηλωθεί. Θα ξηλωθεί την πρώτη μέρα της ανάληψης της ευθύνης της διακυβέρνησης του τόπου από μια νέα προοδευτική κυβέρνηση, με στόχο να επαναφέρει τον τόπο σε ασφαλές μονοπάτι». Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, να μάθουμε και το υπόλοιπο πρόγραμμα, εάν, λέω, εάν, η ιστορία επαναληφθεί (δεν συνεχίζω, καταλαβαινόμαστε).

Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο

Αυτό που δεν καταλάβαμε, είναι τι ακριβώς έγινε με το γνωστό πλέον, ναύαρχο. Παραθέτω αυτούσιο το απόσπασμα μήπως διαφωτιστούμε. Διαβάζετε προσεκτικά.

«Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Μητσοτάκης; Ποιο σύνδρομο μεγαλομανίας και αμετροέπειας τον διακατέχει που είχε την εντύπωση ότι μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο; Δεν ήξερε σε ποιους απευθύνεται; Δεν ήξερε σε ποιον απευθύνεται; Δεν ήξερε ότι απευθύνεται όχι απλά σε ένα παλαιό στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε έναν σημερινό συνεργάτη και σύμβουλό μου; Και τι εντύπωση είχε; Ότι δεν θα με ενημέρωνε ο συνεργάτης μου, ο σύμβουλός μου σήμερα για την πρόταση που του έγινε ή ότι μόλις ο κ. Μητσοτάκης θα τον ακουμπήσει, θα μεταμορφωθεί, θα μαγευτεί και θα τρέξει πίσω του να τον ακολουθήσει; Μήπως αυτή είναι η δήθεν κατανόηση του κ. Μητσοτάκη για το τι σημαίνει «πολιτική συνεννόηση»; Από την προηγούμενη Δευτέρα, πριν ανέβω σε αυτό εδώ το Βήμα για τη συνεδρίαση που αφορούσε την κλιματική κρίση και τις πυρκαγιές, γνώριζα, ήμουν ενήμερος για τις προθέσεις του. Δεν πίστευα ότι θα φτάσει στο απώτατο όριο της κατρακύλας και του αυτοεξευτελισμού. Επί μία εβδομάδα δεν σήκωσε ούτε το τηλέφωνο, παρά έβαλε πέντε λεπτά πριν ανακοινώσει τον ανασχηματισμό τον στενό του συνεργάτη να μας ενημερώσει -όχι εμένα, τον δικό μου συνεργάτη- επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να παγιδεύσει έναν υπουργό στην κυβέρνησή του».

Άρα, το λάθος Μητσοτάκη, ήταν πως δεν του τηλεφώνησε ο ίδιος, για να του ζητήσει τον Αποστολάκη. Οπότε δυο τα τινά: α) εάν το έκανε, μπορεί σήμερα να 'χαμε συγκυβέρνηση στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ή , β) μπορεί ο Τσίπρας να του το 'κλεινε στα μούτρα, ανεβάζοντάς το στο tik tok.

Ο Κώστας τα ‘χωσε

Αυτός που με αιφνιδίασε ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης. Όταν ξεκίνησε να λέει ότι, «έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες τρομερές απρέπειες για ανθρώπους οι οποίοι έχουν υπηρετήσει το στράτευμα από θέσεις ευθύνης. Δεν είναι καλό για την πατρίδα, τους ανθρώπους οι οποίοι υπηρετούν, ό,τι γνώμη και να έχουμε, να τους χρησιμοποιούμε, να τους εκμεταλλευόμαστε, να τους προβάλουμε ή να τους πετάμε», σχημάτισα την εντύπωση ότι ήταν συνέχεια της επιχείρησης αναστήλωσης της προσωπικότητας του γνωστού πλέον ναύαρχου. Όμως ο Κώστας συνέχισε λέγοντας ότι, «αυτό είναι ευθύνη για όλες οι πτέρυγες της Βουλής». Κοινώς, τα ‘χωσε και στους δικούς του, που είπαν εδώ που λέμε τις μεγαλύτερες απρέπειες (αποστασία, εξαγορά κλπ.).

Χρειάζεται ανασχηματισμό

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα θα σύστηνα στον Πρόεδρο Αλέξη να κοιτάξει μήπως κάνει κι εκείνος κανέναν ανασχηματισμό. Τώρα που αισθάνεται ανεβασμένος. Επίσης όλοι έκαναν. Ο Κυριάκος έκανε, ο Μπακογιάννης έκανε, νομίζω ήρθε η δική του σειρά. Τώρα είναι το momentum να πάει σε μη φθαρμένα κυβερνητικά πρόσωπα, και να ξεφύγει από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της κοινοβουλευτικής του ομάδας και της επιτροπείας των «βαρώνων». Πως, καλή ώρα, βάζει σιγά σιγά τον Νίκο Φαραντούρη στα ενεργειακά; Θα τον βοηθήσω λιγάκι, αφού μασουλήσω φρέσκα φύλλα που μάζεψα απ’ την Δωδώνη. Αφού κανείς δεν τολμά να του τα πει, θα του τα μεταφέρω εγώ.

Οι αλλαγές

Πρώτα η εικόνα. Καλός ο Νάσος αλλά, δεν. Μετά ο τομέας Οικονομίας. Συμπαθητική η Έφη, αλλά, δεν. Ποιος είναι ο τσάρος του Τσίπρα; Ο Αιμίλιος Αυγουλέας ίσως θα μπορούσε αλλά, α) από την Κίνα, πώς να βοηθήσει; β) είναι κι αυτός καθηγητής, και γ), άσε που είναι απορροφημένος από την δουλειά που κάνει με τον Ντράγκι. Ο Κυριάκος έπαυσε τον υφυπουργό τραπεζών. Μήπως και ο Αλέξης να κάνει το ίδιο με τον Φλαμπουράρη; Αλλά πρώτα, θα πρέπει να βρει «σκιώδη οικονομικών». Ο τομέας της Δικαιοσύνης; Κι εκεί υπάρχει «τρύπα». Κοντονής απέναντι. Παπαγγελόπουλος έχει τα δικά του. Ο Καλογήρου πήγε με υψηλές προσδοκίες, αλλά τελικά δεν. Τώρα τον τομέα έχει ο βουλευτής Ξανθόπουλος. Δεν ξέρω.

Ο τομέας Εξωτερικών. Πολύ σημαντικός. Καλός διπλωμάτης ο Καλπαδάκης, αλλά, δεν. Επίσης μια φυσική υπεροψία, για την οποία υπάρχουν ασφαλώς λόγοι, δεν βοηθά. «Κάνοντας τις συγκρίσεις ο Κοτζιάς ήταν θηρίο δίπλα του», που λένε και κάτι παλιές καραβάνες της Κουμουνδούρου. Αυτά είναι τα βασικά. Τώρα ο Πολιτισμός που έχει αφεθεί στη Σία και τον Πάνο τον Σκουρολιάκο, και ο αθλητισμός στον Νίκο Μωραϊτη, δεν ξέρω. Περί ορέξεως που λένε. Ο τομέας της ασφάλειας (αστυνομία εννοώ) έχει μεταφερθεί στον Χρήστο Σπίρτζη, που χάνει πλέον τις ωραίες πασοκικές κόντρες με Χρυσοχοϊδη. Παραδόξως, για κόμμα της αριστεράς, την μία με την Κατερίνα Παπακώστα, την άλλη με τον Τόσκα, και την Γεροβασίλη, η αστυνομία, είναι ίσως ο μοναδικός τομέας που η αξιωματική αντιπολίτευση κρατιέται καλά.

Η τεράστια Ελλάδα του Μίκη

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 4,5 εκατ. ευρώ

23:43

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

23:29

Το Netflix νίκησε τις προβλέψεις: Καθαρά κέρδη 2,33 δισ. δολ. το α' τρίμηνο - Άλμα στους συνδρομητές

23:14

Νέες απώλειες στην Wall Street: Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί για S&P 500 από Οκτώβριο

22:58

Τσίπρας για Mέση Ανατολή: Η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

22:44

Πετρέλαιο: Σε αντίθετη κατεύθυνση WTI και Brent

22:30

Βορίδης: «Απόλυτη στήριξη των αγροτών μας και των ελληνικών προϊόντων»

22:18

Βουλή: Ψηφίστηκαν από Ολομέλεια ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και η τροπολογία για «καλάθι του νονού»

22:04

Γερμανικό «φρένο» στον πληθωρισμό - Ξεκίνησε η σκυταλοδρομία με ΕΚΤ για νομισματική σταθερότητα

21:51

Χρυσός: Κέρδη με «άρωμα» Μέσης Ανατολής

21:37

Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Προς μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για ανταγωνιστικότητα - Τα ορόσημα έως το καλοκαίρι του 2025

21:24

Πολωνία: Σύλληψη ατόμου που σχεδίαζε τη δολοφονία Ζελένσκι σε συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

21:10

Τριαντόπουλος: Δρομολογείται διάταξη για τα κτίρια με ελαφρές βλάβες στο Αρκαλοχώρι

20:56

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Νέα άνοδος για ΝΔ - Εδραιώνεται στη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

20:46

Μελόνι: Ουκρανία, εξωτερική πολιτική και μεταναστευτικό στα κύρια θέματα της Συνόδου Κορυφής

20:37

Η Ατζέντα 2024 του ΔΝΤ: Οι 3 προτεραιότητες - Οι «πονοκέφαλοι»

20:26

Autohellas: Ενέκρινε μέρισμα 0,665 ευρώ ανά μετοχή

20:15

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο εξετάζει εκ νέου μια απαγόρευση του TikTok

20:09

Κικίλιας: Μετά από 50 χρόνια μπαίνουμε στα δάση όλοι οι φορείς μαζί για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

20:01

ΑΑΔΕ: E-mail σε πρατήρια καυσίμων για υποβολή αρχείων λόγω δέουσας επιμέλειας

19:58

Γκεοργκίεβα: Δικαίως η Fed δεν είναι ακόμη έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια

19:45

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της αποπομπής του Παπανώτα

19:33

Τσακλόγλου: Βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα αν τηρηθούν οι υφιστάμενοι κανόνες

19:30

Jobmatch: Ανοίγει πριν το Πάσχα η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την κάλυψη των κενών θέσεων στον τουρισμό

19:27

Σταϊκούρας: Το ΤΕΕ εδώ και 100 χρόνια ανταποκρίνεται στις μεγάλες εθνικές και κοινωνικές προκλήσεις

19:20

Η Αργεντινή «φλερτάρει» με το ΝΑΤΟ

19:10

ΥΠΕΝ: Σημαντικές δεσμεύσεις 11,35 δισ. δολαρίων για τους Ωκεανούς

19:01

Δεύτερη ημέρα ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

18:57

Θεοχάρης: Η oικονομία δεν πάει καλά μόνο στα χαρτιά αλλά και στην πραγματικότητα

18:50

Στη Λέσβο την Παρασκευή ο Μητσοτάκης