INSIDE OUT

Inside Out: Ανασχηματισμό και ο Αλέξης! - Κι αν είχε πάρει ο Κυριάκος;

03-09-2021 | 07:37
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Επιτέλους ο Τσίπρας που όλοι αγαπήσαμε. «Το έκτρωμα που φέρατε σήμερα θα ξηλωθεί. Θα ξηλωθεί την πρώτη μέρα της ανάληψης της ευθύνης της διακυβέρνησης του τόπου από μια νέα προοδευτική κυβέρνηση, με στόχο να επαναφέρει τον τόπο σε ασφαλές μονοπάτι». Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, να μάθουμε και το υπόλοιπο πρόγραμμα, εάν, λέω, εάν, η ιστορία επαναληφθεί (δεν συνεχίζω, καταλαβαινόμαστε).

Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο

Αυτό που δεν καταλάβαμε, είναι τι ακριβώς έγινε με το γνωστό πλέον, ναύαρχο. Παραθέτω αυτούσιο το απόσπασμα μήπως διαφωτιστούμε. Διαβάζετε προσεκτικά.

«Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Μητσοτάκης; Ποιο σύνδρομο μεγαλομανίας και αμετροέπειας τον διακατέχει που είχε την εντύπωση ότι μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο; Δεν ήξερε σε ποιους απευθύνεται; Δεν ήξερε σε ποιον απευθύνεται; Δεν ήξερε ότι απευθύνεται όχι απλά σε ένα παλαιό στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε έναν σημερινό συνεργάτη και σύμβουλό μου; Και τι εντύπωση είχε; Ότι δεν θα με ενημέρωνε ο συνεργάτης μου, ο σύμβουλός μου σήμερα για την πρόταση που του έγινε ή ότι μόλις ο κ. Μητσοτάκης θα τον ακουμπήσει, θα μεταμορφωθεί, θα μαγευτεί και θα τρέξει πίσω του να τον ακολουθήσει; Μήπως αυτή είναι η δήθεν κατανόηση του κ. Μητσοτάκη για το τι σημαίνει «πολιτική συνεννόηση»; Από την προηγούμενη Δευτέρα, πριν ανέβω σε αυτό εδώ το Βήμα για τη συνεδρίαση που αφορούσε την κλιματική κρίση και τις πυρκαγιές, γνώριζα, ήμουν ενήμερος για τις προθέσεις του. Δεν πίστευα ότι θα φτάσει στο απώτατο όριο της κατρακύλας και του αυτοεξευτελισμού. Επί μία εβδομάδα δεν σήκωσε ούτε το τηλέφωνο, παρά έβαλε πέντε λεπτά πριν ανακοινώσει τον ανασχηματισμό τον στενό του συνεργάτη να μας ενημερώσει -όχι εμένα, τον δικό μου συνεργάτη- επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να παγιδεύσει έναν υπουργό στην κυβέρνησή του».

Άρα, το λάθος Μητσοτάκη, ήταν πως δεν του τηλεφώνησε ο ίδιος, για να του ζητήσει τον Αποστολάκη. Οπότε δυο τα τινά: α) εάν το έκανε, μπορεί σήμερα να 'χαμε συγκυβέρνηση στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ή , β) μπορεί ο Τσίπρας να του το 'κλεινε στα μούτρα, ανεβάζοντάς το στο tik tok.

Ο Κώστας τα ‘χωσε

Αυτός που με αιφνιδίασε ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης. Όταν ξεκίνησε να λέει ότι, «έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες τρομερές απρέπειες για ανθρώπους οι οποίοι έχουν υπηρετήσει το στράτευμα από θέσεις ευθύνης. Δεν είναι καλό για την πατρίδα, τους ανθρώπους οι οποίοι υπηρετούν, ό,τι γνώμη και να έχουμε, να τους χρησιμοποιούμε, να τους εκμεταλλευόμαστε, να τους προβάλουμε ή να τους πετάμε», σχημάτισα την εντύπωση ότι ήταν συνέχεια της επιχείρησης αναστήλωσης της προσωπικότητας του γνωστού πλέον ναύαρχου. Όμως ο Κώστας συνέχισε λέγοντας ότι, «αυτό είναι ευθύνη για όλες οι πτέρυγες της Βουλής». Κοινώς, τα ‘χωσε και στους δικούς του, που είπαν εδώ που λέμε τις μεγαλύτερες απρέπειες (αποστασία, εξαγορά κλπ.).

Χρειάζεται ανασχηματισμό

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα θα σύστηνα στον Πρόεδρο Αλέξη να κοιτάξει μήπως κάνει κι εκείνος κανέναν ανασχηματισμό. Τώρα που αισθάνεται ανεβασμένος. Επίσης όλοι έκαναν. Ο Κυριάκος έκανε, ο Μπακογιάννης έκανε, νομίζω ήρθε η δική του σειρά. Τώρα είναι το momentum να πάει σε μη φθαρμένα κυβερνητικά πρόσωπα, και να ξεφύγει από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της κοινοβουλευτικής του ομάδας και της επιτροπείας των «βαρώνων». Πως, καλή ώρα, βάζει σιγά σιγά τον Νίκο Φαραντούρη στα ενεργειακά; Θα τον βοηθήσω λιγάκι, αφού μασουλήσω φρέσκα φύλλα που μάζεψα απ’ την Δωδώνη. Αφού κανείς δεν τολμά να του τα πει, θα του τα μεταφέρω εγώ.

Οι αλλαγές

Πρώτα η εικόνα. Καλός ο Νάσος αλλά, δεν. Μετά ο τομέας Οικονομίας. Συμπαθητική η Έφη, αλλά, δεν. Ποιος είναι ο τσάρος του Τσίπρα; Ο Αιμίλιος Αυγουλέας ίσως θα μπορούσε αλλά, α) από την Κίνα, πώς να βοηθήσει; β) είναι κι αυτός καθηγητής, και γ), άσε που είναι απορροφημένος από την δουλειά που κάνει με τον Ντράγκι. Ο Κυριάκος έπαυσε τον υφυπουργό τραπεζών. Μήπως και ο Αλέξης να κάνει το ίδιο με τον Φλαμπουράρη; Αλλά πρώτα, θα πρέπει να βρει «σκιώδη οικονομικών». Ο τομέας της Δικαιοσύνης; Κι εκεί υπάρχει «τρύπα». Κοντονής απέναντι. Παπαγγελόπουλος έχει τα δικά του. Ο Καλογήρου πήγε με υψηλές προσδοκίες, αλλά τελικά δεν. Τώρα τον τομέα έχει ο βουλευτής Ξανθόπουλος. Δεν ξέρω.

Ο τομέας Εξωτερικών. Πολύ σημαντικός. Καλός διπλωμάτης ο Καλπαδάκης, αλλά, δεν. Επίσης μια φυσική υπεροψία, για την οποία υπάρχουν ασφαλώς λόγοι, δεν βοηθά. «Κάνοντας τις συγκρίσεις ο Κοτζιάς ήταν θηρίο δίπλα του», που λένε και κάτι παλιές καραβάνες της Κουμουνδούρου. Αυτά είναι τα βασικά. Τώρα ο Πολιτισμός που έχει αφεθεί στη Σία και τον Πάνο τον Σκουρολιάκο, και ο αθλητισμός στον Νίκο Μωραϊτη, δεν ξέρω. Περί ορέξεως που λένε. Ο τομέας της ασφάλειας (αστυνομία εννοώ) έχει μεταφερθεί στον Χρήστο Σπίρτζη, που χάνει πλέον τις ωραίες πασοκικές κόντρες με Χρυσοχοϊδη. Παραδόξως, για κόμμα της αριστεράς, την μία με την Κατερίνα Παπακώστα, την άλλη με τον Τόσκα, και την Γεροβασίλη, η αστυνομία, είναι ίσως ο μοναδικός τομέας που η αξιωματική αντιπολίτευση κρατιέται καλά.

Η τεράστια Ελλάδα του Μίκη

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Ρωσία: Ο ηγέτης του αντιπολεμικού κόμματος «Γιάμπλακο» δήλωσε ότι δεν θα σιωπήσει

23:49

Γαλλία: Κλοπή συλλεκτικών καρτών Pokémon αξίας 80.000 ευρώ

23:39

Η Μόσχα απορρίπτει τις «αβάσιμες» επικρίσεις της Ιαπωνίας και καταγγέλλει τον «αναθεωρητισμό» της

23:30

Tουσκ: Συνελήφθη Ρώσος που είχε στρατολογηθεί για να δολοφονήσει έναν Αμερικανο-Ουκρανό

23:22

Ρωμανός για Τσίπρα: «Τα μόνα συμφέροντα με τα οποία συγκρούστηκε ήταν της μεσαίας τάξης»

23:17

Wall Street: Ο «ήπιος» πληθωρισμός ώθησε σε νέο ρεκόρ τον S&P 500

22:58

Καναδάς: Αίτημα για αποχώρηση του πρεσβευτή των ΗΠΑ συγκεντρώνει πάνω από 100.000 υπογραφές

22:38

Έξι συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια και πρόστιμα

22:23

Κοινές περιπολίες ιταλών και ελλήνων αστυνομικών στη Ρώμη

22:10

Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 2% εν μέσω πτώσης της ζήτησης και εντάσεων στη Μέση Ανατολή

21:45

ΛΔ Κονγκό: Η επιδημία Έμπολα εξαπλώνεται σε έκτη επαρχία της χώρας

21:26

Xρυσός: Πτώση 1% λόγω κατοχύρωσης κερδών

21:15

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο 40 χώρες που λειτουργούν ως «ενδιάμεσοι σταθμοί» για κινεζικά προϊόντα

21:06

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Ακόντιο Βοιωτίας

20:53

Χαλκιδική: Γεννήτριες για τις δημόσιες υποδομές και τον βιολογικό καθαρισμό μεταφέρονται σε Σίβηρη-Φούρκα

20:45

Foodlink: Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών σε στελέχη και εργαζομένους

20:37

Ενεργοποίηση του Copernicus για χαρτογράφηση της πυρκαγιάς στη Χαλκιδική

20:26

Ρωσία: Οι εξαγωγές σιτηρών αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω

20:25

Χαλκιδική-πυρκαγιά: Βελτιωμένη εικόνα στη Σίβηρη, εκκενώθηκαν δια θαλάσσης εκατοντάδες πολίτες

20:07

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή Τραμπ σε βάρος του Χάρβαρντ

19:47

ΥΠΑ: Σε νέα υψηλά επίπεδα στο επτάμηνο η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια

19:36

Κατεσβέσθη η πυρκαγιά κοντά στο στρατόπεδο Καποτά - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων

19:30

Οι καύσωνες «καίνε» την ευρωπαϊκή οικονομία: 180 δισ. ευρώ το κόστος για το 2026

19:23

Η Hellenic Cables αναλαμβάνει την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου - Κω αξίας 1,5 δισ. ευρώ

19:11

Παλαιστίνη: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

19:06

Ηλεκτρικό ρεύμα: Από τις χαμηλότερες στην ΕΕ οι τιμές χονδρικής και αύριο στην Ελλάδα

19:00

Ευρωαγορές: Μεικτή εικόνα στο ταμπλό, «άλμα» άνω του 9% της Maersk

18:45

Σ. Αραβία: Οι Χούθι επιτέθηκαν με δύο drones σε διυλιστήριο της Aramco στην Τζαζάν

18:28

Ιράν: «Επινοήσεις του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν τα Στενά του Ορμούζ»

18:25

Η Ουκρανία πρότεινε κατάπαυση πυρός εναντίον μη στρατιωτικών στόχων στη Μαύρη Θάλασσα