INSIDE OUT

Inside Out: Ανασχηματισμό και ο Αλέξης! - Κι αν είχε πάρει ο Κυριάκος;

03-09-2021 | 07:37
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Επιτέλους ο Τσίπρας που όλοι αγαπήσαμε. «Το έκτρωμα που φέρατε σήμερα θα ξηλωθεί. Θα ξηλωθεί την πρώτη μέρα της ανάληψης της ευθύνης της διακυβέρνησης του τόπου από μια νέα προοδευτική κυβέρνηση, με στόχο να επαναφέρει τον τόπο σε ασφαλές μονοπάτι». Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, να μάθουμε και το υπόλοιπο πρόγραμμα, εάν, λέω, εάν, η ιστορία επαναληφθεί (δεν συνεχίζω, καταλαβαινόμαστε).

Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο

Αυτό που δεν καταλάβαμε, είναι τι ακριβώς έγινε με το γνωστό πλέον, ναύαρχο. Παραθέτω αυτούσιο το απόσπασμα μήπως διαφωτιστούμε. Διαβάζετε προσεκτικά.

«Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Μητσοτάκης; Ποιο σύνδρομο μεγαλομανίας και αμετροέπειας τον διακατέχει που είχε την εντύπωση ότι μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο; Δεν ήξερε σε ποιους απευθύνεται; Δεν ήξερε σε ποιον απευθύνεται; Δεν ήξερε ότι απευθύνεται όχι απλά σε ένα παλαιό στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε έναν σημερινό συνεργάτη και σύμβουλό μου; Και τι εντύπωση είχε; Ότι δεν θα με ενημέρωνε ο συνεργάτης μου, ο σύμβουλός μου σήμερα για την πρόταση που του έγινε ή ότι μόλις ο κ. Μητσοτάκης θα τον ακουμπήσει, θα μεταμορφωθεί, θα μαγευτεί και θα τρέξει πίσω του να τον ακολουθήσει; Μήπως αυτή είναι η δήθεν κατανόηση του κ. Μητσοτάκη για το τι σημαίνει «πολιτική συνεννόηση»; Από την προηγούμενη Δευτέρα, πριν ανέβω σε αυτό εδώ το Βήμα για τη συνεδρίαση που αφορούσε την κλιματική κρίση και τις πυρκαγιές, γνώριζα, ήμουν ενήμερος για τις προθέσεις του. Δεν πίστευα ότι θα φτάσει στο απώτατο όριο της κατρακύλας και του αυτοεξευτελισμού. Επί μία εβδομάδα δεν σήκωσε ούτε το τηλέφωνο, παρά έβαλε πέντε λεπτά πριν ανακοινώσει τον ανασχηματισμό τον στενό του συνεργάτη να μας ενημερώσει -όχι εμένα, τον δικό μου συνεργάτη- επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να παγιδεύσει έναν υπουργό στην κυβέρνησή του».

Άρα, το λάθος Μητσοτάκη, ήταν πως δεν του τηλεφώνησε ο ίδιος, για να του ζητήσει τον Αποστολάκη. Οπότε δυο τα τινά: α) εάν το έκανε, μπορεί σήμερα να 'χαμε συγκυβέρνηση στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ή , β) μπορεί ο Τσίπρας να του το 'κλεινε στα μούτρα, ανεβάζοντάς το στο tik tok.

Ο Κώστας τα ‘χωσε

Αυτός που με αιφνιδίασε ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης. Όταν ξεκίνησε να λέει ότι, «έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες τρομερές απρέπειες για ανθρώπους οι οποίοι έχουν υπηρετήσει το στράτευμα από θέσεις ευθύνης. Δεν είναι καλό για την πατρίδα, τους ανθρώπους οι οποίοι υπηρετούν, ό,τι γνώμη και να έχουμε, να τους χρησιμοποιούμε, να τους εκμεταλλευόμαστε, να τους προβάλουμε ή να τους πετάμε», σχημάτισα την εντύπωση ότι ήταν συνέχεια της επιχείρησης αναστήλωσης της προσωπικότητας του γνωστού πλέον ναύαρχου. Όμως ο Κώστας συνέχισε λέγοντας ότι, «αυτό είναι ευθύνη για όλες οι πτέρυγες της Βουλής». Κοινώς, τα ‘χωσε και στους δικούς του, που είπαν εδώ που λέμε τις μεγαλύτερες απρέπειες (αποστασία, εξαγορά κλπ.).

Χρειάζεται ανασχηματισμό

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα θα σύστηνα στον Πρόεδρο Αλέξη να κοιτάξει μήπως κάνει κι εκείνος κανέναν ανασχηματισμό. Τώρα που αισθάνεται ανεβασμένος. Επίσης όλοι έκαναν. Ο Κυριάκος έκανε, ο Μπακογιάννης έκανε, νομίζω ήρθε η δική του σειρά. Τώρα είναι το momentum να πάει σε μη φθαρμένα κυβερνητικά πρόσωπα, και να ξεφύγει από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της κοινοβουλευτικής του ομάδας και της επιτροπείας των «βαρώνων». Πως, καλή ώρα, βάζει σιγά σιγά τον Νίκο Φαραντούρη στα ενεργειακά; Θα τον βοηθήσω λιγάκι, αφού μασουλήσω φρέσκα φύλλα που μάζεψα απ’ την Δωδώνη. Αφού κανείς δεν τολμά να του τα πει, θα του τα μεταφέρω εγώ.

Οι αλλαγές

Πρώτα η εικόνα. Καλός ο Νάσος αλλά, δεν. Μετά ο τομέας Οικονομίας. Συμπαθητική η Έφη, αλλά, δεν. Ποιος είναι ο τσάρος του Τσίπρα; Ο Αιμίλιος Αυγουλέας ίσως θα μπορούσε αλλά, α) από την Κίνα, πώς να βοηθήσει; β) είναι κι αυτός καθηγητής, και γ), άσε που είναι απορροφημένος από την δουλειά που κάνει με τον Ντράγκι. Ο Κυριάκος έπαυσε τον υφυπουργό τραπεζών. Μήπως και ο Αλέξης να κάνει το ίδιο με τον Φλαμπουράρη; Αλλά πρώτα, θα πρέπει να βρει «σκιώδη οικονομικών». Ο τομέας της Δικαιοσύνης; Κι εκεί υπάρχει «τρύπα». Κοντονής απέναντι. Παπαγγελόπουλος έχει τα δικά του. Ο Καλογήρου πήγε με υψηλές προσδοκίες, αλλά τελικά δεν. Τώρα τον τομέα έχει ο βουλευτής Ξανθόπουλος. Δεν ξέρω.

Ο τομέας Εξωτερικών. Πολύ σημαντικός. Καλός διπλωμάτης ο Καλπαδάκης, αλλά, δεν. Επίσης μια φυσική υπεροψία, για την οποία υπάρχουν ασφαλώς λόγοι, δεν βοηθά. «Κάνοντας τις συγκρίσεις ο Κοτζιάς ήταν θηρίο δίπλα του», που λένε και κάτι παλιές καραβάνες της Κουμουνδούρου. Αυτά είναι τα βασικά. Τώρα ο Πολιτισμός που έχει αφεθεί στη Σία και τον Πάνο τον Σκουρολιάκο, και ο αθλητισμός στον Νίκο Μωραϊτη, δεν ξέρω. Περί ορέξεως που λένε. Ο τομέας της ασφάλειας (αστυνομία εννοώ) έχει μεταφερθεί στον Χρήστο Σπίρτζη, που χάνει πλέον τις ωραίες πασοκικές κόντρες με Χρυσοχοϊδη. Παραδόξως, για κόμμα της αριστεράς, την μία με την Κατερίνα Παπακώστα, την άλλη με τον Τόσκα, και την Γεροβασίλη, η αστυνομία, είναι ίσως ο μοναδικός τομέας που η αξιωματική αντιπολίτευση κρατιέται καλά.

Η τεράστια Ελλάδα του Μίκη

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Ποια Ελληνίδα εξελέγη στο Δικαστήριο Επίλυσης Διαφορών του ΟΗΕ

23:45

Επιστολή Χάρη Δούκα στον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ για τα δημοτικά τέλη

23:35

Γερμανία: O Μερτς ζητά ενιαία πρότυπα ασφάλειας στις χριστουγεννιάτικες αγορές

23:20

Λάρισα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες - Την Κυριακή οι αποφάσεις

23:14

Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street ελέω των μετοχών AI - «4x4» πτωτικό σερί για S&P 500

23:02

Γερμανία: Μερτς και υπουργοί ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους

22:47

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο με φόντο τις κυρώσεις ΗΠΑ στη Ρωσία

22:30

Ρωσία: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Σεργκέι Σοϊγκού - Πώς απετράπη

22:18

Τουρκία: Η προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,2 εκατ. ευρώ

21:56

Φάκελοι Έπσταϊν: «Πράσινο φως» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη δημοσιοποίηση

21:50

Ανέκαμψαν οι τιμές του χρυσού λόγω των αδύναμων στοιχείων για την απασχόληση

21:42

Πιστόριους: Η Βαλτική πεδίο δοκιμών του Πούτιν - Πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στις απειλές

21:31

Eurojackpot: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 23 εκατ. ευρώ

21:26

Η Ελλάδα διαθέτει ελάχιστα κέντρα πνευμονικής αποκατάστασης για 800.000 ασθενείς με ΧΑΠ

21:13

Ο Τραμπ ζήτησε την ανάκληση της άδειας μετάδοσης του ABC λόγω ερώτησης για Έπσταϊν

20:59

Meta: Κέρδισε τη δίκη για παραβίαση του αντιμονοπωλιακού νόμου στην εξαγορά των Instagram και Whatsapp

20:45

Περιορισμούς στις εξαγωγές σκραπ αλουμινίου σχεδιάζει η Κομισιόν

20:32

Ουκρανία: Η υπόθεση διαφθοράς προκαλεί αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο

20:21

Την Πέμπτη η κηδεία του Αλέκου Φλαμπουράρη - Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατό του

20:10

Υπόσχεση Μπιν Σαλμάν σε Τραμπ για επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ από Σαουδική Αραβία

20:00

Υπόθεση Έπσταϊν: Η σπάνια ήττα του Τραμπ και το πιθανό πολιτικό κόστος

19:50

Συμφωνία Μερτς - Μακρόν στην ανάγκη η Ευρώπη να απεξαρτηθεί ψηφιακά από ΗΠΑ και Κίνα

19:41

Ορόσημο για e-ΕΦΚΑ: Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση άνω των 10 εκατ. καρτελών ενσήμων

19:32

Lamda: Στις 19/11 ξεκινάει η διαπραγμάτευση των 500.000 ομολόγων στο ΧΑ

19:25

Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: Πρέπει να γυρίσουν στο μουσείο της Ακρόπολης - Μήνυμα για τουρισμό

19:10

Ευρωαγορές: «2x2» απώλειες ελέω της «φούσκας» AI - Σε χαμηλό ενός μήνα ο Stoxx 600

18:59

Υπερσύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό για την παρακολούθηση κοντέινερ με ναρκωτικά αποκτά η ΕΛ.ΑΣ.

18:50

Ρωσία: Διυλιστήριο της Rosneft ανέστειλε την επεξεργασία αργού έπειτα από επίθεση ουκρανικών drones

18:42

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε στόχους στη Ρωσία με πυραύλους ATACMS