INSIDE OUT

Το τρίγωνο Βρυξελλών, το ΠΑΣΟΚ, το ποντιακό DNA

20-05-2021 | 07:50
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Τι συνέβη και τα έσπασαν;

Ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Κινάλ το ξέρετε. Ότι η Εύα Καϊλή δήλωσε ότι στηρίζει Ανδρέα Λοβέρδο, επίσης το ξέρετε. Ότι η ωραία Εύα όμως στις προηγούμενες εσωκομματικές του Κινάλ στήριζε με τα μπούνια Νίκο Ανδρουλάκη, το ξέρετε; Το ξέρετε, απλά το ξεχάσατε; Ψάχνω να ανακαλύψω τι συνέβη μεταξύ των δύο ευρωβουλευτών του Κινήματος Αλλαγής και θα σας κρατώ ενήμερους. Το ότι ο καθένας είναι σε άλλο μήκος κύματος με τον άλλο και οι δύο σε εντελώς άλλη συχνότητα από την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, ελπίζω να μην προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην ομάδα. Προς το παρόν όμως φτιάχνει ένα ωραίο τρίγωνο Βρυξελλών.

Πάμε Βρυξέλλες; Μπα...

Μιλώντας για Βρυξέλλες ελπίζω, για το δικό τους το καλό, οι ευρωβουλευτές, να μην πάνε Στρασβούργο στις 7 Ιουνίου, μπορώ να πω, ούτε και στις 14 και ας λέει ο Σασόλι. Θυμίζω ότι το ευρωκοινοβούλιο έχει να συνεδριάσει στην Ολομέλεια που βρίσκεται στο Στρασβούργο πάνω από έναν χρόνο και όλα γίνονται με περιοριστικά μέτρα στις αίθουσες των επιτροπών στις Βρυξέλλες και με τηλεργασία. Κατά καιρούς, λέει ο Σασόλι, ετοιμαστείτε συνάδελφοι να πάμε Στρασβούργο, πέφτουν μετά οι ανάλογες σφαλιάρες και μαζεύεται. Τώρα πως θα μαζευτούν οι εφτακόσιοι και βάλε, εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο, δεν το κατανοώ. Τη γλιτώνει ο Λαγός, που πρόλαβε να μεταφερθεί στις ασφαλείς ελληνικές φυλακές κι απολαμβάνει την φιλοξενία της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σύντροφοι... φάουλ

Μένοντας στον ίδιο χώρο, (Πασόκ), αλλά σε άλλο κόμμα (Σύριζα-ΠΣ), πιάνω μια γκρίνια από στελέχη που προέρχονται από το πρώτο και πήγαν στο δεύτερο. Αφορμή ο άδικος χαμός του στελέχους Κώστα Καραγιαννάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης. Ακόμα και ο ιστορικός του χώρου Νίκος Αθανασάκης εξέφρασε με διακριτικότητα την δυσφορία του, γιατί η Κουμουνδούρου δεν έβγαλε μια ανακοίνωση για τον άνθρωπο. Μόνο η Οργάνωση Μελών Πεύκης Λυκόβρυσης έβγαλε πέντε αράδες. Ο Καραγιαννάκης ανήκε στην ομάδα Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, η οποία πήγε Σύριζα με την διεύρυνση (iΣύριζα). Στελέχη όπως ο Τάκης Κορμάς, η Ζωή Καρκούλια, ο Θάνος Βούρδας, ο Θοδωρής Δουλουμπέκης, Λάμπρος Ρώσσης, Κώστας Μανιάτης Μιχάλης Ανδριγιαννάκης και ο εκλιπών. Στην ίδια ομάδα και η Τάνια Καραγιάννη που εκπροσωπεί τον Σύριζα σε πάνελ, η οποία εκτός από όμορφη, φαίνεται πολύ ευχαριστημένη. Οι υπόλοιποι πίνουν μόνοι το πικρό ποτήρι της αφάνειας.

Άμα είσαι ΠΑΣΟΚ...

Σε αντίθεση με την βουλευτή Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία, εντάχθηκε πολύ νωρίτερα στο κόμμα. Χθες έλαμψε στην ειδική εκδήλωση της Βουλής για την γενοκτονία των Ποντίων. Και στην πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου το 1994 και την αναγνώριση της γενοκτονίας αναφέρθηκε... Και στα εγκλήματα της Τουρκίας απέναντι σε Αρμένιους και Πόντιους. Και έκανε την σύνδεση της εργαλειοποίησης των προσφύγων σήμερα από την Τουρκία. Για τον φράχτη στον Έβρο δεν είπε κάτι. Άμα είσαι Πασόκ πάντως, όλα τα παντρεύεις. Ας την ακούν εκεί στην Κουμουνδούρου να μαθαίνουν.

Το ποντιακό DNA

Στην ίδια συζήτηση έλαβε μέρος και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Έλεγα να μην ασχοληθώ, αλλά χθες με προκάλεσε. Πρότεινε στην κυβέρνηση να προσλάβει Ποντίους που γνωρίζουν τουρκικά για να «εκπέμπουν» μηνύματα μέσω των σόσιαλ μίντια. Δεν εντυπωσιάστηκα. Όταν όμως είπε ότι υπάρχουν κρυπτοχριστιανοί σήμερα εξισλαμισθέντες, Πόντιοι και ο ίδιος συνάντησε στη Γερμανία πριν από πέντε-έξι χρόνια έναν, «ο οποίος ανακάλυψε από ένα τεστ DNA που έκανε, ότι έχει ελληνική ρίζα, ποντιακή» τ’ αυτιά μου τέντωσαν. Πρέπει επειγόντως να κάνω το τεστ. Ο Βελόπουλος είπε ότι το έκανε και βγήκε Πόντιος. Ελπίζω μην με βγάλει ότι κατάγομαι από καμία Μεσοποταμία και πέσουν οι δουλειές, γιατί, ως γνήσια, μη βάρβαρη, χρεώνω αναλόγως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:45

Πέντε ή έξι καράβια με αργεντινέζικο ηλιόσπορο, αλλάζουν όσα ξέραμε (ή νομίζαμε) για την Mercosur

08:38

Λιανεμπόριο: Το στοίχημα των εκπτώσεων που χάθηκε και η αβεβαιότητα για το 2026

08:28

Πειραιώς: Το σχέδιο και οι στόχοι μέχρι το 2030

08:23

Lamda - Ελληνικό: Οι δράσεις για τις τοπικές κοινωνίες, το περιβάλλον, τις ευπαθείς ομάδες - Τα μέτρα «θωράκισης»

08:20

Για όγδοη μέρα στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Ασταμάτητο εκατέρωθεν σφυροκόπημα

08:00

ΑΕΠ: Πώς οι στατιστικές «διορθώσεις» και το επενδυτικό κρεσέντο έσωσαν τη χρονιά

23:39

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν περισσότερους από 3.000 στόχους στο Ιράν μέσα σε μία εβδομάδα

23:30

Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να κρύβονται πίσω από εκρήξεις δεμάτων στην Ευρώπη το 2024

23:23

Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Πούτιν με τον πρόεδρο του Ιράν

23:12

DBRS: Αμετάβλητη η αξιoλόγηση ΒΒΒ (stable) για την Ελλάδα

23:11

Wall Street: Η χειρότερη εβδομάδα του Dow εδώ και σχεδόν ένα χρόνο

23:00

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει πως βάζει στο στόχαστρο «μονάχα στρατιωτικούς στόχους»

22:51

Ο Λευκός Οίκος υποβαθμίζει τις πληροφορίες ότι η Ρωσία ενημερώνει το Ιράν για αμερικανικούς στόχους

22:37

Ισραήλ: «Συντρίβουμε το καθεστώς» στο Ιράν

22:21

Ιταλία: Aπέπλευσε η φρεγάτα Federico Martinengo με προορισμό την Κύπρο

22:11

Πτώση 2,4% σε εβδομαδιαία βάση για τον χρυσό

22:06

Έλληνες πολίτες επαναπατρίστηκαν από το Ομάν, με πτήση της SKY express

21:55

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:42

Τσίπρας: Νέο κόμμα όταν θα έχουμε ομάδα που θα κερδίσει

21:28

Επικοινωνία Μακρόν με τον πρωθυπουργό του Ιράκ και με ευρωπαίους ηγέτες

21:21

Η τουρκική ΜΙΤ ζήτησε βοήθεια από τη βρετανική ΜΙ6 στην προστασία του Σύρου προέδρου Σάρα

21:03

Με ράλι 43ετίας το πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη 35,63% για το WTI - Ξεπέρασε τα 90 δολάρια

20:59

Reuters: Το Ισραήλ στηρίζει τους Κούρδους για την κατάληψη περιοχών του Ιράν

20:45

Λευκός Οίκος: Σε 4 με 6 εβδομάδες το τέλος του πολέμου - «Οι IRGC χτύπησαν βάση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη»

20:37

Ράλι τετραετίας για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο - Εβδομαδιαίο άλμα 67%

20:29

ΗΠΑ: Η υπηρεσία τελωνείων δεν διαθέτει τα τεχνικά μέσα για να ξεκινήσει την επιστροφή δασμών

20:19

CNN: Η Κίνα ενδέχεται να βοηθήσει το Ιράν οικονομικά και με εξαρτήματα πυραύλων

20:09

Η άγνωστη «Έριν Μπρόκοβιτς» της Πολωνίας στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου

19:59

AEGEAN: Επιπλέον ακυρώσεις πτήσεων από και προς Ισραήλ, Ιράκ, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία

19:51

ΗΠΑ: Οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμάχων δεν θα μείνουν αναπάντητες, δηλώνει ο διοικητής της CENTCOM