INSIDE OUT

Το τρίγωνο Βρυξελλών, το ΠΑΣΟΚ, το ποντιακό DNA

20-05-2021 | 07:50
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Τι συνέβη και τα έσπασαν;

Ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Κινάλ το ξέρετε. Ότι η Εύα Καϊλή δήλωσε ότι στηρίζει Ανδρέα Λοβέρδο, επίσης το ξέρετε. Ότι η ωραία Εύα όμως στις προηγούμενες εσωκομματικές του Κινάλ στήριζε με τα μπούνια Νίκο Ανδρουλάκη, το ξέρετε; Το ξέρετε, απλά το ξεχάσατε; Ψάχνω να ανακαλύψω τι συνέβη μεταξύ των δύο ευρωβουλευτών του Κινήματος Αλλαγής και θα σας κρατώ ενήμερους. Το ότι ο καθένας είναι σε άλλο μήκος κύματος με τον άλλο και οι δύο σε εντελώς άλλη συχνότητα από την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, ελπίζω να μην προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην ομάδα. Προς το παρόν όμως φτιάχνει ένα ωραίο τρίγωνο Βρυξελλών.

Πάμε Βρυξέλλες; Μπα...

Μιλώντας για Βρυξέλλες ελπίζω, για το δικό τους το καλό, οι ευρωβουλευτές, να μην πάνε Στρασβούργο στις 7 Ιουνίου, μπορώ να πω, ούτε και στις 14 και ας λέει ο Σασόλι. Θυμίζω ότι το ευρωκοινοβούλιο έχει να συνεδριάσει στην Ολομέλεια που βρίσκεται στο Στρασβούργο πάνω από έναν χρόνο και όλα γίνονται με περιοριστικά μέτρα στις αίθουσες των επιτροπών στις Βρυξέλλες και με τηλεργασία. Κατά καιρούς, λέει ο Σασόλι, ετοιμαστείτε συνάδελφοι να πάμε Στρασβούργο, πέφτουν μετά οι ανάλογες σφαλιάρες και μαζεύεται. Τώρα πως θα μαζευτούν οι εφτακόσιοι και βάλε, εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο, δεν το κατανοώ. Τη γλιτώνει ο Λαγός, που πρόλαβε να μεταφερθεί στις ασφαλείς ελληνικές φυλακές κι απολαμβάνει την φιλοξενία της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σύντροφοι... φάουλ

Μένοντας στον ίδιο χώρο, (Πασόκ), αλλά σε άλλο κόμμα (Σύριζα-ΠΣ), πιάνω μια γκρίνια από στελέχη που προέρχονται από το πρώτο και πήγαν στο δεύτερο. Αφορμή ο άδικος χαμός του στελέχους Κώστα Καραγιαννάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης. Ακόμα και ο ιστορικός του χώρου Νίκος Αθανασάκης εξέφρασε με διακριτικότητα την δυσφορία του, γιατί η Κουμουνδούρου δεν έβγαλε μια ανακοίνωση για τον άνθρωπο. Μόνο η Οργάνωση Μελών Πεύκης Λυκόβρυσης έβγαλε πέντε αράδες. Ο Καραγιαννάκης ανήκε στην ομάδα Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, η οποία πήγε Σύριζα με την διεύρυνση (iΣύριζα). Στελέχη όπως ο Τάκης Κορμάς, η Ζωή Καρκούλια, ο Θάνος Βούρδας, ο Θοδωρής Δουλουμπέκης, Λάμπρος Ρώσσης, Κώστας Μανιάτης Μιχάλης Ανδριγιαννάκης και ο εκλιπών. Στην ίδια ομάδα και η Τάνια Καραγιάννη που εκπροσωπεί τον Σύριζα σε πάνελ, η οποία εκτός από όμορφη, φαίνεται πολύ ευχαριστημένη. Οι υπόλοιποι πίνουν μόνοι το πικρό ποτήρι της αφάνειας.

Άμα είσαι ΠΑΣΟΚ...

Σε αντίθεση με την βουλευτή Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία, εντάχθηκε πολύ νωρίτερα στο κόμμα. Χθες έλαμψε στην ειδική εκδήλωση της Βουλής για την γενοκτονία των Ποντίων. Και στην πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου το 1994 και την αναγνώριση της γενοκτονίας αναφέρθηκε... Και στα εγκλήματα της Τουρκίας απέναντι σε Αρμένιους και Πόντιους. Και έκανε την σύνδεση της εργαλειοποίησης των προσφύγων σήμερα από την Τουρκία. Για τον φράχτη στον Έβρο δεν είπε κάτι. Άμα είσαι Πασόκ πάντως, όλα τα παντρεύεις. Ας την ακούν εκεί στην Κουμουνδούρου να μαθαίνουν.

Το ποντιακό DNA

Στην ίδια συζήτηση έλαβε μέρος και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Έλεγα να μην ασχοληθώ, αλλά χθες με προκάλεσε. Πρότεινε στην κυβέρνηση να προσλάβει Ποντίους που γνωρίζουν τουρκικά για να «εκπέμπουν» μηνύματα μέσω των σόσιαλ μίντια. Δεν εντυπωσιάστηκα. Όταν όμως είπε ότι υπάρχουν κρυπτοχριστιανοί σήμερα εξισλαμισθέντες, Πόντιοι και ο ίδιος συνάντησε στη Γερμανία πριν από πέντε-έξι χρόνια έναν, «ο οποίος ανακάλυψε από ένα τεστ DNA που έκανε, ότι έχει ελληνική ρίζα, ποντιακή» τ’ αυτιά μου τέντωσαν. Πρέπει επειγόντως να κάνω το τεστ. Ο Βελόπουλος είπε ότι το έκανε και βγήκε Πόντιος. Ελπίζω μην με βγάλει ότι κατάγομαι από καμία Μεσοποταμία και πέσουν οι δουλειές, γιατί, ως γνήσια, μη βάρβαρη, χρεώνω αναλόγως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

02:19

Κατρακυλάει κάτω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο

01:43

Εκεχειρία δύο εβδομάδων με το Ιράν ανακοίνωσε ο Τραμπ - Ο όρος για το Ορμούζ, συμφώνησε το Ισραήλ

23:57

Η Ρωσία επιβεβαιώνει τον θάνατο 16 Καμερουνέζων που πολεμούσαν στην Ουκρανία

23:45

Πακιστάν - Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 188 νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας

23:32

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του Τραμπ μετά τις ακραίες δηλώσεις του

23:20

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Η πρόταση του Πακιστάν αναπτέρωσε το ηθικό

23:10

Η Ρωσία ανέβαλε ως το 2036 την εκτόξευση τριών αποστολών προς τη Σελήνη

22:55

Το έργο GREGY στο 7ο Συνέδριο «Power & Gas Forum» του Energypress

22:44

Τραμπ: «Είμαστε σε εντατικές συνομιλίες με το Ιράν» - Θετικά εξετάζει η Τεχεράνη την πρόταση του Πακιστάν

22:34

Μπαχρέιν: Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του την Τετάρτη

22:23

Πετρέλαιο: Άνοδος για WTI, πτώση για Brent λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ

22:09

Το Κουβέιτ καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους τη νύχτα «για προληπτικούς λόγους»

21:56

Η Apple σχεδιάζει foldable iPhone που θα κοστίζει πάνω από 2.000 δολάρια

21:42

Ιράκ: Απελευθερώνεται η Αμερικανίδα δημοσιογράφος που είχε απαχθεί από την Καταέμπ Χεζμπολάχ

21:26

Ισραήλ: Σειρήνες συναγερμού για νέα πυραυλική επίθεση από το Ιράν

21:15

Ο Μπιλ Γκέιτς κλήθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο για τις σχέσεις του με τον Έπστιν

21:00

Η Πορτογαλία ανοίγει τη βάση Λάζες σε αμερικανικά αεροσκάφη υπό έναν όρο

20:49

ΟΗΕ: Οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών υποδομών είναι έγκλημα πολέμου

20:37

Τραμπ Τζούνιορ: «Η ελπίδα βρίσκεται στην ανατολική Ευρώπη»

20:22

Ο ρόλος της Κίνας στο Ιράν - Η γεωπολιτική «σκακιέρα» του πετρελαίου

20:08

Κυρανάκης: «Η Ελλάδα δημιουργεί κουλτούρα οδικής ασφάλειας - Η νέα στρατηγική φέρνει αποτελέσματα»

19:58

Ουγγαρία: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ «πλέκει το εγκώμιο» του Όρμπαν πριν τις εκλογές

19:52

Foodlink: Στα 97,38 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2025 με αύξηση 2,04%

19:49

AS Company: Αύξηση 56% για τα EBITDA το 2025 - Πρόταση για μέρισμα 0,19 ευρώ/μετοχή

19:45

ΝΔ: Την άρση της ασυλίας του ζητά ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου

19:25

Νέες απειλές Τραμπ στην Τεχεράνη: Προειδοποιεί για επίθεση που δεν έχουν ξαναδεί - «Στις 8 θα συμβεί»

19:23

ΣΑ ΟΗΕ: Βέτο Κίνας - Ρωσίας σε σχέδιο για προστασία της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ

19:12

Ρωσία: Διακόπηκε η λειτουργία του μεγαλύτερου διυλιστηρίου μετά από ουκρανικές επιθέσεις

19:11

Το τελεσίγραφο για το Ιράν «αναστάτωσε» τις ευρωαγορές

19:06

ΑΑΔΕ: Πληρωμή 202 εκατ. ευρώ για 294.000 αγροτεμάχια κατόπιν ελέγχων