BACKSTORY

Κι άλλη κατασκευαστική θα σηκώσει λεφτά - Την πάτησαν για ΔΕΗ ακούγοντας... ΣΥΡΙΖΑ

12-11-2021 | 07:40
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κι άλλη κατασκευαστική θα σηκώσει λεφτά - Την πάτησαν για ΔΕΗ ακούγοντας... ΣΥΡΙΖΑ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έργα πολλά και μεγάλα βγαίνουν, μεγάλα projects σε κατασκευές, ενέργεια, real estate και όχι μόνο χειρίζονται και διεκδικούν οι μεγάλοι παίκτες, η κεφαλαιακή τους ενίσχυση λοιπόν είναι σημαντικό ζητούμενο. Αυξήσεις κεφαλαίου και κυρίως ομολογιακές εκδόσεις, είναι κατά περίπτωση στην ατζέντα.

Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει, μαθαίνω, άλλη μία κατασκευαστική που έχει αρχίσει να μπαίνει πιο δυναμικά τελευταία στο παιχνίδι. Ποια; Πάντως δεν αναφέρομαι στους ομίλους που είναι ήδη γνωστό από τα ρεπορτάζ ότι ετοιμάζουν ομολογιακές εκδόσεις. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, μαθαίνω ότι βλέπει με καλό μάτι και τις δύο επιλογές. Και αύξηση κεφαλαίου και ομολογιακή έκδοση. Άλλωστε, λεφτά υπάρχουν για όσους παρουσιάζουν ενδιαφέρον και προοπτική. Και ορθά οι κατασκευαστές τα διεκδικούν και τα αξιοποιούν.

Έρευνα λέγεται λοιπόν ότι θα γίνει από την Αρχή Ξεπλύματος για το ελληνικό κρυπτονόμισμα Hellenic Coin HNC, εκείνο που κατέρρευσε και συνδέεται με την εξαφάνιση (;) του CEO της εκδότριας εταιρείας. Για να δούμε. Θα βρει κάτι ο αντιεισαγγελέας ο κ. Βουρλιώτης, επικεφαλής της Αρχής;

Αυτή η εστίαση που πράγματι πέρασε μεγάλη μπόρα με τον κορονοϊό φαίνεται να έχει συνηθίσει στη λογική της επιδότησης. Αλλιώς δεν εξηγούνται τα αιτήματα 9 τον αριθμό... δηλαδή οι 7 πληγές του Φαραώ και κάτι παραπάνω σα να λέμε που υποβάλουν προς τη μεριά της κυβέρνησης.

Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη ζητούν, και μαζί να μην επιστρέψουν την επιστρεπτέα προκαταβολή, να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων των επιτροπών να επιδοτούνται σε ενοίκιο και ενεργειακό κόστος, αλλά και σε εργοδοτικές εισφορές, να απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη, να μειωθεί στο 6% το ΦΠΑ, να επιδοτηθούν τα δάνειά τους και να λάβουν χρηματoδοτήσεις όπως το 2020 και 2021.

Φαντάζομαι δεν βλέπουν οι υπόλοιποι επαγγελματίες καμιά υπερβολή. Όλα καλά.

Mια συμφωνία διμερώς επικερδής και «πολιτικά» χρήσιμη είναι αυτή της Alpha Bank με τη Nexi SpA. Η δέσμευση και των δύο μερών χθες (έπεσαν σχετικές υπογραφές) για τη στρατηγική συνεργασία των δύο μερών στον τομέα αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών της Alpha Bank στην Ελλάδα αποδέσμευσε ρευστότητα για την τράπεζα, ενώ διαμόρφωσε μια «επιχείρηση» πιλότο για το τραπεζικό σύστημα στο συγκεκριμένο τομέα.

Είναι αλήθεια πάντως ότι σε πολλαπλά επίπεδα στην Alpha γίνονται έξυπνες και καθοριστικές κινήσεις και επιλογές ουσίας. Ως προς τον συγκεκριμένο τομέα, προφανώς λέει πολλά το γεγονός ότι ο Τομέας Αποδοχής Καρτών και Εκκαθάρισης Συναλλαγών της τράπεζας κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά και είναι ο μοναδικός που παρέχει αποδοχή για όπλα τα προγράμματα καρτών.

Συνεδρίασε το ΤΧΣ χθες αλλά τι είχαμε τι χάσαμε... θα ξανασυνεδριάσει και θα τα ξαναπούμε εν καιρώ. Πάντως θυμηθείτε αυτό που σας λέω: Το ΤΧΣ αυτή τη φορά θέτει όρους και όρους σκληρούς για το τι συναίνεση θα δώσει και με ποιον τρόπο θα τη δώσει!

Όμορφες και κομψές οι κινήσεις στην Ιντεάλ. Αφού έκαναν συγχωνεύσεις και υποχρεωτικές δημόσιες προτάσεις, οι μέτοχοι οδηγούνται και σε έκτακτη Γενική Συνέλευση για να κάνουν αυτό που έπρεπε να έχουν κάνει από το περασμένο καλοκαίρι. Να εναρμονιστούν δηλαδή με τη νομοθεσία για την εταιρική διακυβέρνηση. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε. Τώρα βέβαια στην περίπτωση εκείνη που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρακολουθεί τα δρώμενα χωρίς να επιβάλει κυρώσεις μάλλον εξαπατήθηκαν ή λαϊκότερα πιάστηκαν κορόιδα όσοι έσπευσαν να προσαρμοστούν με τις νέες επιταγές της νομοθεσίας.

Θυμάστε το χρηματιστηριακό ρητό πούλα και καρτέρα. Αυτά είναι λίγο παλιά πάντως και έρχονται από την εποχή της χρηματιστηριακής δόξας. Πάντως το ρητό είναι άσχετο με όσα συμβαίνουν στη ΔΕΗ. Μόλις καταλάβουν όσοι δεν θεωρούν ευαγγέλιο τις ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ πόση πραγματικά είναι η αξία της επιχείρησης στις ΑΠΕ θα κλαίνε που δεν μπήκαν στο «ξεπούλημα» κατά ΣΥΡΙΖΑ, που για τους κανονικούς ανθρώπους αποτελεί αύξηση κεφαλαίου της επιχείρησης.

Aλλωστε το πράγμα μιλάει από μόνο του όταν η MorganStanley ξεχώρισε και ενέταξε πριν τις τριμηνιαίες ανακοινώσεις τη ΔΕΗ στους δείκτες κυρίως λόγω της ενίσχυσης της κεφαλαιοποίησης της εταιρίας.

Άσχετο αλλά βλέπω εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έδωσαν συνέχεια στην πρότασή τους να γίνεται έλεγχος για τον κορονοϊό στις εκκλησίες. Προφανώς ο κ. Τσίπρας μετά τον τηλεφώνημα και την... ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου μάλλον επείσθη δια την ορθότητα των συστάσεων της εκκλησίας προς τους πιστούς να κάνουν rapid πριν πάνε να προσκυνήσουν.

Και μιας και οι γιορτές δεν απέχουν, και οι εκκλησιαστικές συνάξεις θα πυκνώσουν η προσοχή θα πρέπει να είναι μεγάλη μιας και ο ιός δεν αστειεύεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:31

Αύξηση 3,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου το α' τρίμηνο

12:24

ΝΑΤΟ: Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ συνεδριάζουν για την αδράνειά τους στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή

12:20

Γεωργιάδης για τον γιατρό με το φακελάκι: Ό,τι πιο απάνθρωπο μπορεί να δει κάποιος στο ΕΣΥ - Θα είμαι αμείλικτος

12:15

Πιερρακάκης στο Eurogroup: «Η στέγαση είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής για την Ευρώπη»

12:15

UBS: «Ουδέτερη» για τις ευρωπαϊκές μετοχές, ασύμμετρο το ρίσκο

12:14

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΔΠΘ-Capital University στο Κάιρο παρουσία της Ζαχαράκη

12:10

Παπαθανάσης: Νέο σχέδιο ανακαινίσεων για 25.000 κατοικίες - Τι ισχύει για τους δικαιούχους του «Σπίτι μου ΙΙ»

12:02

ΤτΕ: Διευρύνθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το α' τρίμηνο - Άνοδος στις τουριστικές εισπράξεις

12:01

Κεραμέως: Καμιά περικοπή σε σύνταξη χηρείας - Περιμένω την απόφαση του ΣτΕ και θα νομοθετήσουμε

11:58

ΑΑΔΕ: Πανελλαδική επιχείρηση για κύκλωμα λαθρεμπορίου - Κατασχέθηκαν 15 βυτιοφόρα, 293.000 λίτρα υγραερίου

11:49

«Βουτιά» 14% της Puig μετά την κατάρρευση του deal με την Estée Lauder

11:39

ΓΣΕΕ: Απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου θωρακίζει οριστικά το δικαίωμα της απεργίας

11:33

Η SoftBank πρόσθεσε 61 δισ. δολάρια στο market cap της μετά το διήμερο ράλι της μετοχής

11:25

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου για τον Γενικό Δείκτη

11:18

Βρεττού: «Ανοιχτό παράθυρο» για μέρισμα από την Credia – Επιταχυντής ανάπτυξης η Ευρώπη Holdings

11:15

Ουκρανία: Διακοπές ρεύματος στη Ζαπορίζια - 11 τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις

11:12

Μετρό Θεσσαλονίκης: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ενόψει ενσωμάτωσης της επέκτασης προς Καλαμαριά

11:12

Στον Άρειο Πάγο σήμερα η διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα από την κ. Καρυστιανού

11:09

Τουρκία: Ο Ερντογάν διέταξε το κλείσιμο του φιλελεύθερου Πανεπιστημίου Bilgi της Κωνσταντινούπολης

10:59

Παπασταύρου: «Προχωρούμε με τη Γαλλία στη σύσταση ομάδας για την προστασία των θαλασσών»

10:44

Ανοδικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

10:21

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις εισαγωγής 40 νέων σπουδαστών στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

10:15

Σπόροι τσία ή ελληνική φακή; Ο μύθος και το πανέξυπνο μάρκετινγκ πίσω από τα πανάκριβα «υπερτρόφιμα»

10:07

Γερμανία: Σημάδια βελτίωσης στο καταναλωτικό κλίμα

09:53

Διπλασιάστηκαν από το 1990 ως σήμερα οι ψυχικές διαταραχές παγκοσμίως - Αύξηση και στην Ελλάδα

09:47

Σκέρτσος: Σημαντική η πρόοδος στην ελευθερία του Τύπου και την προστασία των δικαιωμάτων την περίοδο 2019 - 2026

09:37

Ο Άρειος Πάγος εξετάζει την αναίρεση της αποφυλάκισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου

09:32

Πετρέλαιο: Ανεβαίνουν οι τιμές μετά την τριήμερη πτώση

09:04

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον δηλώνει «αποφασισμένη» να επιβάλει αλλαγή στην Κούβα

08:53

Τουρκία: Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει «απόπειρα πραξικοπήματος»