BACKSTORY

Backstory: Η Καρασίν Όιλ του Πριόβολου και οι Φουρτουνάκηδες της Folli

26-07-2021 | 07:56
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Αυτό που ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος τα είχε όλα λύσει και τακτοποιήσει στην Αρχή να έχει άποψη τώρα για το πως η Ευρώπη θα αποκτήσει αυτονομία με το ψηφιακό ευρώ με ξεπερνά και δεν μπορώ να το διαχειριστώ καθόλου όμως. Όπως δυσκολεύομαι να διαχειριστώ και αυτές τις απειλές που διαρρέουν οι Follides από τα καταστήματα σωφρονισμού πως θα ανοίξουν το στόμα τους....

Μου θυμίζει εκείνη τη σκηνή στους Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες (Η νεράϊδα και το παλικάρι) που ο Καλογήρου απειλεί τον Παπαμιχαήλ για τα μάτια της Αλίκης και που ο δεύτερος του απαντά: Ίντα το λες και δεν το κάνεις;

Και μια ξαι θυμηθήκαμε τις ελληνικές ταινίες, τι να πει κανείς για την… Καρασίν Όιλ του Πριόβολου; Θυμάστε που ο Λάμπρος Κωνσταντάρας (Ο Φαντασμένος) νόμιζε ότι το πηγάδι του αναβλύζει πετρέλαιο και… ντούπου ντούπου οι αντλίες; Και διόριζε στελέχη που παραιτούνταν από τις δουλειές τους και έκλεινε και deal; Ε, κάπως έτσι έγινε και νε τον Σκαραμαγκά και τον Πριόβολο. Καρασίν Όιλ αλά Σκαραμαγκά.

Μαθαίνω μάλιστα ότι του εφοπλιστή του κόστισε τόσο πολύ προσωπικά το κάζο, που πλέον δεν θέλει καμιά σχέση με business στην Ελλάδα. Και κάνει πίσω γενικώς. Σε όλες τις δουλειές. Και στην πληροφορική όπου πράγματι σχεδιαζόταν σημαντική επένδυση, με φόντο τα μεγάλα έργα του Σχεδίου Ανάκαμψης και με dream team στελεχών.

Κάποιοι επαναφέρουν στο πολιτικό τραπέζι τον ανασχηματισμό προς το Σεπτέμβριο. Όμως είναι βέβαιο πως όλα θα σχετιστούν με την πανδημία που είναι αυτή που διαμορφώνει τις πολιτικές και τις οικονομικές συνθήκες πλέον.

Κρίσιμη εβδομάδα η τρέχουσα. Την περασμένη Παρασκευή οι τράπεζες οριστικοποίησαν τα στοιχεία τους και ήδη τρέχει το stress test αποτελέσματα του οποίου αναμένουμε την ερχόμενη Παρασκευή στις 8.00 το βράδυ. Μαζί με τα stress tests άρχισαν και οι διαρροές για το ποιος είναι ο καλύτερος. Κρατάω μικρό καλάθι γιατί το έργο το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν.

Από τα πρόστιμα που έπεσαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μου κίνησε το ενδιαφέρον η εξειδίκευση στα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου. Και να φανταστεί κάποιος ότι δεν είχε τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος. Οπότε καλόν θα είναι να προσέχουν όσοι πιστεύουν ότι η συμμετοχή σε Επιτροπή Ελέγχου είναι μια καλή αργομισθία άνευ ευθυνών.

Βέβαια δεν είδα πουθενά στο σκέλος της χειραγώγησης τον ορκωτό ελεγκτή. Και αναρωτιέμαι αν οι ορκωτοί έχουν το ακαταδίωχτο σε θέματα χειραγώγησης. Πάντως ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήταν σχετικά γρήγορη σχετικά με τις ποινές για την υπόθεση MLS (να δούμε όμως τι θα εισπραχθεί στο τέλος γιατί αυτά στην Ελλάδα δεν τα μαθαίνουμε) .

Με εκείνη την Creta Farms που είναι πολύ παλαιότερη υπόθεση και κανόνι πολύ μεγαλύτερου μεγέθους τι να γίνεται άραγε; Γιατί η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει; Υπάρχει λόγος;

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν δίνει άλλωστε λογαριασμό σε κανένα πότε ολοκληρώνει τις υποθέσεις. Και αυτό είναι βασικός παράγοντας να μην εμπνέει εμπιστοσύνη για τον τρόπο και το χρόνο που κινούνται οι υπηρεσίες της και η Εκτελεστική της Επιτροπή.

Άσχετο: Τα βρήκαν τα δύο … κορίτσια ή όπως μου λένε υπάρχει άτυπη ανακωχή και ανασύνταξη δυνάμεων για τον επόμενο γύρο;

Μια αγορές, μια πωλήσεις (λιγότερες είναι αλήθεια το τελευταίο διάστημα) κάνει η Εθνική στην ΕΧΑΕ, λες και έχει αναλάβει ρόλο άτυπου market maker. Παρακολουθούμε την υπόθεση για να δούμε αν υπάρχει στρατηγική ή απλά «παιγνίδι» να γίνεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:31

Πιερρακάκης από Eurogroup: Να είμαστε προετοιμασμένοι για μια παρατεταμένη περίοδο αστάθειας

22:25

Wall Street: Η παρέμβαση Τραμπ άλλαξε στο φίνις το κλίμα

22:18

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν για τους πολέμους σε Ιράν και Ουκρανία

22:15

Ντομπρόβσκις από Eurogroup: Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέτρα, όπως η αποδέσμευση αποθεμάτων

22:04

Ο Ερντογάν ζητά να τερματιστεί άμεσα ο πόλεμος

21:44

Τραμπ: «Ο πόλεμος με το Ιράν έχει σχεδόν τελειώσει»

21:31

Το Ισραήλ βομβάρδισε αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης

21:26

Απώλειες πάνω από 1% για τον χρυσό

21:02

Δημοσκόπηση Alco: Το κόμμα που βγαίνει κερδισμένο εν μέσω πολέμου

20:57

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - Στο Παρίσι την Τρίτη ο Κυρ. Μητσοτάκης

20:56

Μακρόν: H G7 προσανατολίζεται στην άντληση πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των χωρών

20:44

Τραμπ: Μεγάλο λάθος η επιλογή του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ – Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου

20:30

Axios: Ο Λίβανος ζήτησε από την Ουάσινγκτον να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου

20:23

Πρσεβευτής Ισραήλ στον ΟΗΕ: «Θα στοχοθετήσουμε οποιονδήποτε προωθεί ριζοσπαστικές ιδέες εναντίον του»

20:04

Δένδιας: Η παρουσία Μακρόν υπογραμμίζει την στρατηγική αμυντική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας

19:53

Πλαφόν στην βενζίνη βάζει ο Όρμπαν - Ζητά αναστολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

19:46

Η Ολλανδία στέλνει φρεγάτα στη Μεσόγειο

19:45

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Αισθανόμαστε αυτή τη στιγμή ιδιαίτερη αλληλεγγύη για την Κύπρο

19:35

Σε νέα φάση η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή - Πόσο θα αντέξει το Ιράν;

19:28

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

19:26

Ευρωαγορές: Μάζεψαν τις απώλειες με φόντο το ράλι του πετρελαίου

19:22

Principia: Αποχώρηση του CEO Αριστοτέλη Χαντάβα

19:20

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα κινηθεί γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα

19:20

Ερντογάν: «Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού σε όλα τα πεδία»

18:55

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη από «Κίμων»: «Να ξέρετε πάντα ότι είμαστε εδώ»

18:50

Μιχαηλίδου από EPSCO: Πρωτοβουλίες για μεγαλύτερη ευελιξία στα ευρωπαϊκά εργαλεία στεγαστικής πολιτικής

18:45

Σδούκου: «Αναβαθμισμένος ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας»

18:43

Πούτιν: «Η ενεργειακή κρίση έχει φθάσει - Έτοιμοι να ξανασυνεργαστούμε με Ευρωπαίους αν είναι πρόθυμοι»

18:31

Lufthansa και Air France παρατείνουν την αναστολή των πτήσεών τους προς Μέση Ανατολή

18:27

Η Τεχεράνη απαντά στον Μακρόν για Στενά του Ορμούζ - Τραμπ: «Δεν είμαι ευχαριστημένος με τον νέο ηγέτη του Ιράν»