BACKSTORY

Deal στις ασφάλειες, η Alpha και... μετά τη Mohegan

28-06-2021 | 07:47
Μοιράσου το

Αυτοί οι τραπεζίτες ήταν πάντα συμπαθείς άνθρωποι... Τώρα ένα παραπάνω! Με ξένα κόλυβα κάνουν χρηματοδοτήσεις και αφού τα κόλυβα είναι ξένα και δη κρατικά δυσκολεύονται να τα διανείμουν κι όλας! Παίζει όσο να πεις και το ρόλο της η Ένωσή τους που με το θεσμικό της ρόλο όλα τα κάνει καθ' όπως πρέπει..... Θέλω να δω τι ακριβώς θα πουν στο Υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη. Πώς θα έχουν "τσαχπινέψει" τα στοιχεία και τι μελέτη θα διαθέσουν. Μωρέ Γκόρτσος και πάλι Γκόρτσος!

Από σήμερα ξεκινάει η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank... Δεν υπάρχει αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Ωστόσο κάποιοι από τους μεγαλύτερους  θα διαγκωνιστούν στο τέλος για το ποιος θα πάρει πόσα. Η νέα ταυτότητα των μεγαλομετόχων έχει μια σημασία όσο να ναι. Και μιας και η αύξηση αποτελεί σημαντική επιτυχία του Βασίλη Ψάλτη, σύντομα θα τον δούμε όπως όλα δείχνουν στο Δ.Σ. και στην εκτελεστική επιτροπή του ΣΕΒ.

Τα επόμενα μέτωπα στον χώρο των τραπεζών θα έρθουν από τις εθελούσιες οι οποίες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.  Μιας και μιλάμε για ένταση μαθαίνω ότι θα υπάρξει μια συνάντηση στην Κεφαλαιαγορά με τη διοίκηση της MLS.  Τα πράγματα φαίνεται ότι δυσκόλεψαν. Και για την εισηγμένη και για την Κεφαλαιαγορά. Αλλά είπαμε. Υπάρχει επενδυτής. Από πέρυσι το καλοκαίρι και … καλά Χριστούγεννα.

Το Ελληνικό προχωράει και η ζήτηση για τα σπίτια ξεπερνά τις προσδοκίες. Και η εμπορική αγορά του μια χαρά θα τα πάει! Όμως είναι ένα ερωτηματικό το καζίνο. H Mohegan δεν φαίνεται να έχει τα… δέοντα. Και το έργο από ότι φαίνεται θα προχωρήσει σε πρώτη φάση χωρίς ρουλέτες. Δεν ξέρω αν αυτό θα δημιουργήσει ζητήματα αλλά κάποια λύση θα βρεθεί για εναλλακτική επένδυση. Στην κυβέρνηση πάντως το προσπαθούν ακόμα. Οπότε μην εκπλαγείτε αν πέσουν νέα δεδομένα στο τραπέζι.

Και δεν ομιλώ για αυτά που κυκλοφορούν για καζινάδες της ευρύτερης περιοχής λεκανοπεδίου και περιχώρων. Εκεί δεν προκύπτει αποτέλεσμα. Άλλωστε πρέπει να είναι μια δουλειά που να την ξέρεις για να την κάνεις. Και σε αυτό το βεληνεκές μόνο ξένος διαχειριστής μπορεί να έχει νόημα. Μη νομίζετε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Υπάρχει…

Κλείνω με τον κλάδο των ασφαλιστικών όπου οραματίζομαι χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια πως θα έχουμε και άλλες αλλαγές ιδιοκτησίας το επόμενο διάστημα και μάλιστα σε μεγάλους παίκτες. Κάτι μου ψιθυρίζουν για Groupama και Interamerican. Θα τα ερευνήσω και θα επανέλθω δριμύτερος. 

Α και να μην το ξεχάσω. Ακούω γκρίνια από τον κλάδο γιατί λέει η κυβέρνηση δεν έβαλε τις ασφαλιστικές στο παιχνίδι της επικουρικής ασφάλισης. Εγώ ρωτάω. Αυτές είναι έτοιμες να μπουν στο PEPP το πανευρωπαϊκό συνταξιοδοτικό προϊόν; Εκεί θα δούμε στην πραγματικότητα τι σημαίνει φερεγγυότητα καθώς οι όροι είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.