Αμάνθιο Ορτέγα: Ο μεγιστάνας των Zara στρέφεται στο real estate

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμάνθιο Ορτέγα: Ο μεγιστάνας των Zara στρέφεται στο real estate
Ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος των Zara διατηρεί ήδη ένα σεβαστό χαρτοφυλάκιο ακίνητης περιουσίας σε όλο τον κόσμο, συνολικής αξίας 15,2 δισ. ευρώ.

Την επιτυχημένη του πορεία στην αγορά της παραγωγής και λιανικής πώλησης ρούχων συνεχίζει ο μεγιστάνας των Zara, Αμάνθιο Ορτέγα, όμως φαίνεται πως το real estate είναι ακόμα μία αγορά που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος διαθέτει ήδη ένα σεβαστό χαρτοφυλάκιο ακίνητης περιουσίας σε όλο τον κόσμο, συνολικής αξίας 15,2 δισ. ευρώ, το οποίο τον «στέλνει» στην πρώτη θέση της λίστας των μεγιστάνων της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία.

Όπως αναφέρεται, ο 84χρονος ιδρυτής και ιδιοκτήτης του brand Zara επένδυσε περί τα 2,1 δισ. ευρώ σε real estate, το 2019, μέσω της εταιρείας Pontegadea και των θυγατρικών της.

«Απόβαση» στις ΗΠΑ

Παράλληλα, ο πλουσιότερος άνδρας της Ισπανίας έχει επενδύσει συνολικά 2,6 δισ. ευρώ για την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια, τα οποία περιλαμβάνουν ένα ιστορικό κτήριο στο Μανχάταν και το ψηλότερο κτήριο γραφείων στο Μαϊάμι, ένα κεντρικό ξενοδοχείο στο Σικάγο, ένα κτήριο γραφείων στην Ουάσινγκτον και δύο κτήρια γραφείων στο Σιάτλ.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, μερικοί από τους ενοικιαστές των ακινήτων του είναι εταιρείες - κολοσσοί όπως η Amazon, το Facebook, η Hennes & Mauritz και η Gap.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider