Ακίνητα: Τι φέρνει στο Μαρούσι το «καρέ» Dimand, Eurobank, PwC, Grivalia

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακίνητα: Τι φέρνει στο Μαρούσι το «καρέ» Dimand, Eurobank, PwC, Grivalia
Η γραφειακή ανάπτυξη της Dimand στη Λ. Κηφισίας, με μισθωτή την εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, περνάει στην τράπεζα. Όταν η αγοραπωλησία ολοκληρωθεί το ακίνητο θα διαχειρίζεται η Grivalia Managent.

Ένα σημαντικό όσο και προβεβλημένο (και λόγω θέσης) επενδυτικό ακίνητο, επί της οδού Κηφισίας 65 στο Μαρούσι, με (μελλοντικό) μισθωτή μια γνωστή εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, την PwC, είναι αυτό που περνά στην ιδιοκτησία της Eurobank, έναντι τιμήματος 74,4 εκατ. ευρώ. Πωλητής είναι η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand, η οποία κατασκευάζει στο προαναφερόμενο ακίνητο ένα εμβληματικό υπερσύγχρονο συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 24.940 τ.μ. σε δύο κτηριακούς όγκους. Βάσει του χρονοδιαγράμματος θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στον μισθωτή του το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Όταν η αγοραπωλησία ολοκληρωθεί το ακίνητο θα διαχειρίζεται η Grivalia Management, εταιρεία με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση αξίας 3,1 δισ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται το χαρτοφυλάκιο της Eurobank.

Το deal με την PwC

Η μίσθωση του εν λόγω συγκροτήματος γραφείων στην PwC είχε ανακοινωθεί το περασμένο καλοκαίρι και όπως είχε τονιστεί θα πρόκειται για νέο αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς, με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου ΑΣ.Π.Α. Design. Με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά η επένδυση αναμένονταν να φτάσει στα επίπεδα των 50 – 55 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο ανεγείρεται με βάση τις αρχές της αειφορίας και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο φιλικό, ευέλικτο και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας. Το συγκρότημα στοχεύει σε πιστοποίηση WELL και LEED στη βαθμίδα Gold, σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης του αμερικανικού φορέα USGBC.

Σύμφωνα επίσης με τα στελέχη της PwC το νέο κτήριο που θα στεγάσει τη δραστηριότητα της θα αναβαθμίσει το υβριδικό μοντέλο απασχόλησης που ήδη εφαρμόζει η εταιρεία και θα χαρακτηρίζεται από την ποικιλομορφία των χώρων (αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες, εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι συνεργασίας, χώροι χαλάρωσης κ.ο.κ.).

Προβλέπονται ακόμη ειδικά διαμορφωμένοι, συνεργατικοί χώροι φιλοξενίας για τους πελάτες, τους συνεργάτες και για εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά προγράμματα. Μεταξύ των κτηρίων αναπτύσσεται ακάλυπτος χώρος πρασίνου.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση η Dimand μέσω της θυγατρικής της Arcela Investments Limited, προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου με την Τράπεζα Eurobank, για την πώληση του συνόλου των μετοχών της 100% θυγατρικής κυπριακής εταιρείας Severdor Ltd. Η Severdor αποτελεί τη μοναδική μέτοχο της ελληνικής εταιρείας Insignio Μ.Α.Ε. η οποία είναι ιδιοκτήτρια του οικοπέδου επί της Κηφισίας 65 στο Μαρούσι. Η οριστική πώληση των μετοχών θα λάβει χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του συγκροτήματος γραφείων και την παράδοση αυτού προς χρήση στο μισθωτή του.

Όπως τουλάχιστον είχε γίνει γνωστό πέρυσι το καλοκαίρι σε κοινή παρουσίαση των Dimand και PwC, η συμφωνία μίσθωσης αφορά σε περίοδο 10 + 10 ετών, με το project να ανήκει κατά 100% στην εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, η οποία πάντως, όπως συνηθίζει, κατά την περίοδο κατασκευής αναμένονταν να αναζητήσει αγοραστή για το κτήριο καθώς δεν εισέρχεται σε τομείς εκτός βασικού προσανατολισμού (π.χ. στη μίσθωση ακινήτων). Όπως και έγινε, με την τράπεζα Eurobank. Το project βρίσκεται στο πλέον «δυναμικό» τμήμα της Λ. Κηφισίας, από το ΟΑΚΑ και το εμπορικό κέντρο έως τον ΟΤΕ και τον κόμβο της Αττικής Οδού, κατά συνέπεια, το νέο κτήριο πρέπει να αποτυπώνει «δυναμική και κίνηση», όπως ο οδικός άξονας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Dimand: Κατασκευάζει τα νέα γραφεία της PwC Ελλάδας – Επένδυση 55 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνεται το 2024

Ποιο είναι το «πράσινο» project «OLYMPUS» ύψους 284 εκατ. ευρώ της ΗΡΑΚΛΗΣ – HOLCIM

gazzetta
gazzetta reader insider insider