Αγορά ακινήτου: Η λίστα που θα σε βοηθήσει να επιλέξεις την επόμενή σου κατοικία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγορά ακινήτου: Η λίστα που θα σε βοηθήσει να επιλέξεις την επόμενή σου κατοικία
Ψάχνοντας για την επόμενή σου κατοικία, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα θυμάσαι κάθε λεπτομέρεια που έμαθες, για κάθε ακίνητο που είδες.

Ψάχνοντας για την επόμενή σου κατοικία, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα θυμάσαι κάθε λεπτομέρεια που έμαθες, για κάθε ακίνητο που είδες. Θα προσπαθείς εκ των υστέρων να συγκρίνεις τα ακίνητα μεταξύ τους και θα μπερδεύεις τα χαρακτηριστικά του ενός με του άλλου. Και θα αναστατώνεσαι. ΕΚΤΟΣ... εάν κατά τις επισκέψεις σου στα ακίνητα, κρατάς τη μαγική σου λιστούλα! Μια πρακτική και περιεκτική λίστα, όπου θα σημειώνεις όλες τις λεπτομέρειες, μαζί με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε ακινήτου! Αναρωτιέσαι πού θα τη βρεις; Η ομάδα της Delfi Properties φτιάξει ήδη για σένα και μπορείς να την κατεβάσεις εδώ!

«Κάνε download τη λίστα σου τώρα»

Πότε και πώς πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη λίστα αυτή

Αφότου έχεις κάνει την έρευνά σου online και έχεις μιλήσει με το κτηματομεσίτη σου, θα ξεκινήσεις να επισκέπτεσαι ένα-ένα τα ακίνητα που σε ενδιαφέρουν και που θα σου προτείνει ο κτηματομεσίτης, με βάση τις ανάγκες σου, την οικονομική σου δυνατότητα και την περιοχή που έχεις επιλέξει. Τυπώνεις λοιπόν αυτή τη λίστα πριν από την πρώτη σου επίσκεψη σε κάθε ακίνητο, την παίρνεις μαζί σου και κρατάς σημειώσεις. Αφού ολοκληρώσεις τις πρώτες επισκέψεις, μελετάς τις συμπληρωμένες σου λίστες, ξεχωρίζεις ποια ακίνητα περνούν… στην επόμενη φάση και διευθετείς τη δεύτερη επίσκεψη και την επιθεώρησή τους!

Μέρος Πρώτο: Βασικές πληροφορίες

Ξεκινούμε πάντα με τα βασικά. Σε αυτό το μέρος της λίστας, μπορείς να καταγράψεις λεπτομέρειες όπως τη διεύθυνση του ακινήτου, το εμβαδό, τη χρονιά που κτίστηκε, την τιμή, τον αριθμό υπνοδωματίων κλπ. Ο κτηματομεσίτης με τον οποίο συνεργάζεσαι, θα σου παρέχει αυτές τις πληροφορίες πριν την επίσκεψή σου στο ακίνητο.

Μέρος Δεύτερο: Δωμάτια

Εδώ, όπως μας εξηγεί η ομάδα της Delfi Properties, επιλέγεις στα γρήγορα για κάθε χώρο του ακινήτου, κατά πόσο σου αρέσει πολύ, είναι απλά οκ, ή δεν σου αρέσει καθόλου. Αν, για παράδειγμα, σε ένα ακίνητο σου αρέσει πολύ η κουζίνα, αλλά δεν σου αρέσει καθόλου το κύριο υπνοδωμάτιο, τότε θα πρέπει να ζυγίσεις πόση σημασία έχει για σένα ο κάθε ένας από αυτούς τους δύο χώρους και να αποφασίσεις: Περνά το συγκεκριμένο ακίνητο στην επόμενη φάση ή… μήπως κόβεται;

Μέρος Τρίτο: Ηλεκτρικές συσκευές, θέρμανση και κλιματισμός

Κατά την πρώτη επίσκεψη σε ένα ακίνητο, δεν πάει εύκολα το μυαλό σου στις ηλεκτρικές συσκευές και τους διαθέσιμους τρόπους θέρμανσης και κλιματισμού. Είναι όμως καθοριστικοί παράγοντες στην καθημερινότητά σου και στην άνεση που θα αισθάνεσαι στο δικό σου χώρο. Καταρχάς, είναι το ακίνητο εξοπλισμένο με ηλεκτρικές συσκευές; Περιλαμβάνονται στην τιμή της πώλησης; Και ποιες ακριβώς είναι οι ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν; Επιπλέον, υπάρχουν κλιματιστικά και κεντρική θέρμανση ή κάποιοι άλλοι τρόποι θέρμανσης και κλιματισμού; Όλα αυτά θα καταγράφονται στην πρακτική σου λίστα, εύκολα και γρήγορα!

Μέρος Τέταρτο: Τα απαραίτητα και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά

Ο καθένας από μας έχει υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει η νέα του κατοικία και ορισμένα άλλα που θα ήθελε να διαθέτει, χωρίς να είναι απαραίτητα. Σημείωσε λοιπόν στο τέταρτο μέρος της λίστας σου αυτά τα χαρακτηριστικά πριν την επίσκεψή σου στο ακίνητο, για να καταγράφεις επί τόπου ποια είναι διαθέσιμα και ποια όχι.

Μέρος Πέμπτο: Γενική εντύπωση

Το τελευταίο μέρος της λίστας σου, σύμφωνα με την ομάδα της Delfi Properties, έχει να κάνει με τη γενική εντύπωση που σου άφησε το ακίνητο. Πάρε απλά 2-3 λεπτά φεύγοντας, για να σημειώσεις αν θα μπορούσες να ζήσεις εκεί, τι σου άρεσε πιο πολύ, τι σε προβλημάτισε, τι σηκώνει περισσότερο ψάξιμο κτλ. Έτσι, θα θυμάσαι τις πρώτες σου εντυπώσεις από όλα τα ακίνητα που επισκέφθηκες, για να τις συγκρίνεις όταν έρθει η ώρα!

Έτοιμος/η να ξεκινήσεις την αναζήτηση κατοικίας; Κάνε download τη λίστα σου, τύπωσέ την και έφυγες!

«Κάνε download τη λίστα σου τώρα»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

8 πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από τις αποσκευές σου στα χειμερινά σου ταξίδια

Οι επιδράσεις του πληθωρισμού στην κτηματομεσιτική αγορά

Τα πλεονεκτήματα της αγοράς ενός σπιτιού ή διαμερίσματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider