Τα πλεονεκτήματα της αγοράς ενός σπιτιού ή διαμερίσματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα πλεονεκτήματα της αγοράς ενός σπιτιού ή διαμερίσματος
Έχεις βρεθεί κι εσύ στο αιώνιο δίλημμα ανάμεσα στην ενοικίαση και την αγορά ενός σπιτιού / διαμερίσματος;

Έχεις βρεθεί κι εσύ στο αιώνιο δίλημμα ανάμεσα στην ενοικίαση και την αγορά ενός σπιτιού / διαμερίσματος; Έχεις ακούσει γνώμες και γνώμες, χωρίς όμως εσύ να καταφέρεις να σχηματίσεις τη δική σου άποψη; Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή ανάμεσα στα δύο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους δικούς σου στόχους και την οικονομική σου κατάσταση, καθώς και την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς. Η ομάδα ειδικών της Delfi Properties μας εξηγεί ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αγοράς ενός σπιτιού / διαμερίσματος και σε ποιες περιπτώσεις αξίζει τον κόπο.

Τα βασικά πλεονεκτήματα

• Η αγορά της δικής σου κατοικίας μπορεί να αποδειχθεί η φθηνότερη λύση σε μακροχρόνια βάση. Αν εξασφαλίσεις ένα στεγαστικό δάνειο με καλούς όρους, έχεις περισσότερο έλεγχο στο ποσό που θα χρειάζεσαι κάθε μήνα για τη δόση δανείου, σε σύγκριση με το ποσό που πρέπει να καταβάλλεις για ενοίκιο, αφού οι τιμές των ενοικίων μεταβάλλονται ανάλογα με την εκάστοτε κατάσταση της αγοράς και συνήθως έχουν αυξητική τάση με την πάροδο των χρόνων.

• Η αύξηση της αξίας του ακινήτου μπορεί να σου αποφέρει κέρδος αν αποφασίσεις στο μέλλον να το πουλήσεις. Με άλλα λόγια, αν η αξία του σπιτιού σου αυξηθεί, σημαίνει ότι θα το πουλήσεις σε ψηλότερη τιμή από ότι το αγόρασες, και επομένως εκτός από την αγορά μιας νέας στέγης, θα μπορέσεις να καλύψεις ορισμένα έξοδα που προκύπτουν κατά καιρούς, όπως ιατρικά έξοδα, δίδακτρα, νέο αμάξι, διακοπές κλπ.

• Η αγορά του ακινήτου από μόνη της είναι μία σοφή επένδυση όπως εξηγούν οι ειδικοί της Delfi Properties, αφού στην ουσία σου επιτρέπει να φυλάξεις και να αυξήσεις τα χρήματά σου, με την προϋπόθεση ότι θα αυξηθεί η αξία του ακινήτου με την πάροδο του χρόνου.

• Το σπίτι – ή το διαμέρισμα – είναι ολόδικό σου! Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις κανένα περιορισμό στο πώς θα το διακοσμήσεις, τι υλικά θα χρησιμοποιήσεις, τι αλλαγές θα κάνεις μετά από καιρό κλπ. Με άλλα λόγια, κάνεις ότι γουστάρεις κι αγαπάς!

• Γνωρίζοντας ότι το σπίτι είναι δικό σου και ότι θα διαμένεις για αρκετά χρόνια εκεί, θα αρχίσεις να αισθάνεσαι πιο δεμένος/η με την τοπική κοινότητα. Ίσως να επιδιώξεις για παράδειγμα να γνωρίσεις καλύτερα τους γείτονές σου, να ενταχθείς σε τοπικά σύνολα, ακόμη και να εμπλακείς στη λήψη αποφάσεων σε τοπικά ζητήματα. Όπως και να έχει, το αίσθημα ότι «ανήκεις κάπου» μάλλον θα είναι εντονότερο απ’ ότι θα ήταν αν απλά νοίκιαζες ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα για μερικά χρόνια.

Σε ποιες περιπτώσεις αξίζει τον κόπο

Παρά τα σημαντικά πλεονεκτήματα, η αγορά ενός σπιτιού ή διαμερίσματος δεν είναι για όλους η σοφότερη επιλογή. Για να αποφασίσεις αν είναι η καταλληλότερη κίνηση για σένα, η ομάδα της Delfi Properties σου εισηγείται να κάνεις στον εαυτό σου τις πιο κάτω ερωτήσεις:

• Διαθέτεις το κατάλληλο budget;

Συμφέρει η συγκεκριμένη κίνηση για σένα σε μακροχρόνιο επίπεδο, σε σύγκριση με το ενοίκιο;

• Αισθάνεσαι έτοιμος/η για τη σταθερότητα που σου προσφέρει μια σχετικά μόνιμη κατοικία;

• Σε ενδιαφέρει η αγορά αυτή ως επένδυση για το μέλλον ή και για τα παιδιά σου;

Αν σε όλα αυτά η απάντηση είναι ναι, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της Delfi Properties, να βρεις τις επιλογές που σου κάνουν κλικ και να επικοινωνήσεις με την ομάδα για να δεις από κοντά τα ακίνητα που έχεις επιλέξει!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρώτη Κατοικία: Άτοκα ή χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για νέους

6 υπέροχα πράγματα που μπορείς να κάνεις στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Γιατί αξίζει τον κόπο να επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider