Προετοιμασία για ταξίδι: 10 ιδέες και συμβουλές για να απογειώσεις τις διακοπές σου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προετοιμασία για ταξίδι: 10 ιδέες και συμβουλές για να απογειώσεις τις διακοπές σου
Ετοιμάζεσαι – με πολλή ανυπομονησία – για το επόμενο σου ταξίδι σε ένα από τα πολλά και πανέμορφα νησιά της χώρας μας;

Ετοιμάζεσαι – με πολλή ανυπομονησία – για το επόμενο σου ταξίδι σε ένα από τα πολλά και πανέμορφα νησιά της χώρας μας; Είτε είσαι πανέτοιμος/η για εξερεύνηση και περιπέτεια, είτε αναζητάς την απόλυτη χαλάρωση, το σίγουρο είναι ότι θέλεις να απολαύσεις τις διακοπές σου στο maximum! Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τις top 10 ιδέες και συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς κατάλληλα, να αποφύγεις συχνά λάθη, να εξοικονομήσεις χρήματα και να… απογειώσεις το ταξίδι σου!

1. Κλείσε έγκαιρα τα εισιτήριά σου

Όσο πιο νωρίς αγοράσεις τα εισιτήριά σου, τόσο καλύτερη είναι η τιμή που θα τα βρεις. Πάντα υπάρχουν φυσικά κάποιες προσφορές τελευταίας στιγμής για τους πιο… απρόβλεπτους ταξιδιώτες, ωστόσο η αγορά εισιτηρίων το συντομότερο δυνατό είναι η πιο σίγουρη οδός!

2. Φρέσκαρε τις γνώσεις σου στην ιστορία

Το κάθε νησί μας – όπως και όλη η Ελλάδα – είναι πλούσιο σε ιστορία και πολιτισμό. Ωραία η χαλάρωση στην παραλία, ωραίες οι βόλτες στα γραφικά σοκάκια, αλλά αν είναι η πρώτη σου επίσκεψη στο συγκεκριμένο νησί, καλό είναι να εξερευνήσεις τα ιστορικά και πολιτιστικά του μνημεία. Γι’ αυτό, πριν προγραμματίσεις τις δραστηριότητές σου στο νησί, σου προτείνουμε να… κάνεις την έρευνά σου και να επιλέξεις τα αξιοθέατα που θέλεις να δεις από κοντά.

3. Ανακάλυψε τα μέρη που θέλεις να επισκεφθείς μέσω των social media

Με μια μικρή «έρευνα» στο Instagram, μπορείς να βρεις απίθανα μέρη που θα ήθελες να επισκεφθείς στο νησί που θα ταξιδέψεις. Κάνε τα bookmark για να μην ξεχάσεις κανένα από αυτά όταν θα φτάσεις στον προορισμό σου! Μπορείς ακόμη να ανακαλύψεις μοναδικά μέρη στις διάφορες Ομάδες στο Facebook που αφορούν το νησί, όπου εκτός από τουρίστες, μοιράζονται εμπειρίες και προτάσεις αρκετοί ντόπιοι κάτοικοι.

4. Μην το παρακάνεις με τον προγραμματισμό του ταξιδιού

Σίγουρα δεν θέλεις στο τέλος να τρέχεις να προλάβεις όλες τις δραστηριότητες που έβαλες στο πλάνο σου! Γι’ αυτό, καλό είναι να προγραμματίσεις 2-3 πράγματα για κάθε μέρα, αφήνοντας πάντα αρκετές ώρες κενές, για να τα προλαβαίνεις όλα χωρίς άγχος, να ξεκουράζεσαι αρκετά και να μπορείς να αφιερώσεις χρόνο σε δραστηριότητες που δεν είχες υπόψη αλλά προκύπτουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

5. Κράτα μαζί σου αντίγραφα της ταυτότητάς σου και άλλων σημαντικών εγγράφων

Κατά προτίμηση, κράτα τα αντίγραφα στο κινητό σου, σε ηλεκτρονική μορφή. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τα χρειαστείς. Ακόμα και στην περίπτωση που χάσεις την ταυτότητά σου, ένα αντίγραφο θα σε διευκολύνει κατά την επικοινωνία σου με τις αρμόδιες αρχές.

6. Κάνε τη λίστα σου έγκαιρα

Μια βδομάδα περίπου πριν το ταξίδι, καλό είναι να κάνεις μια λίστα με τα πράγματα που θέλεις να πάρεις μαζί σου – από ρούχα και παπούτσια, μέχρι φορτιστές και διαβατήρια! Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στο να καταγράψεις πράγματα που σίγουρα θα ξεχάσεις αν δεν τα δεις κάπου σημειωμένα.

7. Μην παραφορτώσεις τη βαλίτσα σου

Δεν θα χρειαστείς όσα πράγματα πιστεύεις ότι θα χρειαστείς. Μάλλον θα το έχεις ήδη παρατηρήσει σε προηγούμενα ταξίδια! Πάρε λιγότερα ρούχα από ότι υπολόγιζες αρχικά, για να είσαι μέσα στα πλαίσια όσον αφορά το επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών και για να έχεις και χώρο για… νέες αγορές που ίσως να κάνεις στο ταξίδι σου!

8. Βγάλε φωτογραφίες των αποσκευών σου και του περιεχομένου τους

Αν τύχει να χαθούν οι αποσκευές σου, αυτές οι φωτογραφίες θα σε διευκολύνουν στη διαδικασία ανάκτησής τους.

9. Πάρε μαζί σου έξτρα κάρτα και μετρητά

Μπορεί να συμβεί οτιδήποτε: Η μία κάρτα να μη γίνεται δεκτή από κάποιο μηχανάκι, να χαθεί, να μείνει μέσα στην ATM, ή μπορεί ακόμη να χρειάζεσαι επειγόντως μετρητά και να μη βρίσκεις καθόλου ATM στην περιοχή. Αν λοιπόν είσαι προνοητικός/ή και έχεις μαζί σου μια έξτρα κάρτα και λίγα μετρητά, θα γλυτώσεις από πολλή ταλαιπωρία σε τέτοιες περιπτώσεις, που σίγουρα είναι ανεπιθύμητη οποιαδήποτε στιγμή, πόσο μάλλον στο ταξίδι που θέλεις να απολαύσεις!

10. Κάνε έγκαιρα την κράτησή σου στο ξενοδοχείο της επιλογής σου

Αν δεν την κάνεις, θα σε προλάβει άλλος! Αφού λοιπόν κλείσεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια, 3-6 μήνες νωρίτερα όπως προαναφέραμε, μην το καθυστερήσεις: Κάνε την κράτησή σου, πριν δεις το ξενοδοχείο που έχεις βάλει στο μάτι να είναι πλέον fully booked! Κι αν ακόμη δεν έχεις ανακαλύψει τα υπέροχα, boutique ξενοδοχεία του Oniro Hotels Group, που σου εξασφαλίζουν μια ονειρεμένη διαμονή σε δημοφιλείς προορισμούς, βρες τα εδώ, επίλεξε τον προορισμό και το δωμάτιο που θες και… καλές διακοπές!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider