Πέτσας: Πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας στα κομμωτήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας στα κομμωτήρια
Όσον αφορά στην επιτήρηση των μέτρων, στην αρχή θα γίνονται συστάσεις και μετά θα εφαρμόζονται πρόστιμα.

Με συστάσεις θα ξεκινήσει η επιτήρηση των μέτρων σε κομμωτήρια και άλλες μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος όμως κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται, καθώς «η νέα φάση των μέτρων είναι ασύγκριτα πιο δύσκολη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επισήμανε ότι στόχος είναι η επαναφορά στην κανονικότητα σε φάσεις, ενώ τόνισε πως μετά τις συστάσεις θα εφαρμόζονται πρόστιμα.

Διευκρίνισε δε, ότι τα πρόστιμα σε πρώτη φάση θα αφορούν κυρίως στους καταστηματάρχες, αλλά για τη χρήση μάσκας εκεί όπου είναι υποχρεωτικό, θα υπάρχουν πρόστιμα ύψους 150 ευρώ και για τους πολίτες.

Τι αλλάζει στα κομμωτήρια

  • Πελάτες και εργαζόμενοι φοράνε υποχρεωτικά μάσκα.
  • Τήρηση των αποστάσεων μέσα στο κομμωτήριο, τουλάχιστον ένα μέτρο.
  • Αν το κομμωτήριο είναι μεγάλο θα μπαίνουν μέσα τρία με τέσσερα άτομα και μαζί με τους εργαζόμενους δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα έξι με επτά άτομα. Στα μικρά κομμωτήρια θα μπαίνουν μέχρι δύο πελάτες.
  • Παράθυρα και πόρτες θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά για να δημιουργείται ρεύμα και το κλιματιστικά θα πρέπει να είναι κλειστό.
  • Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα, γι αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει αλλαγή αέρα. Όχι χρήση σεσουάρ.
  • Οι εργαζόμενοι στο κομμωτήριο θα πρέπει να φοράνε γάντια που θα αλλάζουν ανά πελάτη. Δεδομένη είναι η αλλαγή ρόμπας και πετσέτας.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider