Τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό «έβαλε» το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την παρουσία του στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών για τη φιλόδοξη επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο, εργασίες που, όπως τόνισε, βάζουν ένα «τέλος» στα 20 χρόνια αδράνειας.

Σήμερα είναι μια μέρα σημαντική, μια μέρα συμβολική, καθώς «βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό», σημείωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας μπροστά από τις μπουλντόζες της Ιντρακάτ που έχουν αναλάβει τις πρώτες κατεδαφίσεις κτηρίων στο πρώην αεροδρόμιο.

Συνεχίζοντας  ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως ο χώρος του Ελληνικού θα γίνει μία κυψέλη ανάπτυξης, ένα σύγχρονο και οικολογικό έργο. 

«Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα, αλλά τα καταφέραμε. Και εδώ αξίζει να μνημονεύσω τους τρεις υπουργούς μας, κ. κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Χρήστο Σταϊκούρα και Λίνα Μενδώνη, για τη συνεργασία τους τον τελευταίο καιρό», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την τελετή έναρξης:

 

«Ο χώρος του Ελληνικού θα είναι ένας χώρος προσβάσιμος για όλους»

Ο χώρος του Ελληνικού θα είναι ένας χώρος προσβάσιμος για όλους τους κατοίκους της Αττικής, δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως ναι μεν «σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή», ωστόσο το Ελληνικό είναι ένα έργο μακράς πνοής, το οποίο ίσως χρειαστεί και μία δεκαετία για να ολοκληρωθεί. «Ωστόσο το πρώτο βήμα έγινε. Σήμερα τραβάμε γραμμή με το χθες και ξεκινάμε το μέλλον», σημείωσε ακόμη.

Στην πλήρη λειτουργία του, το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε, υπογράμμισε, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης.

Αθανασίου: Κάποια χρόνια πριν το έργο του Ελληνικού έμοιαζε ουτοπικό

«Εξαίρω την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης» δήλωσε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, υποδεχόμενος στο εργοτάξιο τον πρωθυπουργό και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης. 

 

«Κάποια χρόνια πριν το έργο έμοιαζε ουτοπικό», σημείωσε ο κ. Αθανασίου, γνωστοποιώντας πως τους επομένους μήνες θα κατεδαφιστεί το ένα τρίτο των κτηρίων που βρίσκονται εντός του πρώην αεροδρομίου. «Σαν Lamda θα κάνουμε περήφανους τους μετόχους μας», κατέληξε.