Γεωργιάδης: Διαφωνώ με την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Διαφωνώ με την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας (vid)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει πως η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι ζημιογόνα για την οικονομία.

Διευκρινίσεις για όσα είπε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σχετικά με την προστασία της α΄κατοικίας έδωσε με δηλώσεις του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κληθείς να απαντήσει για τη δήλωσή του, πως η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι ζημιογόνα για την οικονομία, διευκρίνισε ότι αναφέρθηκε στην «απόλυτη προστασία» και όχι στην προστασία των πραγματικά αδύναμων.

Εξήγησε ότι είναι αντίθετος με την προστασία της πρώτης κατοικίας όσων έχουν, αλλά αρνούνται να πληρώσουν και ζήτησε από όσους αισθάνονται ότι κινδυνεύει το σπίτι τους, να προχωρήσουν την αίτησή τους στην συγκεκριμένη πλατφόρμα έως τις 30 Απριλίου.

«Για όσους πουν ότι η πλατφόρμα είναι για λίγους, τους απαντώ ότι δεν την έφτιαξε ο Γωεργιάδης, αλλά ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο υπουργός και σημείωσε ότι όσο επιστρέφει η Ελλάδα στην κανονικότητα, τόσο θα γυρίζουμε στις κανονικές οικονομίες.

Από τις 30 Απριλίου δεν θα προστατεύεται καμία α' κατοικία

Το τέλος της απόλυτης προστασίας της α’ κατοικίας στις 30 Απριλίου, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης «για να μην χαλάμε τις καρδιές μας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τέλος, ερωτώμενος σχετικά με τις έντονες αντιδράσεις που αναμένεται να προκύψουν από την άρση της προστασίας της α’ κατοικίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε το «στοχείο της ατομικής ευθύνης» που υπάρχει σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider