Υπέρ της δημοσιονομικής πειθαρχίας σταν τομέα της οικονομίας και της εφαρμογής της απλής αναλογικής στις εκλογές τάχθηκε, κατά τη διάρκεια μίας εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Μπαϊρού.
Ως προς τα οικονομικά ζητήματα, ο Γάλλος πρωθυπουργός ανέφερε ότι στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό θα πρέπει να εξοικονομηθούν περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ. «Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση υπερδανεισμού, κάθε μήνα τα έξοδα του κράτους είναι κατά 10% μεγαλύτερα από τα έσοδα και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί» είπε ο Μπαϊρού.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι το βάρος για να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα θα πρέπει να κατανεμηθεί δίκαια. Ταυτόχρονα έκανε λόγο για αύξηση της έμμεσης φορολογίας στην Γαλλία, μέσω της εφαρμογής ενός κοινωνικού ΦΠΑ.
Τέλος ο Φρανσουά Μπαϊρού τάχθηκε υπέρ της διενέργειας των επόμενων βουλευτικών εκλογών με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής λέγοντας πως είναι το μόνο εκλογικό σύστημα που μπορεί να εγγυηθεί «ότι δεν θα εξαρτόμαστε από τα άκρα».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ