Μοσάντ: Το Ισραήλ μελετά την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση εκεχειρίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μοσάντ: Το Ισραήλ μελετά την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση εκεχειρίας
«Οι διαμεσολαβητές της συμφωνίας για τους ομήρους έδωσαν στη ομάδα διαπραγματευτών ένα περίγραμμα της απάντησης της Χαμάς στη συμφωνία για τους ομήρους. Το Ισραήλ εξετάζει την απάντηση και θα απαντήσει στους μεσολαβητές»

Το Ισραήλ μελετά την απάντηση της Χαμάς σε μια πρόταση που θα μπορούσε να περιλαμβάνει συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων και την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Μοσάντ.

«Οι διαμεσολαβητές της συμφωνίας για τους ομήρους έδωσαν στη ομάδα διαπραγματευτών ένα περίγραμμα της απάντησης της Χαμάς στη συμφωνία για τους ομήρους. Το Ισραήλ εξετάζει την απάντηση και θα απαντήσει στους μεσολαβητές», τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, για λογαριασμό της Μοσάντ.

Διαμεσολαβητές στους οποίους περιλαμβάνεται η Αίγυπτος, το Κατάρ και οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθούν εδώ και μήνες να εξασφαλίσουν μια κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των 120 ομήρων που συνεχίζουν να κρατούνται στη Γάζα, αλλά οι προσπάθειές τους είναι σε νεκρό σημείο. Παράλληλα, πηγή της Χαμάς δήλωσε απόψε ότι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα «αντάλλαξε μερικές ιδέες με τους αδελφούς διαμεσολαβητές» για τον τερματισμό του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Η Χαμάς δήλωσε ότι έστειλε στους διαμεσολαβητές νέες «ιδέες» για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία μαστίζεται από σχεδόν εννέα μήνες σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος. Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι «αξιολογεί σχόλια» της Χαμάς για μια συμφωνία που έχει στόχο την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και ότι θα απαντήσει στους μεσολαβητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζεφ Μπέζος: Πουλά μετοχές της Amazon αξίας 5 δισ. δολαρίων

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Καθυστερήσεις στα δρομολόγια τρένων

Κασσελάκης: «Τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να έχουν συγχωνεύσεις και εξαγορές»

gazzetta
gazzetta reader insider insider