Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ
Μπενιαμίν Νετανιάχου / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
«Το υπουργικό συμβούλιο ήταν στη συμφωνία συνασπισμού με τον Γκαντς, κατόπιν αιτήματός του. Αφού έφυγε ο Γκαντς – δεν χρειάζεται πλέον το υπουργικό συμβούλιο»

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενημέρωσε, πριν λίγο, την κυβέρνηση, ότι διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ, το οποίο είχε δημιουργηθεί εκτάκτως τον Οκτώβριο, μετά την επίθεση της Χαμάς. «Το υπουργικό συμβούλιο ήταν στη συμφωνία συνασπισμού με τον Γκαντς, κατόπιν αιτήματός του. Αφού έφυγε ο Γκαντς – δεν χρειάζεται πλέον το υπουργικό συμβούλιο», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζετε ότι ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ ανακοίνωσε την παραίτησή του την προηγούμενη Κυριακή (09/06), αποσύροντας την μοναδική κεντρώα δύναμη από τον ακροδεξιό συνασπισμό της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, δεν θα σχηματιστεί νέο υπουργικό συμβούλιο από τους ηγέτες των κομμάτων του συνασπισμού.

Πλέον ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα μεταβιβάζει ορισμένα από τα θέματα στο υπουργικό συμβούλιο πολιτικής ασφάλειας για συζήτηση, ενώ θα συνεχίσει να λαμβάνει τις ευαίσθητες αποφάσεις μέσω ενός μικρότερου συμβουλευτικού σχήματος. Την Κυριακή (16/06), ο Νετανιάχου είπε ότι «για να επιτευχθεί ο στόχος της εξάλειψης της Χαμάς, έλαβε αποφάσεις που δεν ήταν πάντα αποδεκτές από το στρατιωτικό κλιμάκιο» μιλώντας στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Έχουμε μια χώρα με στρατό και όχι έναν στρατό με μια χώρα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Jefferies: Λεπέν όπως Μελόνι; - Τι δείχνει το παράδειγμα της Ιταλίας - Ακραίο το sell off στις γαλλικές τράπεζες

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) - Μαθητεία σε 37 ειδικότητες

Σταϊκούρας: Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider