Μητσοτάκης: Στόχος η δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Στόχος η δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας
Τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας, έθεσε ως στόχο ο πρωθυπουργός - «Mέρος της πολιτικής μας οι μεταρρυθμίσεις».

Τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας, έθεσε ως στόχο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση της ΝΔ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) με τίτλο «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη». «Συνδυάσαμε ένα σχέδιο ανάπτυξης με παράλληλο σχέδιο μεταρρυθμίσεων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε: «Τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν μας τις επέβαλαν αλλά ήταν μέρος της πολιτικής και ρους προγράμματός μας».

«Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αξιοποιούνται μόνο από λίγες μεγάλες εταιρείες, αλλά παρουσιάζονται οφέλη για όλη την κοινωνία, όπως για παράδειγμα μέσω της αναβάθμισης των υποδομών στον τομέα της Υγείας» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ακόμη ότι «τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αντιστοιχούν σε περίπου 18% του ελληνικού ΑΕΠ, τα οποία κατευθύνονται σε πολλούς τομείς της oικονομίας». «Πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ των προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης και των δικών μας προτεραιοτήτων» έσπευσε να συμπληρώσει, ενώ στάθηκε, δε, στην ευελιξία από την πλευρά της ΕΕ για ανακατεύθυνση πόρων μετά τις πλημμύρες.

Βέμπερ: Εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς

Στο επικριτικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στα θέματα του Κράτους Δικαίου. Αρμόδια για αυτά τα ζητήματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επισημάνει την πρόοδο».

«Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να απέχει πλέον το ΕΛΚ από τέτοια ψηφίσματα. Έχει παραγίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα» δήλωσε ακόμα ο πρόεδρος του ΕΛΚ σε συνομιλία με δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τίτλο «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη».

«Εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς. Για παράδειγμα, την αγρανάπαυση. Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα. Δε μπορούμε αυτήν τη στιγμή να ανοίξουμε το "κουτί (των παροχών)» δήλωσε ακόμα ο Μάνφρεντ Βέμπερ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται έπειτα από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σε συνεργασία με τη γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Μαρία Συρεγγέλα και τον γραμματέα διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ και βουλευτή Σερρών, Τάσο Χατζηβασιλείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο αναδείχθηκε σε ευχάριστη έκπληξη για την Ευρώπη

Κοντογεώργης: Αυστηρές οι προϋποθέσεις εισαγωγής στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Μαρινάκης: Η πόρτα του Πρωθυπουργού είναι ανοιχτή για ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες

gazzetta
gazzetta reader insider insider