Μίνι ανασχηματισμός στην κυβέρνηση - Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μίνι ανασχηματισμός στην κυβέρνηση - Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Μ. Χρυσοχοΐδης
Όλες οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Αλλαγές στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Παιδείας, Υγείας και στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ. Πού μετακινείται ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο νέος ρόλος για τον Παύλο Μαρινάκη. Τα δύο νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση.

Τελευταία ενημέρωση 19:01

Tις αποφάσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Με την κυβέρνηση να θέλει να δείξει πως εστιάζει ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλειας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στο επίκεντρο των αλλαγών, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αναλαμβάνει για πέμπτη φορά υπουργός, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Οικονόμου. Το όνομα του έχει συνδεθεί με την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, του ΕΛΑ και του Επαναστατικού Αγώνα. Υφυπουργός αναλαμβάνει ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, πρωτοεμφανιζόμενο πρόσωπο στην κυβέρνηση, στη θέση του Κώστα Κατσαφάδου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας, στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θέση στην οποία είχε οριστεί και το 2013 επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά.

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στη θέση του Άδ. Γεωργιάδη αναλαμβάνει η Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μέχρι σήμερα διατελούσε Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Στην θέση της ως νέα Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αναλαμβάνει η Ιωάννα Λυτρίβη, επίσης για πρώτη φορά σε κυβερνητικό πόστο.

Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Παύλος Μαρινάκης.

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

Σχολιάζοντας τα σενάρια μίνι ανασχηματισμού που κυκλοφορούσαν από νωρίς, κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως πρόκειται «για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα».

Ποια είναι τα δύο νέα πρόσωπα

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος που ανέλαβε για πρώτη φορά θέση υφυπουργού, είναι δικηγόρος και βουλευτής Ηλείας. Έχει ολοκληρώσει τις νομικές σπουδές στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην συνέχεια προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Essex στη Μεγάλη Βρετανία.

Το δεύτερο καινούριο πρόσωπο στην κυβέρνηση, η Ιωάννα Λυτρίβη, είναι πολιτικός επιστήμονας με διδακτορικό δίπλωμα στις πολιτικές δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, από όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα.

Δείτε τις ανακοινώσεις

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider