Άδωνις Γεωργιάδης: Ήταν πολύ καλός δήμαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άδωνις Γεωργιάδης: Ήταν πολύ καλός δήμαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε σήμερα τον Κώστα Μπακογιάννη και το έργο του, ενώ σχολίασε τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και την ανεκπλήρωτη προφητεία της κυβέρνησης για παντοδυναμία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε σήμερα τον Κώστα Μπακογιάννη και το έργο του, ενώ σχολίασε τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και την ανεκπλήρωτη προφητεία της κυβέρνησης για παντοδυναμία.

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καταλόγισε στον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων την ευθύνη για την αποτυχία του Μεγάλου Περιπάτου, τονίζοντας βέβαια πως ο κ. Μπακογιάννης συνιστά βαριά απώλεια για τι Νέα Δημοκρατία:

«Πόνεσε πολύ η απώλεια του Κώστα Μπακογιάννη, και προσωπικά με στεναχώρησε πάρα πολύ» δήλωσε, ενώ εκτιμώντας τον λόγο της ήττας του πρόσθεσε: «Είχε δεχτεί τη φθορά του Μεγάλου Περιπάτου, που ήταν πραγματικό του λάθος. Το είχε ισορροπήσει όμως, και θα το πως σήμερα που έχει πλέον χάσει. Ο κύριος Μπακογιάννης ήταν ένας πάρα πολύ καλός δήμαρχος».

Το έργο του στην Αθήνα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεκτάθηκε για το έργο του Κώστα Μπακογιάννη λέγοντας: «Η Αθήνα σήμερα είναι πολύ καλύτερη απ'ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Πλατείες έφτιαξε, φώτα έβαλε, καλλώπισε την πόλη, σταμάτησε καταλήψεις, μπήκε τάξη στα Εξάρχεια. Τη διπλή ανάπλαση την προχωρήσαμε μαζί».

Μετά τον θετικό απολογισμό ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ξανά στο σφάλμα του Περιπάτου: «Τον έβλαψε η Πανεπιστημίου και ο Μεγάλος Περίπατος που ήταν έργο-βιτρίνα. Το έβλεπε ο κόσμος κάθε μέρα και έμεινε με το "perception" αυτό. Το αντιμετώπισε με όλη την άλλη του δουλειά, αλλά πιστεύω τον έβλαψε και η μεγάλη διαφορά του πρώτου γύρου».

«Ένα κομμάτι της μεγάλης αποχής είχε χαρακτηριστικά όχι τόσο πολιτικά. Σίγουρα η αποχή έβλαψε περισσότερο τον Μπακογιάννη, γιατί θεωρούταν φαβορί», πρόσθεσε στην εκτίμηση των αιτίων της ήττας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως συγκινήθηκε και από την μετεκλογική δήλωση του πρώην δημάρχου: «Η δήλωση που έκανε ο κύριος Μπακογιάννης πρέπει να διδάσκεται. Είναι φανταστική δήλωση, πολύ αξιοπρεπής ενός ηττηθέντος. Θα το ξαναπώ πως ήταν ένας πολύ καλός δήμαρχος Αθηναίων».

«Όταν κατεβαίνεις σε μάχη, δεν λες "θα χάσω"»

Σχολιάζοντας τη διάψευση των προβλέψεων της Νέας Δημοκρατίας για ολοκληρωτική κατάληψη των εκλογικών περιφερειών, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Έχετε κερδίσει, κύριοι στη Νέα Δημοκρατία, δύο εθνικές εκλογές, έχετε κερδίσει τις δημοτικές εκλογές, ε χάστε και κάτι».

Όταν ρωτήθηκε τι πήγε λάθος στις προεκλογικές προβλέψεις, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Όταν κατεβαίνεις σε μάχη πας για το άπαν, δεν λες "θα χάσω". Αυτά είναι επικοινωνιακά, δεν δίνω σημασία σε αυτά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κουρέτας: Δεν υπάρχουν κόμματα υπάρχει μόνο μία Θεσσαλία τίποτα άλλο

Γεωργιάδης: Γενναίος ο τρόπος που αντιμετώπισε την ήττα ο Κώστας Μπακογιάννης - Τον έβλαψε ο Μεγάλος Περίπατος

Μπακογιάννης: Φεύγω με το κεφάλι ψηλά

gazzetta
gazzetta reader insider insider