Ντένκοφ: Η Βουλγαρία δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο επίθεσης από τη Ρωσία, καθώς είναι μέλος του ΝΑΤΟ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντένκοφ: Η Βουλγαρία δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο επίθεσης από τη Ρωσία, καθώς είναι μέλος του ΝΑΤΟ
Πηγή: Getty Images
Η Βουλγαρία δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο επίθεσης από τη Ρωσία, καθώς είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ, απαντώντας σε δήλωση του αντιπρόεδρου της ρωσικής Κρατικής Δούμας.

Η Βουλγαρία δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο επίθεσης από τη Ρωσία, καθώς είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ, απαντώντας σε δήλωση του αντιπρόεδρου της ρωσικής Κρατικής Δούμας.

Την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Δούμας, Πιότρ Τολστόι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia-24 ανέφερε τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ως ενδεχόμενους στόχους μελλοντικού ρωσικού επεκτατισμού, αλλά, όπως είπε, για να φτάσει σε αυτές, η Ρωσία πρέπει πρώτα «να τελειώσει με την Ουκρανία». «Στη Βουλγαρία, δικοί μας (Ρώσοι) πολίτες έχουν υπό τον έλεγχό τους τις παράκτιες περιοχές», τόνισε.

«Ο λαός δεν πρέπει να φοβάται. Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει όντως κίνδυνο επειδή είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ντένκοφ σε δημοσιογράφους στη Σόφια κατά την επιστροφή του από την Αθήνα, όπου είχε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πιοτρ Τολστόι προκαλεί τη Βουλγαρία. Θα αγνοούσαμε πιθανώς αυτές τις προκλήσεις αν δεν ήταν βουλευτής. Ενεργεί στο πλαίσιο της θεσμικής εκπροσώπησης και ξεπερνά τα όρια κάνοντας αυτές τις δηλώσεις, που είναι απαράδεκτες. Θα έρθω σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών. Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί ένα σαφές μήνυμα ότι αυτές οι δηλώσεις είναι απαράδεκτες. Η (Ρωσίδα) πρέσβειρα (στη Σόφια Ελεονόρα) Μιτροφάνοβα πρέπει να πάρει το μήνυμα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να χαρακτηριστεί persona non grata λόγω μιας τέτοιας δήλωσης. Εξάλλου, δεν είναι δική της δήλωση», ανέφερε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Σε δημοσίευσή της, η μη κυβερνητική οργάνωση Atlantic Council of Bulgaria απαρίθμησε έξι βήματα για την προστασία της Βουλγαρίας από τη ρωσική «υβριδική επιθετικότητα», συμπεριλαμβανομένης της κήρυξης της Μιτροφάνοβα persona non grata.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε παράλληλα ότι υπάρχει δυνατότητα να αυξηθεί ουσιαστικά η χωρητικότητα για τη διαμετακόμιση ουκρανικών σιτηρών μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου της Βουλγαρίας και αυτό το ζήτημα βρισκόταν στην ατζέντα στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider