Σύνοδος NATO: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας πριν τον Ερντογάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύνοδος NATO: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας πριν τον Ερντογάν
Με τον πρωθυπουργό της Βορείου Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβάτσεφκι (Dimitar Kovachevski), συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τον πρωθυπουργό της Βορείου Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβάτσεφκι (Dimitar Kovachevski), συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ενημερώνουν κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, ενώ προέβησαν σε επισκόπηση των διμερών σχέσεων και επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για την εμβάθυνσή τους.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, σχεδόν 16 μήνες από το «ραντεβού» κορυφής της Κωνσταντινούπολης.

Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στο ορόσημο της Τετάρτης, με θετική ατζέντα και βλέποντας ευκαιρία, προκειμένου να ανοίξει ένα παράθυρο επανεκκίνησης στις σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα, με ξεκάθαρες, ωστόσο, τις κόκκινες γραμμές όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στο «τραπέζι» της συνάντησης και δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του, Άννα Μαρία Μπούρα. Αντίστοιχα, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν και ο επικεφαλής σύμβουλός του, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Στο Βίλνιους θα υπάρχουν και ξεχωριστές συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών.

Πέραν του τετ α τετ με τον πρόεδρο Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν και τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς θέτοντας επί τάπητος θέματα ευρωπαϊκής και διμερούς ατζέντας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Προσοχή στις εντάσεις στα Δυτ. Βαλκάνια - Πρόκληση το Μεταναστευτικό

Μητσοτάκης: Θέμα κράτους δικαίου η κράτηση του Φρέντη Μπελέρη - Κατ' ιδίαν συνάντηση με Ράμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider