Μαρινάκης: Η συζήτηση για Λοβέρδο δεν μας αφορά, δεν έχει σχέση με εμάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης: Η συζήτηση για Λοβέρδο δεν μας αφορά, δεν έχει σχέση με εμάς
Σε ερώτηση για το κατά πόσον η Νέα Δημοκρατία συζητά με τον αποχωρήσαντα από το ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως «αυτή η συζήτηση δεν μας αφορά, δεν έχει καμία σχέση με εμάς».

«Η κυβέρνηση σέβεται πλήρως το σύνολο των δικαιωμάτων των πολιτών, οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ισχύουν στο ακέραιο, σε ό,τι αφορά στον χρόνο εκδήλωσης των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών θα ενημερωθείτε από τους αρμοδίους την κατάλληλη στιγμή» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Σε ερώτηση για το κατά πόσον η Νέα Δημοκρατία συζητά με τον αποχωρήσαντα από το ΠΑΣΟΚ, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως «αυτή η συζήτηση δεν μας αφορά, δεν έχει καμία σχέση με εμάς».

Διεμήνυσε, πάντως, προς την ηγεσία της Αλβανίας πως η συνέχιση της κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη, δεν επιβεβαιώνει πως τα Τίρανα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό πλαίσιο και επανέλαβε το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες ότι η διευθέτηση ή μη του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελεί για την Ελλάδα κριτήριο για την αξιολόγηση της ενταξιακής προοπτικής της Αλβανίας.

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση του ΣτΕ για τα διευθυντικά στελέχη του e-ΕΦΚΑ, ο κ. Μαρινάκης επέμεινε πως το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε συνταγματικό το νόμο, σημείωσε πως θα εκδοθεί νέα κανονιστική πράξη για τα κριτήρια επιλογής των διευθυντικών στελεχών και υπογράμμισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης παραμένει η έκδοση των συντάξεων σε 60 ημέρες, «δεν κάνουμε βήμα πίσω πάντα σεβόμενοι τις συστάσεις του ΣτΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ για Λοβέρδο: «Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές»

Γεωργιάδης για απόφαση ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για ΕΦΚΑ - Θα θεραπευτεί η κανονιστική πράξη

Μαρινάκης για προγραμματικές δηλώσεις: Έναρξη περιόδου σκληρής δουλειάς – Τι είπε για την ΠΝΠ

gazzetta
gazzetta reader insider insider