«Όχι» Ερντογάν για ένταξη της Σουηδίας στο NATO στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Όχι» Ερντογάν για ένταξη της Σουηδίας στο NATO στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου
Η Σουηδία δεν έχει σημειώσει πρόοδο σχετικά με τις δεσμεύσεις που έδωσε στην Άγκυρα για τους υποστηρικτές του PKK, σύμφωνα με την Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως η χώρα του θα ταχθεί κατά της ένταξης της Σουηδίας στο NATO, στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Βίλνιους της Λιθουανίας τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το Middle East Eye, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Σουηδία δεν έχει σημειώσει πρόοδο σχετικά με τις δεσμεύσεις που έδωσε στην Άγκυρα για τους υποστηρικτές του PKK, το οποίο η Τουρκία χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν είπε πως «τρομοκράτες» διαδήλωναν στους δρόμους της Στοκχόλμης, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προσπαθούσε να τον πείσει να αποδεχθεί την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στη Συμμαχία.

«Ενώ ο Στόλτενμπεργκ μας εξέφραζε αυτές τις απόψεις, δυστυχώς, εκείνη την ώρα, οι τρομοκράτες διαδήλωναν και πάλι στους δρόμους της Σουηδίας. Τώρα, δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτό το έργο θετικά μέσα σε αυτό το τραπέζι» τόνισε ο Ερντογάν

Υπενθυμίζεται πως υποστηρικτές του PKK ανέμιζαν σημαίες και διαδήλωναν κατά της Τουρκίας νωρίτερα αυτό το μήνα, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας.

Η παρουσία ατόμων που συνδέονται με το PKK στη Σουηδία αποτέλεσε σημαντικό εμπόδιο για τις προσπάθειες της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider