Εκλογές 2023: Συμφωνία για debate των 5 πολιτικών αρχηγών - Η πιθανή ημερομηνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές 2023: Συμφωνία για debate των 5 πολιτικών αρχηγών - Η πιθανή ημερομηνία
Η «τηλεμαχία» θα γίνει ανάμεσα στους πέντε πολιτικούς αρχηγούς στις 15 Ιουνίου 2023 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

«Λευκός καπνός» βγήκε από τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής αφού αποφασίστηκε η διεξαγωγή debate ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Η «τηλεμαχία» θα γίνει ανάμεσα στους πέντε πολιτικούς αρχηγούς στις 15 Ιουνίου 2023 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr.

Διαφορετικές είναι οι προτάσεις των κομμάτων για το πώς θα γίνει η συζήτηση με την ΝΔ να προτείνει 6+1 θεματικές και διεξαγωγή ελεύθερης ερώτησης (αντί για την θεματική της Κλιματικής Αλλαγής) και ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει 7+1 θεματικές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ωστόσο γενικά θετικό κλίμα για διεξαγωγή ελεύθερης ερώτησης, ενώ υπέρ του ενδεχομένου αυτού τάσσεται και το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ προέβαλλε κάποιες ενστάσεις σε ό,τι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής του debate καθώς έχει προγραμματισμένη συγκέντρωση και αντιπρότεινε ως ημερομηνία την 18η Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε νωρίτερα την Τρίτη να διεξαχθούν δύο debate, «ένα μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών, όπως ζητούν και τα άλλα κόμματα, και ένα debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων, όπως είχε δεσμευθεί δημόσια ότι θα γίνει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Μπροστά μας οι καλύτερες μέρες για την οικονομία - Η Ελλάδα να αλλάξει επιτέλους «πίστα»

Τσίπρας: Είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ, να δώσουμε τη μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο

Ανδρουλάκης: «Δεν υπερασπίζομαι τα συμφέροντα 3.000 οικογενειών, όπως ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θέλω ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider