Πενθήμερη επίσκεψη Λούλα στην Πορτογαλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πενθήμερη επίσκεψη Λούλα στην Πορτογαλία
Ο Λούλα προκάλεσε τον θυμό πολλών στη Δύση όταν είπε ότι η Ουκρανία ευθύνεται, και εκείνη, για τη σύγκρουση.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να βελτιώσει τις σχέσεις του με ξένες χώρες και την εικόνα της Βραζιλίας στο εξωτερικό, ο Λούλα έφθασε χθες, Παρασκευή, στην Πορτογαλία για πενθήμερη επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται εν μέσω πολεμικής που έχει ξεσπάσει σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του Βραζιλιάνου προέδρου για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Λούλα προκάλεσε τον θυμό πολλών στη Δύση όταν είπε ότι η Ουκρανία ευθύνεται, και εκείνη, για τη σύγκρουση.

Οργισμένη για τα σχόλια του Λούλα σχετικά με τον πόλεμο, η ουκρανική κοινότητα της Πορτογαλίας πραγματοποίησε μάλιστα χθες, Παρασκευή, διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της Βραζιλίας.

Δύο Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι είπαν στο Reuters πως ο Λούλα δεν πρόκειται στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πορτογαλία να ασκήσει κριτική στον ρόλο της Δύσης αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη του Λούλα, ο οποίος συνοδεύεται και από άλλους Βραζιλιάνους κυβερνητικούς αξιωματούχους, «συνεχίζει την ατζέντα της ενίσχυσης των διπλωματικών σχέσεων της Βραζιλίας με τους κύριους εταίρους της», αναφέρει η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζ. Μπολσονάρου, δεν είχε επισκεφθεί την Πορτογαλία στη διάρκεια των πέντε ετών που παρέμεινε στην εξουσία.

Στην Πορτογαλία ζουν περίπου 300.000 Βραζιλιάνοι και η ηγεσία της Βραζιλίας θα υπογράψει στη διάρκεια της εκεί επίσκεψης συμφωνίες σχετικές με την τεχνολογία, την ενεργειακή μετάβαση, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στουρνάρας (ΤτΕ): Η επενδυτική βαθμίδα θα κριθεί από τις προγραμματικές δηλώσεις της επόμενης κυβέρνησης

«Ο ρυπαίνων πληρώνει» και στη ναυτιλία αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Επαναφέρει το «ΕΑΝ» ο Κανελλόπουλος ενόψει του «μπλόκου» στο κόμμα Κασιδιάρη

gazzetta
gazzetta reader insider insider