Τουρισμός: Ο Κικίλιας ζητά από τους εργοδότες ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρισμός: Ο Κικίλιας ζητά από τους εργοδότες ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας
Βασίλης Κικίλιας
Ο υπουργός μίλησε στις «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό», που διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Μήνυμα στις τουριστικές επιχειρήσεις για ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στον κλάδο έστειλε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας το Σάββατο στις «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό», που διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι για το 2022, ο τουρισμός συνεισέφερε το μεγαλύτερο τμήμα του ΑΕΠ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε ότι, για το 2022, σε μία χρονιά πολύ δύσκολη και πολλαπλών κρίσεων, ο τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της χώρας, συνεισέφερε το μεγαλύτερο τμήμα του ΑΕΠ και προσέφερε ποιοτικές θέσεις εργασίας και εισόδημα σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της οικονομίας: «στον πρωτογενή τομέα, στον εμπορικό κόσμο, στον ξενοδοχειακό κλάδο, στην κατασκευή και στο real estate».

Αναφερόμενος στις «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ, ο κ. Κικίλιας σχολίασε ότι είναι μία σημαντική ευκαιρία οι επιχειρήσεις να βρουν το κατάλληλο προσωπικό για τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα καλύτερο και πιο σημαντικό από το να επιβραβεύουμε τους πρεσβευτές του κλάδου αυτού που είναι οι εργαζόμενοι

. Για μία ακόμη φορά, θα ζητήσω από τους εργοδότες ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, για να μπορούμε να έχουμε παραπάνω εργαζόμενους ευχαριστημένους και αυτοί να είναι οι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό, γιατί οι τουρίστες είναι αυτοί οι οποίοι επιστρέφουν στις χώρες τους και διαφημίζουν την Ελλάδα, το προϊόν μας, τις ομορφιές της, τον πρωτογενή τομέα και τα προϊόντα της ελληνικής γης. Για τον λόγο αυτό, μας επισκέπτονται ξανά και ξανά και το brand Ελλάδα είναι ένα από τα κορυφαία στον κόσμο».

Οι παρεμβάσεις Χατζηδάκη και Πρωτοψάλτη

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό», ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Για εμάς, η καταπολέμηση της ανεργίας δεν είναι θεωρία, είναι καθημερινή προσπάθεια».

Όπως είπε, αυτό αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία, καθώς η ανεργία από 17,5% που ήταν το 2019, μειώθηκε σήμερα στο 10,8%.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχεδιάζει συνεχώς δράσεις. Μία από αυτές τις δράσεις είναι οι «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ. Μέχρι στιγμής, όπως σημείωσε, έχουν πραγματοποιηθεί 17, ενώ, σήμερα, διοργανώνεται μία θεματική «Ημέρα Καριέρας» για τον τουρισμό, η οποία θα έχει διήμερη διάρκεια και στην οποία συμμετέχουν 120 επιχειρήσεις, με περισσότερες από 7.000 θέσεις εργασίας.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι, μετά τις επιτυχημένες «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ, που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα έως σήμερα, αυτό το Σαββατοκύριακο, η ΔΥΠΑ διοργανώνει, για πρώτη φορά, τις «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό». Όπως είπε, είναι η πρώτη εκδήλωση η οποία δίνει έμφαση σε έναν τομέα της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, στόχος είναι να ενισχυθεί η σύζευξη προσφοράς και ζήτησης, μέσω του διαμεσολαβητικού ρόλου της ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας και να συνεισφέρει, με τον τρόπο αυτό, στην άμβλυνση του προβλήματος έλλειψης προσωπικού που παρουσιάζεται και εφέτος σε αυτόν τον τομέα.

«Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, θα αναδείξουμε και άλλες δράσεις της ΔΥΠΑ, όπως είναι οι επτά Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο» προσέθεσε ο κ. Πρωτοψάλτης και επεσήμανε ότι η ΔΥΠΑ επενδύει «στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση και σε εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό και τους συμπολίτες μας που αναζητούν εργασία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπ. Εργασίας: 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Σταϊκούρας: Ισχυρότερη ανάπτυξη φέτος, κατά 2,3% - «Παράθυρο» για εμπροσθοβαρή επαναφορά 3ετιών το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider