Τέμπη: Αυτοί είναι οι Μεταβατικοί Πρόεδροι – Διευθύνοντες Σύμβουλοι σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέμπη: Αυτοί είναι οι Μεταβατικοί Πρόεδροι – Διευθύνοντες Σύμβουλοι σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ
Οι ανωτέρω αναλαμβάνουν μεταβατικά τις θέσεις αυτές έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών.

Ανακοίνωση για τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα πόστα των μεταβατικών προέδρων - διευθύνοντων συμβούλων σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα:

  • Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο κύριος Παναγιώτης Τερεζάκης, συγκοινωνιολόγος, σήμερα τεχνικός σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ.
  • Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο κύριος Χρήστος Παληός, πολιτικός μηχανικός, σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ.

«Οι ανωτέρω αναλαμβάνουν μεταβατικά τις θέσεις αυτές έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών. Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευτεί προς τούτο δημόσια διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας των Εφετών Λάρισας, ορίστηκαν δύο εφέτες για να αναλάβουν τις ανακρίσεις για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών.

Πρόκειται για τον Σωτήρη Μπακαϊνη ως τακτικό εφέτη ανακριτή με αναπληρώτρια την Σοφία Λυμπεριάδου σύμφωνα με την ΕΡΤ. Μόλις καθαρογραφεί η απόφαση αναλαμβάνουν στο εξής την ανακριτική έρευνα.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η Ολομέλεια όρισε δύο εφέτες ανακριτές, έναν τακτικό και τον αναπληρωματικό του, ώστε να υπάρξει ταχύτητα στην υπόθεση της ανάκρισης. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο λόγω της πολυπλοκότητας της έρευνας, αλλά και επειδή η υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους.

Παράλληλα, η τρίτη ανακρίτρια Λάρισας συνεχίζει το έργο της και αναμένεται και άλλα πρόσωπα να περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατηγορούμενοι κατέστησαν, μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος τους, ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες του Σταθμαρχείου Λάρισας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυρ. Μητσοτάκης σε ΠτΔ για Τέμπη: Όλα θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και μέγιστη ταχύτητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη

Συνάντηση Τσίπρα με εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο για την τραγωδία στα Τέμπη

Τραγωδία στα Τέμπη: Σήμερα ανακοινώνονται οι αποζημιώσεις για τα θύματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider