Λοβέρδος σε Παππά: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λοβέρδος σε Παππά: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
«Η σημερινή του δήλωση αποτυπώνει αυτό που λέει πολύ εύστοχα ο λαός μας "όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια"».

Μετά την σημερινή δήλωση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ότι η δίωξή του είναι «πολιτική» και η υπόθεση για την οποία δικάζεται είναι «πολιτική», ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των συνηγόρων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, σε δήλωσή του αναφέρει:

«Στην αγόρευσή μου θα εξηγήσω με λεπτομέρειες για το πόσο προσπάθησα από το 2020 να κλείσει αυτή υπόθεση με συμβιβασμό ανάμεσα στον πελάτη μου κ. Χ. Καλογρίτσα και τη γνωστή εταιρεία που κατέστη τελικά αντίδικός του. Προσπάθησα δηλαδή να μην οδηγηθεί η όλη υπόθεση στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και στη συνέχεια στην Επιτροπή Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής και κατά συνέπεια στο Ειδικό Δικαστήριο. 'Αλλοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτή τη διαδρομή και θα αναφερθώ στην αγόρευση μου. Σε ότι με αφορά απέφυγα να μιλήσω τόσο στη Βουλή όσο και τα στα ΜΜΕ για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Και το έκανα με μεγάλη προσοχή και προσήλωση. Δεν συμμετείχα ούτε καν στις συνεδριάσεις της ΚΟ του Κόμματός μου που έγιναν σχετικά με αυτή την υπόθεση. Και αυτό διότι δεν θέλω να εκμεταλλεύομαι τη μία μου ιδιότητα υπέρ της άλλης. Την δικηγορική εν προκειμένω υπέρ της πολιτικής, αλλά και το αντίθετο. Από την πρώτη στιγμή, όμως, ο πρώην υπουργός και νυν κατηγορούμενος Ν. Παππάς χρησιμοποιεί το όνομά μου για να δηλώνει εμμέσως ότι το θέμα του είναι πολιτικό και όχι ποινικό. Η σημερινή του δήλωση, που αποτελεί και μια εξ αποστάσεως απολογία, δεν είναι αρκετή για να παραμερίσει τις ποινικές του ευθύνες, για τις οποίες ωστόσο μόνο αρμόδιο να αποφασίσει είναι το παρόν Ειδικό Δικαστήριο. Η σημερινή του δήλωση αποτυπώνει αυτό που λέει πολύ εύστοχα ο λαός μας "όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια"».

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, που δικάζεται για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο κ. Παππάς προέβη σε δήλωση στην οποία χαρακτηρίζει «πολιτική» την υπόθεση.

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς που δικάζεται για παράβαση καθήκοντος, μεταξύ άλλων, στη δήλωση του αναφέρει ότι «θέση μου για την παρούσα υπόθεση είναι από την αρχή της ξεκάθαρη. Είναι μία υπόθεση πολιτική και την αντιμετωπίζω πολιτικά». «Άμα τη γενέσει της κατέστη πασίδηλο ότι η παρούσα υπόθεση ήταν και είναι μία προσπάθεια των πολιτικών μου αντιπάλων να πλήξουν εμένα προσωπικά καθώς και το κόμμα στο οποίο ανήκω. Η θέση μου αυτή έχει εμφατικά επιβεβαιωθεί» σημείωσε και προσέθεσε:

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

«Κατηγορήθηκα από τους πολιτικούς μου αντιπάλους μέχρι και για δωροληψία σε ένα διαγωνισμό που φρόντισα να φέρει στο ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ελάμβαναν οποιοδήποτε ποσό για ένα δημόσιο αγαθό. Και για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία οι πολιτικοί διώκτες μου αναγκάστηκαν να αποσύρουν την εν λόγω ατιμωτική κατηγορία, που οι ίδιοι κατασκεύασαν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ-Σίσι

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να αναστείλει κάθε πλειστηριασμό μέχρι τις εκλογές

Νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Κατώτατος μισθός 880 ευρώ, αύξηση 10% στους δημόσιους υπαλλήλους

gazzetta
gazzetta reader insider insider