Qatargate: Προφυλακιστέα η Εύα Καϊλή - Οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν τους Βέλγους εισαγγελείς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Qatargate: Προφυλακιστέα η Εύα Καϊλή - Οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν τους Βέλγους εισαγγελείς
Την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή αποφάσισε το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών για το σκάνδαλο Qatargate.

Τελευταία ενημέρωση 20:08

Την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή αποφάσισε το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών για το σκάνδαλο Qatargate.

Οι δικαστικές αρχές δεν έκαναν δεκτό το αίτημα της να αφεθεί ελεύθερη και να τεθεί σε επιτήρηση με «βραχιολάκι», ενώ δεν προσμετρήθηκε το επιχείρημα της πλευράς της πρώην αντιπροοέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πως είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η κ. Καϊλή θεωρήθηκε ύποπτη για να καταστρέψει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών και να επανεξεταστεί το αίτημά της να βγει από την φυλακή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μετά από 15 ημέρες. Αν η κ. Καϊλή δεν ασκήσει έφεση το αίτημά να βγει από την φυλακή με περιοριστικούς όρους θα επανεξεταστεί μετά από 1 μήνα.

Σημειώνεται πως η Εύα Καϊλή είναι η πρώτη εν ενεργεία ευρωβουλευτής που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.

Πιεστική κατάθεση

Υπενθυμίζεται ότι η απολογία της Εύας Καϊλή σήμερα το πρωί ενώπιον του Προδικαστικού Συμβουλίου διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα.

Ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, είχε ζητήσει η κυρία Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε κατηγορία για διαφθορά σε ό,τι την αφορά. Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι η πελάτισσά του είναι αθώα.

Φόβοι για παρέμβαση Κατάρ;

Όπως αναφέρει το και το Reader.gr, ο κ. Δημητρακόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αρνητική στάση των δικαστικών αξιωματούχων απέναντι στην Εύα Καϊλή. Σύμφωνα με τον συνήγορο, ο εισαγγελέας έκρινε την κυρία Καϊλή ύποπτη φυγής από τη χώρα και προέβαλε μάλιστα ως επιχείρημα ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα στείλουν κατασκόπους να απαγάγουν την κυρία Καϊλή και να τη μεταφέρουν στη χώρα τους.

Μάλιστα ο ίδιος είπε ότι ακούγοντας τους ισχυρισμούς του εισαγγελέα τον ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι: «Τι νομίζετε ότι θα έρθουν στρατεύματα από το Κατάρ να καταλάβουν τις Βρυξέλλες;» Και πρόσθεσε: «Μέχρι και η πρόεδρος μειδίασε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Qatargate: Αρνείται κάθε ανάμιξη η Καϊλή στην απολογία της - «Τα λεφτά ήταν του Παντσέρι»

Qatargate: «Δίνει» ευρωβουλευτές ο Παντσέρι σε κατάθεση «χείμαρρο» - «Ήξερε η Καϊλή»

gazzetta
gazzetta reader insider insider