Ζαχάροβα: Εχθρική ενέργεια η προμήθεια S-300 από την Ελλάδα στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζαχάροβα: Εχθρική ενέργεια η προμήθεια S-300 από την Ελλάδα στην Ουκρανία
Η Ρωσία θεωρεί εχθρική την πρόθεση της Ελλάδας να προμηθεύσει την Ουκρανία με αντιαεροπορικά συστήματα S-300, δήλσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία θεωρεί εχθρική την πρόθεση της Ελλάδας να προμηθεύσει την Ουκρανία με αντιαεροπορικά συστήματα S-300, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

«Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για την προμήθεια του καθεστώτος του Κιέβου με συστήματα αεράμυνας S-300 και άλλα τέτοια συστήματα ρωσικού ή σοβιετικού τύπου ως ανοιχτά εχθρική κίνηση για τη Ρωσία», ανέφερε σε γραπτή της δήλωση.

Η Ζαχάροβα επισήμανε πως η Αθήνα έχει δηλώσει την ετοιμότητά της να στείλει S-300, από την Κρήτη στην Ουκρανία. Η αξιωματούχος υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν ανησυχεί για τους κινδύνους να γίνει «άμεσος συνεργός» της Ουκρανίας στην πόλεμο με τη Ρωσία.

«Υπάρχει πλήρης αδιαφορία από την πλευρά της ελληνικής πλευράς για τους διεθνείς περιορισμούς στο εμπόριο όπλων», είπε, προσθέτοντας ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται στην Ουκρανία θα εντοπιστεί και θα καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό.

ΗΠΑ, Ρωσία στα πρόθυρα άμεσης αντιπαράθεσης, λέει η Ρωσία

Ξεχωριστά, η Ζαχάροβα είπε ότι η «επικίνδυνη και κοντόφθαλμη πολιτική» των ΗΠΑ θέτει τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον στα πρόθυρα μιας άμεσης αντιπαράθεσης.

«Ήταν επιθυμία των ΗΠΑ να διατηρήσουν την αμερικανική ηγεμονία με κάθε κόστος, αγνοώντας τις νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες, καθώς και την αλαζονική απροθυμία να διεξαγάγουν σοβαρό διάλογο για τις εγγυήσεις ασφαλείας που οδήγησε σε ένα φυσικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider