Βρετανία: Ο Σούνακ ζητά «περισσότερη δράση» μετά από την COP27

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ο Σούνακ ζητά «περισσότερη δράση» μετά από την COP27
Η διατήρηση της δέσμευσης του 1,5 βαθμού είναι κρίσιμης σημασίας για το μέλλον του πλανήτη μας, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ χαιρέτισε σήμερα "τις προόδους" που καταγράφηκαν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα COP27 στην Αίγυπτο, όμως πρόσθεσε πως έπρεπε "να κάνουμε περισσότερα".

"Χαιρετίζω τις προόδους που επιτεύχθηκαν στην COP27, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό", έγραψε σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στο Twitter.

"Η διατήρηση της δέσμευσης του 1,5 βαθμού είναι κρίσιμης σημασίας για το μέλλον του πλανήτη μας", έγραψε και πρόσθεσε: "πρέπει να κάνουμε περισσότερα".

Πριν ακόμη από την έναρξη της COP27, ο Ρίσι Σούνακ είχε καλέσει τους ηγέτες του κόσμου "να μην υπαναχωρήσουν από την υπόσχεση" να αγωνιστούν για να περιορίσουν την αύξηση της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου, που είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη διάσκεψη για το κλίμα στη Γλασκώβη, στη Σκωτία.

Ο Ρίσι Σούνακ μετέβη στην COP27, στο Σαρμ ελ-Σέιχ, μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε επειδή είχε ανακοινώσει αρχικά πως δεν θα πήγαινε εκεί λόγω της βεβαρημένης ατζέντας του στο Λονδίνο.

Σήμερα, η COP27 ενέκρινε ψήφισμα το οποίο προβλέπει κυρίως τη δημιουργία ενός ταμείου για τη χρηματοδότηση των ζημιών που υφίστανται ήδη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής οι "ιδιαίτερα ευάλωτες" χώρες.

Η απόφαση εγκρίθηκε με ομοφωνία στην ολομέλεια της συνέλευσης κατά το κλείσιμο της ετήσιας διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα που διεξήχθη στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκάθαρες αιχμές της Κομισιόν για τα αποτελέσματα της COP27

Το «ταμείο» Γερμανίας και Γαλλίας για τη σύνοδο του COP27

gazzetta
gazzetta reader insider insider