Καταριανός πρεσβευτής του Μουντιάλ: «Η ομοφυλοφιλία είναι νοητική βλάβη» - Διεκόπη απότομα η συνέντευξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταριανός πρεσβευτής του Μουντιάλ: «Η ομοφυλοφιλία είναι νοητική βλάβη» - Διεκόπη απότομα η συνέντευξη
Ο πρεσβευτής του Κατάρ αναφορικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και πρώην παίκτης της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας του, Καλίντ Σαλμάν χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία «νοητική βλάβη»

Ο πρεσβευτής του Κατάρ σε θέματα σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και πρώην παίκτης της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας του, Καλίντ Σαλμάν χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία «νοητική βλάβη». Η εν λόγω δήλωση έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε ντοκιμαντέρ του γερμανικού δικτύου ZDF για το Κατάρ.

Συγκεκριμένα ο Σαλμάν δήλωσε πως «κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου θα έρθουν πολλά πράγματα εδώ (στο Κατάρ). Ας μιλήσουμε λοιπόν για τους ομοφυλόφιλους. Και συνέχισε «το σημαντικότερο είναι πως ο καθένας θα πρέπει να αποδεχτεί πως θα έρθουν εδώ. Αλλά θα πρέπει και (οι ομοφυλόφιλοι) να σεβαστούν τους κανόνες μας».

Ο ίδιος εξήγησε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει είναι πρωτίστως «όταν τα παιδιά βλέπουν ομοφυλόφιλους. Γιατί τότε θα μάθουν κάτι που δεν είναι καλό. Στα μάτια τους το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος είναι «χαράμ» και εξού απαγορευμένο» συνέχισε ο Σαλμάν. Ο Καταριανός αξιωματούχος συνέχισε λέγοντας πως η ομοφυλοφυλία είναι «νοητική βλάβη».

Σύμφωνα με την FAZ, με το που έκανε αυτή τη δήλωση, αμέσως ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ παρενέβη, βάζοντας τέλος στη συνέντευξη του Σαλμαν με τους Γερμανούς δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ διαθέτει 50.000 άτομα για την ασφάλεια της διοργάνωσης - 3.000 αστυνομικοί από την Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider