Η Κίνα «αγνοεί» αναφορές για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα «αγνοεί» αναφορές για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω του κορονοϊού
Στις αεροπορικές εταιρείας επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης ορισμένων πτήσεων σε συγκεκριμένα δρομολόγια εντός της Κίνας, ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού που «φέρνουν» στη χώρα από το εξωτερικό.

Σε έμμεση διάψευση δημοσιευμάτων για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών που ισχύουν στην Κίνα λόγω του κορονοϊοϋ προχώρησε την Παρασκευή το Πεκίνο.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Bloomberg, με το πρακτορείο να επικαλείται πληροφορίες που ανέφεραν πως η Κίνα εξετάζει το πως θα καταργήσει το σύστημα ποινών προς τις αεροπορικές εταιρείες που μεταφέρουν άτομα με κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.

Το κρατικό συμβούλιο της Κίνας φέρεται να έχει ζητήσεις από τις τοπικές κυβερνήσεις των περιφερειών και από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας να ετοιμαστούν για τη λήξη των ποινών στις αεροπορικές εταιρείας.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, στις αεροπορικές εταιρείες επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης ορισμένων πτήσεων σε συγκεκριμένα δρομολόγια εντός της Κίνας, ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού που «φέρνουν» στη χώρα από το εξωτερικό. Παρόμοιο μέτρο είχε τεθεί σε ισχύ στο Χονγκ Κονγκ και σταμάτησε τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε πως η χώρας δεν εξετάζει σχέδιο για άρση των μέτρων για τις πτήσεις με κρούσματα κορονοϊού.

«Οι πολιτικές της Κίνας για τον κορονοϊό είναι συνεπείς και καθαρές» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Ζάο Λιτζιάν.

Υπενθυμίζεται πως στις αγορές υπάρχει μεγάλη προσμονή για χαλάρωση των περιορισμών κατά της πανδημίας στην Κίνα και την άρση του zero covid policy που ακολουθεί η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα δικαστήρια Dell - Αυστραλία για εκπτωτικές προσφορές σε οθόνες

Κυρώσεις: «Σταθερό» το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο από τις ΗΠΑ και τους G7

gazzetta
gazzetta reader insider insider