Δημοσκόπηση Pulse: Στο 7,5% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Ανησυχία για ελληνοτουρκικά και δυσαρέσκεια για ακρίβεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 7,5% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Ανησυχία για ελληνοτουρκικά και δυσαρέσκεια για ακρίβεια
Οι πολίτες κρίνουν πως τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στη μάχη κατά της ακρίβειας δεν επαρκούν ενώ ανησυχούν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε 7,5 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που διεξήχθη για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 23 με 25 Οκτωβρίου και τα αποτελέσματα βγήκαν από δείγμα 1.207 ενηλίκων, με δικαίωμα ψήφου.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% στην αναγωγή επί των εγκύρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26%. Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 11,5%, στο 5,5% κινείται το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση και κάτω από το 3% το ΜεΡΑ25.

Σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 28%. Στο ίδιο ποσοστό (28%), η απάντηση «κανένας από τους δύο», ενώ ένα 5% δεν ήθελε να απαντήσει.

Για το εάν προτιμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίας, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) απάντησε ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά το 35%.

Σημαντική είναι η ανησυχία του κόσμου για τα ελληνοτουρκικά και την ένταση που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα η Άγκυρα. Το 73% ανησυχεί από μέτρια έως πολύ, ενώ μόλις το 20% δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούνται τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, ο κόσμος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γενικότερο πλαίσιο, με τα ποσοστά αρνητικών απαντήσεων να ξεπερνούν σε όλες τις κατηγορίες το 50%.

Στο ερώτημα για το ποιες κατηγορίες εξόδων προβληματίζουν περισσότερο, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα τρόφιμα κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις και ακολουθούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας: Η κυβέρνηση εσκεμμένα αφήνει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και στην κατανάλωση

ΣΥΡΙΖΑ για Πάτση: Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι έχει λερωμένη τη φωλιά του

Σκέρτσος για πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Στόχος η κοινωνική πολιτική για τη στήριξη των νέων

gazzetta
gazzetta reader insider insider